Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

Bir bir biri birilerine!!!

  Sevgili Samsunsporlular hatırlarsanız rahmetli Osman Yağmurdereli'nin 80'li yıllara ait olan çok güzel dinleyince kulağa hoş gelen fakat bir o kadar da insanlara ders verircesine sözleri çok anlamlı olan bir şarkısı vardı hani; "Bir bir biri birilerine, bakar bakar dururum, elimden bir şey gelmez, ince giymiş giymiş üstüne, gül gül o puanları savurur, ellerim ellerinde, ne umdum da ne buldum." derdi ya, gerçekten de doğru sözler söylemiş, büyük üstat. Müsadenizle ben de sözlerin bazılarını az da olsa değiştirerek acı da olsa içim el vermesede  takımımıza uyarladım.
     Eminim ki ben bu yazımı yazarken maçtan sonra basın açıklaması yapmak için kameralar karşısına geçecek olan dahi! hocaların hocası! Sn. Petkoviç yine başlamıştır gazel okumaya! Sevgili Samsunlular sizlerde benimle aynı fikirdeyseniz  gelin Petkoviç'in her maçta olduğu gibi bu maç sonunda da söyleyecek olduğu gazeli bir bir sıralayalım arkadaşlar:

1- "Çok iyi oynadık"
2- "Hakem penaltımızı vermedi"
3- "Bir dahaki hafta daha iyi olacağız"
4- "İyi oynadık, kaçırdıklarımız gol olsaydı skor farklı olurdu"
5- "Asla iki farklı yenilmedik" (Keza Galatasaray'dan ve Belediye'den üç yiyen biz değildik herhalde!)

   Allah aşkına TFF 1-0 yenilene de mi üç puan veriyor. Bu sene böyle yeni bir sistem var da biz mi bilmiyoruz? Pes hoca pes! Düş artık yakamızdan!
   Yazıma son vermeden önce şehrimizin mülk-i amiri olan Samsun'a atandığından itibaren bence gerçekten de yapmış olduğu çalışmalar ile tüm Samsun halkının ve kamuoyunun sevgisini, takdirini, saygısını kazanan yıllar önce Samsunumuz'da görev yapan, yaptığı yıllarda da çok sevilen, adı geçtiğinde saygı ile anınan eski valimiz merhum Sn. Erdoğan Cebeci'nin de damadı olan Sn. Valimiz Hüseyin Aksoy'a da maçtan önce stada girerken dışarıda taraftarların ve de benim yaşadığım bir olayı kendileriyle paylaşmak istiyorum: "Sn. Valim malumunuz mevsimlerden kış ayı. Aylardan ise Aralık'ın 8'i. Dışarısı soğuk, yağmur öğle saatinden itibaren bardaktan boşalırcasına yağıyor. Tabiki bu nedenle de maça gelen insanlar sizler nasıl makam aracanız ile protokolun önüne kadar gelip ıslanmamak adına hakkınız olduğu için stad dışında  açılan şemsiyenizi kullanıyorsanız, oraya gelen taraftarlar da şemsiyeleriyle geliyorlar. Bu olay yıllardan beri bu şekilde, böyle gelmiş böyle de gidiyor. Buraya kadar her şey gayet doğal iken Sn. Valim birden arama noktasına gelindiğinde şemsiyelerin orada bulunan Özel Güvenlikçiler ile Emniyet Güçleri tarafından içeri alınamayacağı herkese şemsiyelerin dışarıda bir yere (korumasız) alana  bırakılması gerektiğini söylüyorlardı. Ben de dahil olmak üzere insanlar şaşkınlık içinde böyle bir olayın olamayacağını dışarıda çok yağmur yağdığını maçtan sonra evlerine dönerken bu yağmurda sırıl sıklam olacaklarını, bu kararı acaba kimin aldırdığını oradaki Güvenlik Görevlileri'ne sorduklarında ise verilen cevap aynen şöyleydi Sn. Valim; bu kararı kesin ve net olarak valiliğin aldırdığını şemsiyelerin asla içeri sokulamayacağını bizlere ilettiler. Sn. Valim sizlerin de bildiği gibi şemsiye yağmurlu havalarda kullanılmak için ihtiyaçtır. Lütfen böyle bir karar sizin talimatınızla mı verildi? Verildiyse de neden maçtan 2-3 gün önce yazılı bir açıklama  medya aracılığı ile insanlara bildirilmedi? Sn. Valim bu konunun doğruluk payını gerekli birimlerce incelettirmenizi ve cevabını tüm Samsun halkı ile paylaşmanızı  bir Samsunlu ve Samsunsporlu olarak sizden istirham ediyorum. Saygılarımla."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR