İMAM-HATİPLER VE OSMANGAZİ İMAM-HATİP

İmam-Hatip nesliyiz biz. İmam-Hatip okullarının orta kısmının açıldığı ve okula kayıt yaptıran öğrencinin yedi yıl, orta ve liseyi birlikte okuduğu dönemin ilk öğrencileriyiz.Hem imam-hatip nesliyiz, hem de görev alanımız bu tahsilimiz doğrultusunda devam etti. Eşim de imam-hatip mezunu ve görev alanı yine aynı sahada oldu. Biz Samsun İmam-Hatip Lisesinden mezun olduk.  Birisi 8.sınıf diğeri 7. sınıfta olan iki oğlumuz da Samsun İlkadım Osmangazi İmam-Hatip Ortaokul öğrencileri.

Bu özet giriş, kendimizi anlatmak için değil, imam-hatiplerin kırk yıllık tarihi sürecini bildiğimizi belirtmek içindir. Yetmişli yıllardan beri olan sürecini biliyoruz imam-hatiplerin. Hele yirmi sekiz şubat dönemi, bu son kırk yılın en sıkıntılı ve üzücü bölümünü oluşturdu. Okullar öğrenci bulamadılar gelecek kaygısı nedeniyle.Dönemin idarecilerinin görünen ve görünmeyen baskıları nedeniyle veliler çocuklarını veremediler imam-hatip okullarına. Katsayı uygulaması bitirdi imam-hatip okullarının öğrenci akışını. “Her şeyde bir hayır var” gerçeği, “her şerde bir hayır var” gerçeğine dönüştü ve imam-hatipler tarihin en etkin ve gelişmiş dönemini yaşıyor şimdilerde. Sancılardan sonra gelen doğum gibi, karanlıktan sonra doğan güneş gibi, acılardan sonra oluşan sevinç gibi imam-hatipler de, o karanlık dönemden sonra bugünün aydınlık dönemine şahit oldular.

Genelde ülkemizde, özelde samsunumuzda, daha özelde de oğlumuz Yusuf ve Yunus’un öğrencileri olduğu Samsun İlkadım Osmangazi İmam-hatip ortaokulunda görüyoruz son dönemin başarılarını. İlimizde, Ortaokullar arası bilgi yarışmasında Atakum Tevfik İleri İmam-Hatip Ortaokulu birinci oldu. Başta, okul müdürü Nihat Albayrak hocam olmak üzere, emeği geçen öğretmenleri ve başarıya imza atan öğrencileri kutluyorum. Bu başarı imam-hatiplerin topyekun başarısıdır. Dereceye giremeyen diğer imam-hatiplerin bu yarışmalardaki başarılarına da süreç içerisinde şahit olduk hep birlikte. Herbirinin idareci, öğretmen ve öğrencilerini gönülden tebrik ediyorum.

Çocuklarımızın Osmangazi İmam-Hatip ortaokulu öğrencileri olması nedeniyle, okulun etkinliklerine neredeyse sürekli olarak veliler ve gönüllüler olarak ailece katılıyoruz. Geçen hafta iki önemli etkinlik yapıldı Osmangazi imam-hatip ortaokulu öğrencileri tarafından. İkisine de alice katıldık. Her ikisinde de çocuklarımızın aktif görevleri vardı, bu nedenle de daha duyarlı davrandık. 16 Mayıs Pazartesi günü akşam, okulun konferans salonunda bir dinletisi yapıldı. Okulun 7.sınıf öğrencisi olan, oğlumuz Yunus Kesmen’in de “Etme” başlıklı şiiri okuduğu dinletide, katılımcıların gözlerini yaşartan ve duygulu anlar yaşatan on bir tane şiir okudu okul öğrencileri ayrı ayrı. 18 Mayıs Çarşamba günü de, okulun komşu camisi olan Kılıçdede camiinde, öğle namazı öncesinde, Beraat Kandili münasebetiyle program yaptı okulun öğrencileri. Okulun 8.sınıf öğrencisi olan oğlumuz Yusuf Kesmen’in, “Beraat Gecesi” hakkında bir sunum yaptığı programda, Kur’an tilaveti ve dua, yine okul öğrencileri tarafından yapıldı. Her iki program da, katılımcılar tarafından takdir edildi, katkısı olanlar tebrik edildi, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür edildi.

Çocuklarımızın, öğrencileri olduğu Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulunu başarılı buluyoruz. Okul müdürü Recai Oruç’u, müdür yardımcılarını, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyoruz. Okulun “Marka” olma yarışında olduğunu görüyor ve destekleyip, kadrosunu tebrik ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR