Bizim yerliler ne kadar çok insanın canını sıkmış

Dün gazetedeki ofisime geldiğimde; sekreter kızım, beni arayıp soranları söyleyince ona, o kişileri teker teker aramasını söyledim.

Her aradığım arkadaş, aynı dertten muzdarip çıktı.

Meğer bizim % 100 yerli olduğunu iddia eden arkadaşlarımız, herkesin canını o kadar çok yakmış ki; bir dokun, bin ah işit.

Arayan arkadaşlarımızın birçoğu şehrimizde veya bölgemizde gıda ve temizlik sektöründe imalat yapan arkadaşlarımız.

Bu insanlar, başlarında bulundukları kurumları tırnakları ile kazıyarak belli yerlere getirip ürettikleri mamulleri ulusal marka haline  getirmeyi başarmış.

Hatta ürettiği mamulleri ihraç etme noktasında da gösterdikleri başarıdan ötürü ihracatçılar birliğinde  önemli görevlere getirilmiş şehrimizin yüz akı insanlar.

Bu insanların gerek ihracatta, gerek üretimde, gerek öz sermayede ve gerekse ödedikleri vergide ellerine su dökemeyecek bizim yerli çapulcu takımı da; açtıkları üç beş alışveriş merkezi sayesinde bu şehri yönettiklerini sanıp önlerine gelene," ezerim seni, beni karşısına alan biter; ben hem iş adamı, hem siyasetçi hem de bilmem nereliler derneği ikinci başkanıyım; herkes benim aklımdan, zekamdan yararlanmalı; ben bu genç yaşta bu noktaya geldiysem yakında  ülkeyi yönetmeye talip olabilirim" diyecek kadar aciz, kendini kaybetmiş bir adam fotokopisi.

Daha düne kadar yanına gidip, "ağabey çekimi ödeyemiyorum ne olur yardım et" dediği insanlar; şimdi onlara mal satmak istediklerinde "seninle muhatap olamam, git satın alma müdürümle görüş" diyebilecek kadar bayağılaşan insanlar.

Şehrimizin yüz akı konumundaki üretici arkadaşlarımızsa, ürettikleri mamulleri ulusal marketler zincirlerine pazarlamada problem yaşamayan insanlar. Mamulleri, hem ülkemizin saygın mağazalarında hem de yurt dışındaki mağazalarda rahatlıkla satılırken; bizim çapulcu takımı, hem %100 yerliden bahsediyor hem de kendi arkadaşı, bu şehirde yaşayan, vergi veren, az önce sözünü ettiğim o insanların mamullerini satmayı tercih etmiyor. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu!..

Bir de kampanya yapmışlar: herkese alışveriş çeki kampanyası. İyi güzel de, sizin hiç rekabete girmeden yapıp sattığınız Ramazan paketlerinin hali ne ola?

Tabi o sattıkları yetmiyor; başkalarının satma ihtimali olanları da 'nasıl kaparız'ın mücadelesini veriyorlar. Bunun da en iyi yöntemi yerli-yabancı numarası ile bir de alışveriş çeki olayı.

Peki, alışveriş çeki ile alışveriş yapacakların yararlanması için yapılan fiyat araştırmasına bu kadar isyan neden?
Nedeni belli: toplumun doğruları görmesinden rahatsız olmak.

Ben her zaman söylediklerimi tekrarlamakta yarar görüyorum... Bu toplumda kimin, neyi neden yaptığını yazacağımı söylemiştim. Bunu yapmaya devam edeceğimden de, kimsenin şüphesi olmasın.

Siyasi arenalarda görev alan iş adamlarının bu görevlere  neden talip olduklarını, bu görevler sayesinde elde ettikleri ekonomik kazanımları siz değerli okurlarımla paylaşmak beni mutlu edecektir.

Esen kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR