Hayvanlar aleminden, insanlar ....

Hayvanlar aleminden, insanlar alemine yönetici olur mu?

Belediye başkan adaylarının ağır ağır belli olmaya başlamasının ardından, hayvanlar aleminden bazılarının ortalıkta fazlaca görünüp, meclis üyesi olabilmek için her türlü yola baş vurduklarını müşahede etmekteyiz. Bizim jersey sığırı ile kara sığır son günlerde, tüm performanslarını bu konuya yoğunlaştırdıklarını da  gözlemliyorum.
İsterseniz biraz daha yakından tanımaya çalışalım bu hayvanlar aleminin, kendilerine göre uyanık cinslerini. Bu iki yaratık, AK Parti kurulması ile birlikte kurucu İl Başkanı"na, mühendis aynı zamanda müteahhit, sakallı ve nazik beyefendi görünümlü ancak menfaatinden başka hiçbir şey düşünmeyen zatı muhterem tarafından önerilmiş. Kurucu İl Başkanı da, dengeleri korumak adına yönetime almış. Ancak belli bir zaman sonra beklentilerinin fazla olması  ve bunların gerçekleşmemesi üzerine ters düşmüşlerdir. Kurucu İl Başkanı"nın milletvekili olması sonucu İl Başkanlığı koltuğuna oturan şimdiki Samsunspor Kulüp Başkanı ile çalışmaya devam eden, hayvanlar aleminin bu ekülüsü aynı şekilde ondan da bir takım beklentiler içerisine girip, yönetim kadrosunun üst seviyelerinde görev talep edip, umduklarını bulamayınca, onunla da ters düşmüşlerdir. O günkü İl Kongresi"nde, taraf oldukları liste seçimi kaybedince soluğu kafelerde, gece sohbetlerinde muhalefet yapmakta aldılar. Son İl Kongresi"nde şimdiki il başkanından yana tavır alıp, kongrenin kazanılmasının ardından, yönetim kurulunun asil listesine giremeyen kara sığır, 6 ay boyunca kendisini tanıtırken, kendisinin İl Yönetim Kurulu"nun yedek üyesi olduğunu söyleyip, beklentisinin gerçekleşmediği imajını yaratıyordu. Böylelikle de  İl Başkanı"nın onu dışladığını anlatmak istiyordu. Nihayet bazı asil üyelerin istifası ile boşalan yere gelince, bir müddet susmak zorunda kaldılar.
Son İl Kongresi"nde, eski il başkanını destekleyen bir Belediye Başkanı ile araları yakın olmamasına rağmen kongre bitip, seçimi kazandıkları akşam, hayvanlar aleminin bu iki uyanığı soluğu başkanın evinde alıp, bir yandan başkana yaklaşmak, diğer yandan il başkanına haddini bildirmek adına kendilerince operasyon başlattılar. Millet keriz, bunlar uyanık ya! Bunların yaptığını kimse fark etmediğini sanıyorlar. Burada enteresan olan durum sürekli konuşan jersey sığırı, sessiz kalan kara sığır! Ancak jersey kara sığıra sormadan hiçbir şey yapmaz, kara sığır jersey"e sen eski il başkanı ve ekibine yanaş, bende mevcut il başkanına muhalif ekiple iş birliği yapayım deyip, onu o şekilde yönlendiriyor. Kendisi de diğer ekiple beraber oluyor. Aynı zamanda da  benimle hareket ediyorlar, ne zamanki ben sıkıntılı günler yaşamaya başlıyorum, derhal bir bahane uydurup, beni terk ediyorlar. Neymiş efendim kara sığır il başkan yardımcılığı istiyormuş da, ben engel olmuşum. Lafa bak beriye gel! O kara sığır, koskoca ilin siyaset akademisinin başına gelince tatmin olmuyor da, birde başkanlık divanında görev istiyor!
Soluğu Acem Tekkesi"nde muhalefet yapmakta alan bu ikili, burada da aradıklarını bulamayacaklarını anlayınca, Atakum Palmiye Kafeye doğru otlanmaya başlarlar, bir yandan il başkanına muhalif gurupla iş birliği, bir yandan Atakum Belediye Başkanı, diğer yandan kurucu İl Başkanı ve şimdi milletvekili olan arkadaşa yanaşırlar ki, birinden olmazsa diğerinden nemalansınlar. Bu arada kredilerinin bitip, gerçek yüzlerinin ortaya çıkmaya başladığının farkında değiller! Ancak meclis üyeliğine müracaat edecekleri için, il yönetiminden istifa etme süreci başladığında, il yönetiminde en çok oyu alan ilk 10 kişi istifa edecek kararı çıkınca, bu uyanıklar da müracaat ederler. İlk 10 kişinin arasına giremezler. Ama buna rağmen, yönetimden istifa ederler. Güvendikleri ise, kurucu il başkanı, şu anda milletvekili olan parlamenterimiz ve belediye başkanlarının bir kısmı. Bir tanesi Atakum"dan Büyükşehir meclis üyeliğine, diğeri ilkadım"dan Büyükşehir meclis üyeliğine talip. Acem Tekkesi"nin kadrosuz müdavimlerinden olan bizim karasığır, yer değişikliğine talip olmalı ki, sevgi kafe veya Amisosun kadrosuz müdavimliğine geçebilsin!
Siz değerli okurlarıma bu hayvanlar aleminin iki uyanığını bir nebzecik olsun  tanıtmaya çalıştım (gerisini daha sonra anlatacağım)Şimdi ise sizlere sormak istiyorum; bu ekülünün şehri yönetmeye talip olmalarına ne demeli? Dolap beygiri gibi güç nerede ise o tarafa dönen, hayatta ceplerinden üç kuruş çıkartıp bir yere vermeyen, gerek kültürel açıdan, gerekse ekonomik açıdan topluma hiçbir katkı sağlamayan, işleri güçleri oralarda buralarda asalakça yaşamak olan bu hayvanlar aleminin iki bireyinden insanlar alemine yönetici olurmu? Takdir sizin!
Hoşçakalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR