ISLAK YASTIK ALTINDA BIRAKILAN ŞAHSİYET

ISLAK YASTIK ALTINDA BIRAKILAN ŞAHSİYET

 

 

Gözünü kapatsa kabus .. Sağa sola dönmeleri yatakta; zorunlu kültür fizik adeta… Boşa da koysa, doluya da koysa ; aldıramadı bir türlü sorunları.. “Hele bir sabah olsun, hayırlısıyla; ben bilirim yapacağımı !!” diye konuşa konuşa kendince dalıverdi uykuya ....

Kan ter içinde kalmıştı, gözlerini açtığında.. Yastık ta öyle ....Doğruldu, gece kendine verdiği söz düşünce aklına ; insanlığını,adamlığını, her güzel şeyi,huyunu suyunu,alışkanlıklarını bıraktı eşinden habersiz yastığın altına usulca.. Oh be !!! Özgürdü işte; kuş gibi hafif ve umarsız !!! Ve kalktı yataktan, yepyeni bir kimlikle !!!

Tuvalete girdi,giderdi ihtiyacını; ne yıkadı elini ne de yüzünü .. Ne gerek vardı ki Giyindi ne bulduysa; ütülü ütüsüz, temiz veya kirli .. Ne fark ederdi ki ? Yaktı sigarasını, çekti dumanı kahvesinin eşliğinde; üfledi.. kapısını,penceresini açmadığı odaya.. Bıraktı izmariti küllükte.. Az sonra kalkacak eşinin peşinden neler söyleyeceğini takmadı bile ..Ve ilk defa evden çıkarken seyretmedi ve veda öpücüğü koymadı yanaklarına.. yıllardır hep şükretmişti varlığına oysa ki !

Açtı kapıyı, giydi topuklarını çiğneyerek toz toprak ,çamur içindeki ayakkabısını.. Ne bismillahirrahmanirrahim dedi, ne de okudu.. yöneldi asansöre .. Girdiğinde 3-4 kişi vardı.. Suratı dokuz karış ,ne selam verdi ne de günaydın dedi.. " Aman böyle daha iyi be !!" dedi içinden .. Kendine gülümseyerek bakan esnafları görmemezlikten geldi önlerinden geçerken .

Koridor tarafına oturdu dolmuşa binince..Dolmuş doluyordu yavaş yavaş.. Yerinden kalkmadan ve pencere tarafına yaklaşmadan yer verdi genç bayana.. Sürtünerek geçen bayanın sert bakışlarından ve kendince mırıldanmasından alınmadı hiç..Hareket edince dolmuş; önündeki koltukta oturan yolcunun sırtını sertçe bir kaç kez dürterek; 200 TL yı uzattı , " Bir kişi !!!" talimatını verdi otorite içinde.. Sırtından ansızın dürtülen adamcağızın hoplamasına güldü için için !!! Şoförün " bozuk yok mu?" uyarısını duymamazlıktan geldi ve büyük keyif aldı bu tavrından .. Cebinde onca bozuk parayı şıngırdattı gıcık verircesine.. Şoför de takmıştı kafaya; illa 2 lirayı alacaktı.. Bir çok market önünde durup ,bozdurdu parayı nihayetin de.. O kadar vakit kaybına bile yolcuların tepki göstermemesinden öylesine keyiflendi ki.

.O ara telefonu çaldı.. Açtı ,inene kadar davul gibi sesi ile kimseyi umursamadan bağıra çağıra,kahkaha ve sinkaflarla dolu gırgırca konuştu..Gıkı çıkmadı kimsenin .. Bir yandan da ; yanındaki bayana hafiften yaklaşarak iyice temas sağladı bacaklarında ... Öylesine hoşnut ve heyacanlandı ki sapıklığından ; kızarmadı yüzü, utanmadı hiç !!!! Titriyordu son durağa gelip indiklerinde.. Ve yolcular acele ile kaçarcasına bu haddini bilmezden uzaklaştılar !!!

Ağzında sigara, sokağa tükürerek ; sağdan soldan yürüyenlere çarpa çarpa ofisine ilerlerken, izmaritini attı yanar vaziyette çöp kutusuna.. Çöp kutusundan yükselen dumanları seyretti sadistce.. Kimselerden ne selam aldı ne de selam verdi yol boyunca..

İşcisine hakaret etti ; ofisine girer girmez " ne bu pislik " diye. Tertemizdi etraf oysa !!! Oturdu koltuğuna " çay söyle !! " dedi.. " Günaydın Amca " diyen garsona, baktı ters ters, bir yudum aldı çayından ve " Bu nasıl çay.. Bulaşık suyu gibi !! Al şunu !!" .. Kaldırdı attı yere bardağı..Şaşırdı garson, yeni demdendi ,harika idi çay halbuki.. Bu gün , yıllar sonra " solundan kalkmış galiba " diye düşündüler.. Nereden bilirlerdi ki, bütün güzel alışkanlıklarını,karekterini ıslak yastığın altında bıraktığını !!!

Hırsını,hıncını almaya kararlı idi bu gün !! Çalan telefonlarına cevap vermedi veya reddetti akşama kadar.. Merak etsinler, çatlasınlar diye; geriye de dönmedi hiç .. Ziyaretine gelen onca yıllık dostlarına ne hoş geldin dedi , ne de ikramda bulundu .. Ayağa bile kalkmadı koltuğundan gelişlerinde de gidişlerin de; inadına inat !!! Kırdı,döktü ; hayvanlaşmıştı bir kere...

Erken çıktı ofisinden ; umurunda değildi iş güç !!! En yakın meyhaneye attı kendini.. Köşedeki masaya oturdu,izbe mekanın.. Siparişler verdi koşuşan garsonlara bağıra çağıra ... Bir kaç meze eşliğinde, kısa surede bitirdi büyük rakıyı. Bahşiş bile bırakmadı hizmet edenlere.."Yaz bu hesabı bana" dedi kasiyere.. Düşe kalka attı kendini sokağa.. Karanlıktı ortalık.. İşedi, ulu orta bir duvar dibine..Kustu.. Körkütük sarhoştu !!! Gelen geçene küfürler savurdu, bol ve durmadan attı naralar !!! Evinin yolunu tuttu bir takside sızarak !! Gözlerini zor bela açtı şoförün dürtmesiyle !!!

Çaldı evinin zilini .. Bağırdı, kapıyı biraz geç açan kaç yıllık eşine.. Şaşkındı eşi.. " Allah Allah !! Ne oldu ki böyle !" demekten alamadı kendini.. Gürültü,patırtısını tepinerek arttırma çabasındaki adamı durdurmak mümkün değildi artık nedense.. Tüm apartmanı kaldırdı ayağa, gece yarısını çoktan geçmişti bile.. Alt kattakinin balkonuna sigara izmaritlerini atarken; sesi narası çınlattı siteyi ...

Eşi koluna girip zar zor götürdü odasına... Başını yastığına koyan adam; birden ayılı verdi.. Sabah ; toplumdan bir kin ve hınç içinde hesap sormak, çoğu bireyler gibi olmak için yastığının altına bıraktığı kişiliğine,adamlığına,insanlığına velhasıl gerçek kimliğine artık kavuşmuştu işte !!

Şaşkın gözlerle ve mahcup ,utangaç bakındı eşine; " Ne oldu bana hayatım !!" dedi ve hüngür hüngür katılırcasına ağlayarak daldı o temiz uykusuna ve döndü asıl hayatına !!!'!
SARSIN SEVGİLER GÖNÜLLERİ

Önceleri sevmek vardı
ve sevgiyle başlardı her şey
sevmeler kucak kucak
büyürdü şarkılar
eksilmezdi asla saygılar...

Bitimsiz di,doyumsuzdu
dudak dudak
o,bu,şu herkes velhasıl
şenlenirdi dünyamız

Bir bakmışsın uçan kuşlar
buluttalar
dans eder kanatlar
yağmurlar boşanır bardaklarça
sevilir,sevinir topraklar

orada bir evde
doğarken bebekler
ağlar zırlar ve susar
sevilir yaşamlar..
yaşarken de vardır sevgiler
ve birden gelir ölümler
yine de sevilir yaşamlar

Çimlenir,kök salar
açar bitkiler de yapraklar
güneşi görür,uzar ışığa
sevmeyle büyür her şey
sevgi onun adı
sarar gönülleri
ve yok eder tüm kötülükleri

Bitmeli nefretler
sevgiye bürünsün her şey
sevginin olduğu yerde
yeşersin,yerleşsin güzellikler..

Ne bulutlar tükenmeli
ne kara toprak
ne sevmek tükensin
ne sevilmek
ve hep sevgilerde yaşamak !!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan KOÇ Arşivi
SON YAZILAR