HERKES BİR GÜN YAPTIĞININ...

HERKES BİR GÜN YAPTIĞININ KARŞILIĞINI BULACAKTIR

Çalma  kapıyı  çalarlar  kapını diye bir  Atasözü vardır, bu Atasözü'ne  benzeyen men dakak dukka Arap Atasözü vardır, bu Atasözlerinin söylenme nedeni yaşanmış olan bazı gerçekler  sonunda  insanların edindikleri  tecrübeleri  toplumla  paylaşma  ifadeleridir. İnsan yaptığı iyiliğin de kötülüğün de mutlaka bir gün karşılığını  bulacağını bilmelidir. Aksi  halde herkesin yaptığının  yanında kar  kaldığı bir dünyada yaşamak mümkün değildir.

            Yaklaşık  dört yıldır  birçok olayla  karşılaştım  ve bu olayların birçoğu basın tarafından ulusal  medyaya  servis  edildi, hem de o kadar  çarpıtılarak servis  edildi ki adeta  linç  kampanyası yapıldı, A Takımı  operasyonu  yapıldı adeta  şehrin Ali Diboları olarak  topluma yansıtıldık, hatta başkalarının biri birleri ile  yaptıkları telefon görüşmelerinde kullandıkları ifadeler  sanki bizim tarafımızdan kullanılmış gibi tüm ulusal  basına  servis edildi, daha sonra AK Parti  grup toplantısına  giderken iki şerefsizin saldırması  olayını daha önceden tezgahlayanlar  özel bir  muhabir ayarlayarak  olayın yaşandığı anı dakikası dakikasına  çekip tüm  ulusal basına servis  etmişler, ulusal  basında bu görüntüleri özel olarak yayınlamıştır.

            2009 yılında çetenin organize ettiği  şahsıma  saldırı  olayını  haber ajansları  takla attırmak sureti ile sanki ben tertiplemişim  ve saldırıda  bulunmuşum gibi  haber yapıp basına servis ettiler. Bu olayla ilgili iddianame  hazırlanıp Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulduğunda  TV  kanalları ve yerel basın  karşı tarafı  masum göstermek sureti ile  hakkımda 15 yıl ağır ceza  talebinde bulunulduğunu  kamuoyuna duyurdu, ama bu haberi yapan şerefsiz  ve de haysiyetsiz  adamlar  karşı  tarafın  çeteye  girmesini  kamuoyundan gizleyebilmek için ellerinden geleni yaptılar ve konuyla ilgili tek bir haber yapmadılar. Haber yapmamaları bir yana biz iddianameyi yayınladığımız için rahatsız olanların bini bir para.

            Bize geldiğinde bu kadar taraflı davranan haber ajanslarından  bir kısmı sıra kendilerine geldiğinde feryadü figan etmesini biliyorlar, ama biz  onlar gibi  taraflı davranmayıp, yapılan yanlışlığı  objektif olarak yayınlamaktan çekinmiyoruz. Dünkü gazetemizin sürmanşetine bakarsanız ne demek istediğimi rahatlıkla anlarsınız. Önceki gün Tekkeköy'de bir düğünde muhtarın attığı silahtan çıkan kurşunun isabet ettiği yavrucağızın  duruşmasında  yaşanan olaylar  gerçekten enteresan olaylardı. Muhabirler haber yaparken maganda kurşunu kullananlar tarafından tartaklanıyor, polis yeterli müdahalede bulunmuyor, bu kez basın mensubu arkadaşımız biber gazı kullanmak zorunda kalıyor, Polis  ortalığı yatıştırıp, olayı  halletmesi gerekirken  biber gazı kullanan arkadaşa neden kulandın diye  kızıyor.

            Olaylara nefsimizi karıştırıp, gereğini yapmaya kalksak oh olsun hak etmişler, yanlı haber yapmanın ne demek olduğunu görsünler deyip, sesimizi çıkarmadan haberi de görmezlikten gelirdik ama biz öyle yapmadık,  haberi sürmanşetten verdik ve yapılan olayın yanlış olduğunu kamuoyu ile paylaştık. Tarafsız habercilik bu olmalı, yoksa  birilerinin gönlünü yapmak adına veya şahsımızın  egolarını tatmin etmek adına  haber yapmaya kalkmış olsa idik, gazetecilerin yanlış yaptığını yazar, ona göre de yorum yapardık.

            Öte yandan bu güne kadar hakkımda savcılığa  şikayette bulunan hiç bir kamu kuruluşu yokken, geçtiğimiz ay  hiçbir şey gizli kalmıyor başlığı ile yazdığım  köşe yazısında şehrimizde  birilerinin özellikle korunmaya çalıştıklarını ama yakın  zamanda her şeyin ortaya çıkacağını, hatta birilerinin otelinde yasadışı örgüt  mensuplarını sakladıkları  için  mahkemelik olanlarla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğimi yazınca  Emniyet Müdürlüğü  hiç alakası olmadığı halde  Cumhuriyet Savcılığı'na suç  duyurusunda  bulunmuş. Bu durum bana çok ilginç geldi şikayet edilmemi önemsemiyorum ancak özellikle  birileri ile ilgili  köşe yazınca emniyetin harekete geçmesi  fevkalade ilginç bir durum. Savcılık kovuşturmaya gerek olmadığına karar vermiş olsa da bu konu çok dikkatimi çekti, bunun peşini bırakmayacağım, acaba bu şehirde birileri özel koruma altında mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ancak kimse unutmasın ki herkes yaptığının karşılığını bir gün bulacaktır. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR