GAZETECİLER VE KÖPEKLER

 

GAZETECİLER VE KÖPEKLER

Merhum bir arkadaşım derdi ki insanların çok yüzsüzlüklerinden, ihanetlerinden bıkıp usanınca hayvan beslemeye karar verdim ve besiciliğe başladım, bir müddet onlarla ilgilendikten sonra onların da farklı karakterlere sahip olduklarını gördüm . Örneğin bir kısmı yediğini içtiğini inkar etmeyip kilo alıyor ben bunlara vefalı inekler diyorum. Bir kısmı ise ne yedirirsen yedir bir gram kilo almıyor bunlar da vefasız inekler. Rahmetli arkadaşım o işten para kazanamayınca bıraktı.

Ben de insanların vefasızlığını görünce köpek beslemeye karar verdim önce Goldın cinsi dişi bir köpek aldım . Yazlığa getirip beslemeye başladım ancak aradan bir süre geçince mahallede ne kadar erkek köpek varsa hepsinin bizim kapıda biriktiğini görünce işten anlayanlara nedenini sordum köpeğin kızan mevsimi dedikleri çiftleşme mevsimi olduğundan etrafa yaydığı kokuyu alan erkek köpekler soluğu yazlıkta almaya başladı. Küçük oğlum namus elden gidiyor deyip köpeği geri iade etti.

Bundan iki yıl önce bizim oğlan İstanbul'a gezmeye gittii. Beykoz'da bulunan Musa A.S. ın arkadaşı Yuşa Bin Nun Hazretlerini ziyarete gidince dua ederken Allah'tan güzel bir köpek istemiş.Dışarıya çıktığında adamın birisi elinde köpeğiyle gidiyormuş, bizimki ona köpeğinin ne kadar güzel olduğunu söyleyince adamcağız “Evlat köpek sever misin?” diye sormuş, bizim oğlan evet severim deyince onu alıp evine getirmiş, evinde onlarca köpek bizimkine hangisini seversen al para istemiyorum, ancak bir şartım var adresini vereceksin gelip bakacağım hayvana bakıp bakmadığına.Bakar isen proplem yok, bakmaz isen köpeği alıp dönerim haberin olsun deyip köpeği bizimkine veriyor.

Bizimkisi köpeği aldığı gibi veterinere gidip, aşılarını yaptırıp uçağa koyup getiriyor. Hayvan iki aylık olunca veterinere götürüp bakımını yaptıktan sonra büyütmeye başladık. Aradan altı ay geçince Kirazlık'ta bir eğitim merkezine eğitime verdik. Adı da Alaş. Bizim Alaş şu anda Kirazlık'taki Köpek Eğitim Merkezi'nde pansiyonda, yaz gelince yazlığa gidecek. Benim nezdimde Alaş on tane adamım diyen yalamadan daha herif, daha sadık bir dost.

Peki köpeklerle gazetecilerin ilgisi ne derseniz. Bazı gazeteciler vardır bizim daha önce aldığımız Goldın türü köpeğe benzerler havlarlar ama birisini gördüklerinde kaçacak delik ararlar, görünümleri erkek gibidir ama kendilerini düzdürmeden rahat edemezler. Bu tür gazetecilerin kokusunu çok erken alırım, zamanı geldiğinde de onlara gerekli işlemi yaparım. Bu tür gazeteciler konuşmaya geldiğinde mangalda kül bırakmazlar ancak icraata sıra geldiğinde ortalıktan kaybolmayı en büyük delikanlılık sayarlar.

Gazeteciliği kendi tekellerinde sanan bu erkek görünümündeki dişi köpekler kendilerinin geldikleri yeri unutup ona buna sataşarak okunacaklarını zannederler ancak kendilerinin çiçekçilik, böcekçilik yaptıkları dönemleri kimsenin bilmediğini zannetmesinler. Kendilerini çok büyük gazeteci zanneden bu zavallı itler ellerindeki işi kaybedip başkasının yanında çalıştıklarını da unutmuş olmalılar ki çok rahat işkembeden kübra atıyorlar.

Bizim kuyucubaşının dediği bir sözü yine hatırladım. Nedir o söz derseniz geçenlerde de yazmıştım sürekli yenilmeye alışan yağlı güreş pehlivanlarının sırtından yeşillik eksik olmaz der. Kuyucubaşı bu şehirdeki en iyi siyaset bilimcilerinden birisidir. Birde onun üstadı var ama onu şimdilik yazmayacağım, zamanı geldiğinde onunla da siz değerli okurlarımı tanıştıracağım zira şehrin bu iki değerli adama ihtiyac olduğu kanaatindeyim.

Sözlerime son vermeden kendisini gazeteci zanneden yalama köpeklere tavsiyem akıllarını başlarına almalarıdır, o çok güvendikleri çete bozuntularının gidip milletin muhabirlerine sataşmasından cesaret alıyor iseler onlara acırım. Zira ısıracak köpek sesini çıkarmaz icraat yapar bu itler goldın köpeği gibi sürekli bağırarak milleti korkutacaklarını zannediyor iseler geçmişte yaşananları bir kez daha hatırlamalarını öneririm. Kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR