Bıçak Kahramanları

Tahammülsüz bir toplum olup çıktık, trafikte, okulda, eğlenirken, dinlenirken mutlak suretle kavga edecek bir konu veya kavga edilecek kişi karşımıza çıkmıştır. Trafikte bir anlık hata yaptığında  şoför, anında  tepkiler gelmeye başlıyor. Tepkiye karşılık verip derdini anlatmaya çalışsan oradan bir kahraman ayağa kalkarak karşısındaki kişiyi terbiye etmeye koyuluyor.

Eskiden yine kavgalar olurdu ama  tamamen toplumun bilinçsizliğinden ,kabalığından kaynaklı kavgalardır bunlar ve daha mertçe idi. Bileğine güvenen kavga ederdi.  Eğitim seviyesi düşük toplumda sürekli kavga ön planda olurdu. Kişilerin birbirlerine anlatacak herhangi bir şeyi kalmayınca kavga kaçınılmaz oluyor.

Şimdi ise okur yazar oranımız eskiye nispeten daha fazla  olmasına karşın, kavgalar daha  çok arttığı gibi, silah,sopa,bıçak gibi sahte cesaret  araçları kullarımın da  patlama olmuştur. Adamın elinde bıçak varken kahraman, aynı adamın elinden bıçak alınmış haline bakın,karşısında ki ondan güçlü ise yapıcı alttan alan bir tarz oluşur anında.

Geçen hafta gece saat  22 civarında Gazi Devlet Hastanesi'ne gidiyorum , sokak aralarından ikişer,üçer  genç hastaneye doğru koşuyor. Acile girmek üzere iken  bu grup 20 kişiye ulaşmıştı. Önce kantine doğru saldırdılar  ilk taarruzda elinden yaralananı bir grup  naralar atarak acile getirdi, diğer  grup poliklinik ve acil  tarafında ki  yola doğru koşmaya başladı. 15- 20 yaş arası olan bu gençlerin içerisinde 30 yaş üzeri talihsiz adam kantinden çıktıktan sonra bahçe bölümüne girdi. Önünde ki duvarı aşamayan adam bankamatikler istikametine doğru çıkış aradı, sonra  acil tarafından çıkışa geldiğinde, koşan grup geri dönmüştü. Toparlanan gençler  tekrar kantine saldırdığında  acile giren ekipte  onlara katılmıştı.

 Hastaneden bir güvenlikçi ile gelen ekip otosundan  2 polis memuru merdivenleri hızla inerken kalabalığı  görünce hız kestiler.  Bu esnada acil de bekleyenler, hasta yakınları ne olduğunu  çözmek isterken, sesleri duyup pencereler çıkan hastaların varlığı  bu kadar kalabalık seyirciye oynayan gençleri daha kahraman yapmış, ilk saldırı esnasında ne olduğunu tahmin edemeyip ağır takılanlarda nara atmaya başlamıştı. Çalışanlardan bir tanesi iki kişi ile tartışıyor, haberi cep telefonu sosyal medya ile  duyan olayı bilmeden olay yerine koşuyor .

Ne yapacaksınız ? Arkadaşınızla  tartışan kişiyi bu kadar kalabalık mı döverek haddini bildireceksiniz.? Sopalar , bıçaklar, sonunda ne olacak ?  4-5 kişi tek kişiyi dövdünüz gücünüzü mü  ispatladınız  ? Demek ki korkunuzu birleştirerek bir güç oluşturdunuz teke  tek dövüşecek kadar cesaretiniz yok .Sonra size delikanlı mı diyecekler ? Kavga esnasında cebinden bıçak çıkarıp adama vurdun, karşındaki öldü ,neyi  hallettin ? Biri ölürken ,ona umut bağlayanlar  veya geride kalanlar ne olacak  ? Ceza evine gittin,  hayatın  karardı ne oldu ?

O bıçak korkaklığını bir anda  cesarete dönüştürüyor, o yokken sen yine korkaksın.  Bir insanın  hayatı bu kadar ucuz mu ?  Yarın dışarı çıkarsın, içeriden çıktım muhabbetiyle daha çok havaya girersin

Kalabalığı görünce hızını düşüren polislerin  ellerinde ne kadar yetki olduğunu bilen  gençler , onları durdurmak  isteyen polisi umursamamakta ,nerede polisin caydırıcılığı  ?  polis sert davransa birileri ayağa kalkmakta, ayağa kalkanlara zarar gördüğünde  ise nerede devlet demekte

Gece tam anlamıyla komedi idi. Fakat o geceyi en güzel özetleyen şey ise iki köşesi açık duvarı geçmeye çalışan adamın durumuydu . Bir çok yol varken o ısrarla duvarı geçmeye çalışıyordu. Kavgalarda böyle değil midir, çözüm için yollar dururken ısrarla çözümsüzlüğü zorlamak.

Üniversitelerin durumuna bakın,kavga dendiğinde erkekli kızlı alanda olmak için birbirleriyle yarışmakta gençler, sonra devlet yönetiminde görev yapacak bu öğrenciler. Ya meclisteki milletin vekilleri, barut gibiler bir kıvılcım arıyorlar patlamak için , bunları gördükten sonra gençlere neden kavga ediyorsunuz demek biraz tuhaf durmaktadır.

Çocuklar kavgalı ortamda yetiştikleri ve böylesi ortamlarda sorumluluk anlayışı kazanamadıkları  için sonunu düşünmeden  en kolay olanı seçiyorlar, kavga. İnsanların birbirine saygısı kalmadı hiç kimse bir adım sonrasını düşünmüyor insan öldürmek ailesini yanında bir kişiye şiddet uygulamak artık sıradanlaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR