BASINDAKİ YENİ YAPILANMALAR

Gazeteyi  kurarken  verdiğimiz resepsiyonda  dediklerimi bugünkü gibi hatırlıyorum. Biz yapacağımız gazetecilikte “müftüye keçi çaldırmayacağız” demiş  ve  müftünün keçi çalma  hikayesini anlatmıştım. Aradan geçen yaklaşık altı yıllık süreçte onca çileye, sıkıntıya, uğraşa rağmen kaliteli ve ilkeli yayıncılık yapan bir gazeteyi siz değerli okurlarımızın beğenisine sunmanın keyfini ve hazzını yaşadığımı belirtmek isterim.

Benim bu mesleğe girme nedenim  bu işi yapanların yaptıkları işi doğru dürüst yapmamalarından kaynaklandığını  hepiniz biliyorsunuz. Üzülerek ifade etmem gerekirse bu meslekte bulunan  insanların yaptıkları haberleri  faillerinin güçlerine, makam ve mevkilerine göre yaptıklarını biliyoruz.  Biz ise olayların faillerinin kim olduklarına bakmaksızın tamamen yaşanan  gerçekleri  siz değerli okurlarımıza sunarak bu mesleği yapmaya çalıştık. Zaten öyle yapmamış olsaydık bu meslekle uzaktan yakından ilgimiz olmadığı halde bu kadar teveccüh görme şansımız olmazdı.

                Biraz geriye dönüp  beş ya da altı yıl öncesine bakıldığında o günlerdeki basının çizgisi ile DENGE Gazetesi'nin kuruluşundan sonraki çizgilerine bakıldığında ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılacaktır. O günlerde kendilerini basın camiasının duayeni olarak görenler şimdi nasıl ayaklar altında süründükleri ortadadır. O günlerde istedikleri bürokratı bir yazı ile alaşağı edenler, mütedeyyin insanlarla ilgili bir haber yapıp onların hayatlarını söndürenler, şimdilerde kimse  tarafından ciddiye alınmadığından bir hayli canları sıkkın olduğu şüphesizdir. Keşke o insanlar işlerini adam gibi yapsalardı da biz bu işe hiç girmeyip  para kazansaydık. Yine de  onlara teşekkür  ediyorum. Bana  bilmediğim  bir mesleği daha öğrettiler. Sadece bana meslek öğretmekle kalmadılar şehrimizde yaşayanlar  DENGE Gazetesi sayesinde bilinmeyenleri  veya perde arkasında olup bitenleri öğrenmiş oldular. Bu kadar detaydan sonra gelelim  bugünkü konumuza

                Malumunuz  geçtiğimiz günlerde basın camiasında bazı gelişmeler  oldu. Bu gelişmelerle  ilgili daha önceden  siz değerli okurlarımızı zaten bilgilendirmiştik. Geçtiğimiz hafta ilgili gazetenin Genel Yayın Yönetmeni  tüm basın camiasını arayarak satın aldıkları yerel kanalın devir teslim törenine katılmalarını istemişti. Bizim gazeteden de Yazı İşleri Müdürümüzü  davet  etti.  Arkadaşımız davete icabet etti. Normal şartlarda o insanın gidip mahkemede benim aleyhimde gerçekle bağdaşmayan ifade vermesinin  karşılığında  benim  yazı işleri müdürümü oraya göndermemem gerekiyordu. Yine de gitmesine bir şey söylemedim. Biz bu kadar objektif  davranmamıza rağmen bu arkadaşlar yaptıkları haberde  kendileri  çalıp kendileri oynamışlar. Sanki bu şehirde sadece kendileri var da davetlerine sadece kendileri  katılmış gibi sadece kendilerini yazmışlar. Yok bilmem hangi yan kuruluşlarının icra kurulu bilmem nesi, yok bilmem hangi kuruluşlarının yandan çarklı adamı katıldı demişler. Sizin anlayacağınız kendileri çalıp kendileri oynamışlar. Davet ettiklerinin hiç birisini adam yerine koymamışlar. Oysa ki çağırdıkları arkadaşların büyük bir kısmı davete icabet etti. Bu  yaptıkları o insanların kalitesini ortaya koyar. Ben onların hiçbir davetine bugüne kadar gitmedim bundan sonra da gitmem ancak insan davet ettiği insanlara değer vermez ise kimseden değer bulamaz.

                Son günlerde aldığım  duyumlara  göre şehrimizin en eski gazetesi de el değiştirmek üzere. Birileri ile pazarlık yapılıyormuş. Aslında gazete  şehrimizin en eski gazetesi gibi gözükse de gazetenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan çıkmak için iki kez isim değiştirmiş olunca şehrin en yeni gazetesi de sayılabilir. Biz hiçbir gazetenin sektörden çıkmasını  veya ekonomik sıkıntı yaşamasını istemeyiz. Bir işi yaparken Ahmedin, Mehmedin desteğine güvenerek yaparsanız sonunuz hüsran olur. Hangi işi yaparsanız yapın dayanağınız Allah olacak ondan sonra da işinizi adam gibi yapıp sonucunu bekleyeceksiniz. Bu şehirde nice gazeteler vardı. Sahipleri şu anda başkalarının yanında çalışmaları bir yana devlete olan  borçlarını bir bilseniz aklınız şaşar. Devlet alacağı karşılığında bu insanlardan bir şey alamadığı için onlar da kendilerini mutlu saymaktalar. Bu insanlar bu kadar rezilliklerini hiç görmezlikten gelip hala daha bu işi yapmaya devam ediyor ise onlara benim söyleyecek sözüm yok. Onları Allah'a ve sizlerin takdirine bırakıyorum.

                Gelelim bu gazeteyi kimin veya kimlerin  alacağına veya pazarlık yaptıklarına; Aldığım duyumlara göre on kişilik bir ekip bu gazeteyi almak için kolları sıvamış. İçlerinde İl Özel İdaresi'nin milyonlarını götürenler de varmış. Allah öyle bir Allah ki haram parayı kimsenin yanında bırakmaz. Tüyü  bitmemiş yetimin malını yiyenler haydan geleni hu da yiyecekleri muhakkak. Konumuzu daha fazla uzatmadan bugünlük de burada son veriyorum, iyi hafta sonları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR