CHP

Dedem, kurtuluş savaşı'na katılmış, istiklal madalyası sahibi bir kişidir . Kurtuluş savaşında yaşanan mücadeleyi  gördüğü için Mustafa Kemal Atatürk'ten dolayı Cumhuriyet Halk partili idi. Doğal olarak çocuklarının hepsinin fikri bu yöndeydi. İsmet İnönü'n  bir yurt gezisi esnasında yanına gelen çocuğun sitemle söylediği, "Paşam, savaş sırasında bizi aç bıraktın" sözlerine, "Evet çocuğum, sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım" cevabı o dönemi çok iyi anlatmakta idi. İkinci dünya savaşına girilmemesine karşın, alınan önlemler nedeninden kaynaklı  kıtlık dönemine rağmen, partiden kopmamış, yaşanılanların bir zorunluluk olduğunun bilincinde olan, bu insan çocuklarına vatan ve parti sevgisini aşılamıştı.
Trabzon'dan ,Samsun ,Zonguldak ,Bursa, Balıkesir ve İstanbul'la gidip yerleşen akrabalarımızın çoğunluğu Chp 'li iken şimdi bu oran tersine dönmüştür . Bu oranın değişmesi Atatürk sevgisinin azaldığı anlamına asla gelmemelidir. Atatürk'e karşı olan sevgide sadece bir partinin tekelindeki  sevgi değildir.
Annemin ,babasının son anları ve bizde yanındayız. Doktor eve getirildi  ,Doktor ,dedeme "şikayetin nedir baba "dediğinde .Dedem "benim tek şikayetim var oda demirel'dir" cevabını  vermişti.Chp'yi seven büyüklerimiz onun tüzüğü,  ekonomi alanındaki görüşleri  veya dış politika hakkındaki görüşlerini bildikleri için  bu partiyi tutmuyordular .Onlar tamamen Atatürk faktöründen dolayı Chp taraftarıydılar
Peki neden  Chp ' ye karşı bir soğuma var?  Hiçbir Chp'li bu soğuma kelimesini  kabullenmez, fakat gerçeğinde önüne geçemez. En son birkaç olayı  geriye doğru incelersek  anlatmak istediğimi açıklamış olacağım.
Hrant Dink davası için dövizler hazırlanmış "müsamereyi bırakın.." diye başlayan bu dövizlerin olduğu topluluk için de Bdp' li milletvekilleri ve Chp'li vekilleri gören halkın buna bakışı sizce nasıl olur ? Bdp mutlaka Türkiye'nin bir siyasi gerçeğidir, ama söylemlerin büyük bölümünde bunlara karşı iken, her eylemde omuz omuza olmak, halkın size karşı olan bakışını nasıl etkiler?
Hatay'da yapılan gösteriler esnasında ,vekillerin polise karşı karşıya gelmesi ,Odtü olaylarında vekillerin orada olması .Gezi olaylarında polise karşı karşıya gelip ,polise küfür eden vekil, Ankara'da , İzmir'de, Gezi eylemlerine  destek veren grupları yanında ,sokaklarda bulunmaları , eylemlerde yaşanılan görüntüleri  izleyen  büyük bir çoğunluğun, Chp'li  vekillerin bu tutumlarına karşı olacağını, o görüntülerin belki eylemleri destekleyenlerce olumlu karşılanacağını, fakat arayış içinde olan büyük bir çoğunluk tarafından tepki göreceğini düşünememek, vizyonsuzluktan başka bir şey değildir. Senin o eylemlerde bulunman, halk tarafından belli bir etnik grubun temsilcisi olduğun izlemini oluşturmaktadır. O etnik grubun dışında olan ve partiye gerçekten gönül vermiş kişilerin buna karşı tepkili olup olmadığını hiç araştırdınız mı?
Tunceli bölgesinden bir vekilin sosyal medyada paylaştığı ''  polisin açtığı ateşle başından vurulan 22 yaşındaki Ahmet Atakan yaşamını kaybetti, Tayyip Erdoğan'ın adamları 22 yaşındaki genci katlederek 'yeni bir destan' yazdı'' paylaşımı, halkın birlik beraberliği için  yapılan bir paylaşım mıdır sizce?
Eylemden eyleme, koşulurken, Seçim zamanı geldiğinde çalışmaya başlayarak, seçim sonuçları açıklandığında Aziz Nesin'e sırtını dayayarak % 60'ın salak olduğundan dem vurmak , hayalden başka bir şey değildir.  Biz vekilleri sokakta polisle tartışırken değil, mecliste ülke meseleleri için kafa yorarken görmek istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR