ADNAN BAHADIR’I PAKETLEYİN GETİRİN

                Siyaset Dünyanın en zor, en meşakkatli  işlerinden  birisidir, siyaset  yapmayacağım deseniz de toplumda etkin bir yerde iseniz veya ticari hayatta belli bir seviyenin üzerine çıktığınız an  otomatik olarak siyasetin içerisinde olmak zorundasınız.  Kendi halinde mütevazi bir  esnaf veya alt düzeyde bir memur iseniz o zaman  kendinizi  siyasetten soyutlama imkanınız olur, aksi halde ne yaparsanız yapın  siyasetten uzak durma gibi bir şansınız olamaz.

                Siyaset hayatın bizatihi kendisidir, köyde oturan çiftçi vatandaş dahi evinin önüne yaptıracağı yol  için  siyasetçiden yardım istemek zorunda ise siyasetin dışında kim kalacak ona siz karar verin. Biraz  ilkeli, biraz ilgili, biraz da vicdanlı olan herkes siyasetin  içerisinde olmaz ise o ülkede yaşanmaz. Bazı  cemaatler  siyasetten uzak kalmak için yıllarca uğraş vermelerine rağmen bugün siyasetin  tam göbeğinde olmalarının tek nedeni; güçlenmeleri sonucu bazı konularda söz sahibi olmaları ve tavır koymalarıdır. Koydukları tavırlarda haklı mıdırlar, haksız mıdırlar orası tartışılır ancak  yıllar yılı euzu billahi mineşşeytani vessiyase yani siyasetten ve şeytandan  Allah'a sığınırız diyerek şakidlerine telkin verenler, şimdi siyasetin göbeğinde iseler bunun tek nedeni yukarıda belirttiğim hususlardır.

                 Hayatım  boyunca  siyasete ilgi duymamın tek nedeni  toplum adına güzel icraatların yapılacağı veya  haksızlıklarla mücadele edilecek en güzel yerin siyaset mekanizması olduğunu  kesme  imkanı da bulunacağı bir mekanizmadır. Gençlik yıllarından itibaren ilgi duyduğum konuların başında siyasetin  gelme  nedeni de budur. Siyaset bir siyasi partide politika yapmak olarak değerlendirilmemelidir, bizim yaptığımız iş de aynı zamanda   siyasetin  parçasıdır.

                Yazdığımız yazılar, yaptığımız haberler, olaylara bakış açımız, olayların arka planlarını değerlendirmemiz  siyasetin ta kendisidir. İşte bu nedenledir ki  bizlerden rahatsızlık duyanların sayısı da  biraz fazladır. Aslında  bizlerden rahatsızlık duyanlar  şahsımızdan ziyade ortaya koyduğumuz  duruştan rahatsızlık duydukları muhakkaktır. Örneğin İl Özel idaresi ile ilgili son günlerde ortaya çıkardığımız olaylardan bazılarının rahatsızlık duyması kadar normal bir şey olamaz. Bazı uyanıkların Devleti kafalarına göre yönetip, milletin paralarını istedikleri gibi harcamalarına ses çıkarmamış olsaydık bizden iyisi olmazdı ama İl Özel idaresinin iş makineleri  yakıt bulamazken,  sırf birilerinin siyasi istikbali  için bazı merdiven altı  dergicilere dünyanın parasını verenleri ortaya çıkardığınız  zaman elbette düşmanlarınız da olacak.

                Siyasetin bizatihi içerisinde olduğumuz dönemlerde de bu tür yanlış uygulamalara karşı durduğumuz için kimseye yaranamadık. Herkes kendi menfaatine göre adam aradığından biz  kişilere göre değil,  hizmete odaklı siyaset yapmayı kendimize ilke edinince  bu insanların hışmına uğradık. Uğradık da ne oldu? Derseniz onlara teşekkür ediyoruz. Kötü komşunun insanı mal sahibi yapması misali  bu insanlar da bizi gazeteci yaptılar. Gazeteci olduk da sıkıntı çekmedik mi? Elbette çok sıkıntı çektik, hala daha çekmeye devam ediyoruz ama her zaman dediğim gibi dürüstlüğün de bedeli olduğunu unutmamak gerek.

                Duruşumuzdan rahatsız olan siyasetçilerin geçmişte bize yaptıklarını hepiniz bildiğinizden o  konuya girmek istemiyorum  . Ancak bu zatı muhteremlerin yeni   planları  nedir derseniz onu da izah edeyim ; bu zatı  muhteruuuunlar   siyasi güçlerini kullanarak Adnan  Bahadır'a yeni sıkıntılar çektirmek için  düğmeye bastıklarını  öğrenmiş bulunmaktayım. Bu arkadaşlarımız benim tüm telefonlarımı dinletmek sureti ile bana yeni bir tezgah kurup, benden kurtulmak için  bazı etkili ve yetkili kişilere Adnan Bahadır'ı paketleyin talimatını vermişler. Hem de öyle paketleyin ki bir daha bizimle uğraşamasın demişler. Yani başka bir tabirle kalın paketleyin demişler. Benim inandığım Kuran'da  Yüce Allah “Onların hesapları var ise Allah'ın da hesabı  var” buyurmaktadır, işte bu nedenle  biz sadece ve sadece Rabbimize güvenir, ondan yardım bekleriz  hesabını başkalarını bitirmek üzere yapan  kim olursa olsun Rabbim onun cezasını  vereceğinden en ufak kuşkum yok. Bizi  paketlemek isteyenlere tavsiyem önce kapılarının önündeki pislikleri temizlesinler ondan sonra Adnan Bahadır ile uğraşsınlar, bugüne kadar bunca uğraş vermelerine rağmen aldıkları sonuç ortada. Rabbim hepimizin kalbine göre versin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR