Çameye yardım...

Hayatımda monotonluğu sevmediğimden, vakit buldukça sosyal ve  siyasal hayatın içerisinde olmaktan mutlu oldum. Buna ilişkin, 1995 yılı seçimlerinde hiç unutamayacağım bir anımı sizlerle paylaşarak bugünkü yazıma başlamak istiyorum...

Erken seçim kararı alan o günkü iktidar, hummalı bir biçimde yollara düşünce, diğer siyasi partiler de haliyle geri kalmadı. Ben de geceli gündüzlü 3 aylık bir seçim kampanyasında vakit buldukça  çalışmakta idim. Kendisini sevip saydığım bir hacı ağbimle Bafra bölgesinde seçim çalışması yapmakta iken, şu an ismini hatırlayamadığım bir köye gidince köyde cami olmadığını fark ettik.

Dönüp birbirimize baktıktan sonra hacı ağabey, köy meydanındaki kalabalığa dönerek; "Uşaklar, bu köyde Oflu yok mu?" diye sorunca, hepsi bir ağızdan; "Yok!" dediğinde hacı ağbi, "Anlaşıldı neden caminiz yok." dedi.

Orada bulunanlar espiriyi fark edemediklerinden, "Beyefendi, ne demek istediniz anlayamadık?" diye sorunca, hacı ağbi, "Burada bir Oflu olsa idi çıkardı piyasaya, 'çameye yardım çemaat' der, para toplardı, paranın yarısıyla camiyi yapar, kalan kısmıyla da kendi geçimini temin ederdi." deyince herkes gülmekten yere serildi.

Son zamanlarda Samsunspor için "Çameye Yardım" babından, yardım toplayan eski teşkilat mensubu arkadaşlar, olduğunu öğrendim. Para toplamaya gittikleri arkadaşların bir kısmı soruyormuş, "Hayırdır hacı ağabey, çameye yardım mı topluyorsun?Senin sporla işin olmaz, nedir bu hal?" deyince, "Uşaklar, pileyusunuz pizum eski reis bu kulübe paşkan olti. Paşarili olmasi içün elümüzden geleni yapmamuz lazim. Çameye yardımdan farkı yok bu işin." derlermiş.

Peygamber efendimiz, bir Hadis-i Şerif'te buyurur ki; "Mümin kardeşinizi kınamayınız, zira aynı hal ile hallenmeden ölmezsiniz." Bazı şeyleri görmenin ve yaşamanın ne kadar güzel bir şey olduğunu bilemezsiniz. Çünkü biz, Samsunspor Kulübü'ne yardım toplarken dalga geçen insanlar, şimdi her şeylerini ortaya koymuş yardım toplarken ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz. Onları kınamıyorum, sadece geçmişteki hallerini gözümün önüne getirip gülüyorum.

Hiç unutmuyorum Demirören Grubu'ndan Samsunspor Kulübü'ne hatrı sayılır bir yardım talep ettiğimizde karşı çıkanlar, şimdi daha fazlasını bir iş adamından istemekte ve almaktadırlar.

Hayatımda hiçbir zaman kişilerin değil, olayların yanında veya karşısında oldum. Çok sevdiğim biri, yanlış bir iş yapıyorsa karşısında olurum. Hiç sevmediğim biri de doğru bir iş yaparsa yanında olurum. Bu arkadaşlar, bugün doğruyu yapıyorlar, ancak dün yaptıkları yanlıştı. Kendilerin içerisinde yer almadıkları işler onların gözünde tu kaka; ama içerisinde oldukları işlerinse doğru olarak değerlendirildiği bir mantık çok yanlış bir mantıktır.

Olmaz böyle bir matık, çünkü inandırıcılığınızı kaybedip gülünç duruma düşersiniz. Bu kulüp, dün de bu şehrin simgesiydi bugün de. Yarın da  yönetiminde kim olursa olsun  benim için fark etmez.

Bizler, bu kulüp için bedel  öderken, sevinip göbek atanların şu anda bu kulüpte yönetici olmaları az önce bahsettiğim Hadis-i Şerif'in vukuu bulmasıdır.

Ne demiş atalarımız, "dünya etme bulma dünyasıdır; eden bulur".

Kalın sağlıcakla    

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR