Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

BAL.BALIK.ESİR = 3

Merhabalar; büyük Samsunspor taraftarları ve çok saygı değer Samsunlu hemşehrilerimiz... Öncelikle bizlere dört gün olan kurban bayramını beş gün olarak yaşatan futbolcularımızı sizlerin nezdinde selamlayarak Balıkesir maçıyla ilgili yazıma geçmek istiyorum:

Samsunspor, lider Balıkesirspor karşılaşmasında belkide sezonun en kritik galibiyetine imza attı. Maçın 90 dakikasına bakıldığında kazanma hırsı olan, rakibini ciddiye alan ve mücadeleci bir oyuncu topluluğu gördük sahada. Bu bizim artılarımız. Ancak bir o kadar da eksilerimizin olduğu aşikar. Kazanırken bile takımı eleştirebilmek çok önemli bir konudur. Futbolda kazanan her zaman haklıdır mantığını bu kez bir kenara koymak istiyorum. Bal-Kes karşılaşmasında ilk gol gelene kadar olan sürede takımımız sahada adeta bir bocalama dönemi yaşadı. Musa Sinan Yılmazer'in 23.dakikada gelen şık golü takımı adeta sirkeledi. Galibiyet golünün coşkusuyla taraftarının inanılmaz gücünü arkasına alan kırmızı beyazlılar, farka gitti. Dediğimiz gibi ilk 23 dakikalık bölümde iki pas dahi yapamadık. Pozisyon bulmakta zorlandık. Kendisinden büyük beklentiler olan Arif Şahin belkide maç kondisyonunun eksikliğinden olmalı temposunu koruyamadı. Ama şunu da söylemek isterim ki Arif Şahin takımımıza kazandırdığı fauller ve atmış olduğu gol ile bu takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. İlerleyen haftalarda gerçek formuna ulaşacağına yürekten inanıyorum. Orta sahadaki başka bir güvendiğimiz isim Erdem Şen ise ilk yarıda  eski görüntüsünden uzaktı. Özellikle bu iki oyuncu üzerinde kısa bir analiz yaptım çünkü takımın kilit isimleriydiler. Teknik direktörümüz Hüseyin Kalpar'ın ise hala oyun sistemi konusunda ki eksikliği sürüyor. Sahada oyuncular kendi kişisel becerileriyle pozisyonlar üretip sonucuna gidiyorlar. Saha içinde bir artımız ise kaptanımız Adnan Güngör'dü. Saha içi ve dışında tam bir lider görüntüsü veren tecrübeli oyuncu, takım içindeki dengeleri hassas olarak koruyor. Performansınıda her geçen maç yükselten Adnan Güngör, camiayı mutlu ediyor. Bir aferin de kalecimiz Soner Şahin'e. Yine kendisinden emin ve güvenilir bir şekilde kalesini koruyarak Balıkesir forvetlerine geçit vermedi.

Taraftarlarımıza gelince onları anlatmaya gerek yok. Onlar görevlerini bu maçtada eksiksiz olarak yerine getirdiler ve 12.güç olmaya devam ettiler.

Yazıma son vermeden evvel Sayın Kalpar'a her zaman ki gibi yine bir hatırlatma yapmak istiyorum. Hocam; bay geçeceğimiz bu haftada her zamankinden daha çok gevşemeden sıkı çalışarak bu arayı iyi kullanıp deplasmanda oynayacağımız Bucaspor maçından 1 değil 3 puanı alarak Samsun'a dönmeliyiz. Eğer bunu yapamaz ise Balıkesir karşısında üç golle alınan üç puanın hiç bir anlamı kalmaz. Kısacası istikrar şart. Bunu böyle bilmenizi istiyorum.

NOT: Bizlere 'BALI' da, 'BALIĞI' da, 'ESİR', eden herkese çok teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR