Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

ARSIZLIĞI CESARET ZANNEDENE BİR ÇİFT SÖZÜM VAR

Herşeye rağmen güzel, maneviyatı yüksek bir ramazan ayını ve bayramını geride bıraktık.İftarlarımızı sevdiklerimizle paylaşamadık ama olsun bir daha ki sefer olur inşallah.Ramazan ayı bir ibadet,bir nevi bedenen ve ruhen detox ayı değil mi zaten?Allah kabul etsin.

Tüm dünyanın insanının imtihanı oldu corona, hayatımızdaki birçok şeye engel oldu.Ama onun sayesinde elimizde olup kıymetini bilmediğimiz, hayatın koşturmacası içinde farkına varamadığımız birçok şeyin de kıymetini anladık.(En azından bir çoğumuz)

Bazı devlet başkanları" işimiz dualara kaldı "diyerek insanları dua etmeye çağırdı.Tramp valilerine "kilise,sinegog ve camileri açın dualar edilsin "diye talimat verdi.Beş nisanda Amerika Delaware eyalet senaryosunda Kur'an okundu.Hiç aklınıza gelir miydi?
İspanya'da beşyüz yıl sonra ezan sesi yükseldi.Brüksel'de,Hollanda'da, Almanya'da yasak olan ezanın minareden okunmasına izin verildi.

Bizim ülkemizde de geçenlerde minareden "Çav bella"sesleri duyuldu.Ne enterasan değil mi dünya korkuyla dine ve dualara yönelirken,bizde cami frekansına sızılarak antifaşist, komünist, devrimci, sosyalist gurupların marşı çalınıyor.

Ne güzel diyor şair;

Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli;
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli
Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

Bu millet kurtuluş savaşını ve bunca yıldır verdiği savaş ve mücadelelerini bu ezanlar susmasın,namerdin eli inancımıza ve bu inançla yaşadığımız hayatlarımıza değmesin diye verildi.Yoksa bir kara toprağın dini ve millî değerlerimiz olmadan ne önemi var ki?

Hani ağızlarından düşmeyen özgürlük, hani demokrasi?Acaba kilisede çalan çan sesleri de bu kadar rahatsız ediyor mu?Neden ezana, başörtüsüne, müslümana olan tahammülsüzlüğü bu insanların?.Bu özgürlükler bir tek onlara mı geçerli? Eşcinsele, teröriste v.b herkese sonsuz saygıları varken, onlara söz söyletmezken,nedir bu İslam'a ve Müslümanın değerlerine saygısızlık, tahammülsüzlük?

Siz o şarkıyı- marşı çaldıktan bir müddet sonra ve hala o camiden ve diğer camilerden yine ezan sesleri yükseldi.Ve yükselmeye devam edecek.Ne yaparsanız yapın bizde bu inanç var oldukça ve Allah izin verdikçe hiçbir dini ve milli değerimizi size yedirmeyeceğiz.

İnsanlar ya korkudan ya nefretten ötürü  başkalarına zarar vermeye çalışırmış.Ebu Cehil ve onun gibiler peygamber efendimize,Onun davasına zarar verebildiler mi?Ne yaparsanız yapın Rabbim nurunu tamamlayacak."Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar.Halbuki kâfirler istemeseler de 
Allah nurunu tamamlayacak."(Saff,61/8)

Peygamberimiz umre için yola çıkmıştı ama Mekke' ye varamadan onlara umre yapamayacakları,geri dönmeleri söylendi.Bir sonraki yıl yapılması için antlaşma yapıldı.(hudeybiye antlaşması)Bir  sonraki yıl Umretül kaza yapılmış, Mekke  müslümanlar için boşaltılmıştı.( tahammülsüzlükten boşalttılar gerçi) müslümanlar görkemli bir şekilde umre vazifelerini yapmışlar, onların putlara taptığı Kabe'de günlerce ezan okumuşlardır.Birçok kişi etkilenip İslam'a girmişti.Bir sonraki yılda Mekke'nin fethi müjdesi geldi ve Mekke 
artık bir İslam şehri oldu.

Umarım kıssadan hisse olmuştur.Camiler kapalı diye üzülenler üzülmesin.Bu bizden birşey eksiltmez,belki de artırarak geri gelir.Sonuçta bu geçici bir süre. Arsızlığı cesaret sananlar da boş umutlara kapılmasın.Bu dinin, müslümanların ve hesap gününün bir sahibi var.Herşeyin bir vakti ve takdiri var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR