Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

2021 VE BÜYÜKŞEHİR

Demir Başkan başkanlığındaki Samsun Büyükşehir Belediyesi 2. yılını doldurdu.

Demir Başkan göreve geldiğinde Samsun Büyükşehir Belediyesinin borcu her yıl yükselerek 3.2 milyara ulaşmıştı, bugün ise bu borç 3.1 milyara indi. 100 milyon azaldı. 

Bu zorlu günlerde ve pandemi sürecinde yatırımların geçmiş yıllara göre hem aratarak devam etmesi, hem de borç ödenmesi kim ne derse desin büyük bir başarıdır. 

Ayrıca Demir Başkan göreve geldiği 2 yıllık süre içinde Samsun a bakanlıklar aracılığıyla 20 milyarlık yatırım gelmesini sağladı ve belediye bütçesine dokunmadan Samsun a bu yatırımları kazandırdı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı içinde hayata geçireceği  projeleri de belli oldu.

Bu projeler ile Samsunun havası tamamen değişecek, Samsun hak ettiği yere gelecek, cazibe merkezi, turizm ve kültür şehri olacak. 

100. Yıl Bulvarı ile ilgili proje hazırlandı. Yıllardır dokunulmayan 100. Yıl bulvarı bu proje ile bambaşka bir bölge haline gelecek.   

Saathane ve Subaşı meydanları yenileniyor ve yeni konseptleriyle tarihe ışık tutacak.

Anakent İş Merkezi’nin projesi hazır, bu yıl yıkılacak ve otoparkı ile bölgenin trafik sorununu çözecek.

Cumhuriyet Meydanı ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor.

Samsun un trafik sorunu dijital uygulama sistemi ile rahatlayacak.

Yeni sanayi alanları çalışmalarına başlandı.

Yeni yeşil alan kazanma çalışmaları devam ediyor.

İlkadım ın her noktasına mekanik otoparklar yapılacak. Projeler bitti, tek tek ihaleye çıkıyor. 

İlkadım da kentsel dönüşümde Cedit Mahallesi’nden Yenidoğan Mahallesini de içine alarak Canik’e kadar olan çanak, komple yeniden yapılacak.

Bu yıl SASKİ çok ağır ve büyük yatırımlara giriyor.

Bafra Yolu’nun altında SASKİ ekipleri çalışmaya başladı. Bu yıl SASKİ altyapıyı bitirip fen işleri yıl sonuna kadar üst yapıya girecek. 

Gülsan Sanayi Sitesi projesi bitti, Demir Başkan bu projeyi de belediye bütçesine dokunmadan bakanlık bütçesinden yapılmasını sağladı ve projeye müdahale ederek bir üst geçitle Doğu Parkı da projeye dahil edilmesi için girişimleri var. 

Demir Başkan bu alanı göletleriyle birlikte yaşam alanına dönüştürüp Doğu Park’a köprüyle geçip oraları da yeniden projelendirip farklı bir konsepte kavuşturmaya çalışıyor. Proje içindeki camiyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki camiyi çalışan ekip hazırlıyor. 

Canik te Gaziosman Paşa ve Soğuksu mahallelerinin kentsel dönüşüm planlamaları bu yıl bitiyor. 

Atakum Yalı Kafe projesini Demir Başkan bizzat müdahele ederek Atakum sahiline değer katacak bir proje haline getiriyor ve bu projeyi de bakanlıklar bütçesinden yapılmasını sağlıyor. Yalı Kafe projesi botanik bahçe içine kurulacak. Herkese açık olacak. 3 ayrı yapıdan oluşacak. O bölgeye bir de turizm amaçlı tek mağazalı bir çarşı yapılacak.

Eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin yerine Aile Yaşam Merkezi inşa edilecek. Tarihi dokuyu restore edip yeşillikler içinde çok şık bir proje olacak. 

Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Atakum’ da inşa edecek.

Salıpazarı ve Ayvacık’taki mahalle yolları bu sene bitecek. 

Havza-Vezirköprü duble yolunun inşasına bu sene başlanacak. 

Canik’te 20 kilometre uzunluğunda yeni bulvar açılacak. 

Mert Irmağı’nı da Samsun’un en güzel destinasyonu haline gelecek.

Bunların haricinde yapılan onlarca çalışma ve proje var.

Şimdi bu yapılan işleri takdir edenlerde var, etmeyenler de var. Takdir edenlere sözüm yok.

Ama takdir etmeyip eleştiri yağmuruna tutanlara sözüm var. 

Bu şehir hepimizin kim ne yatırım getiriyorsa Allah hepsinden razı olsun, ben burada gelen yatırımlara ve yapılan hizmetlere bakıyorum. O yapmış, bu yapmış, o niye yapmış, onun yerine bu yapsaydı, o bunu yaptı da şunu yapmadı, bu bunu yapıyor ama şunu da yanlış yapıyor. Bu konulara girdiğimizde içinden çıkmak mümkün değil, yıllarca siyaset yaptım, sosyal hayatta yer aldım, yurt içi, yurt dışında görevlerde bulundum, ticaret yaptım. 

Samsun gibi birbirine zarar veren bir şehir görmedim, hem bu şehirde yaşayacaksın, hem de her şeyi eleştirip karalayacaksın,  bunu yaparken sanılıyor ki karşımdakine zarar veriyorum, asıl zararı kendine veriyorsun, bu şehirde sende yaşıyorsun. İnsan yaşadığı şehre ihanet eder mi? 

Tabi ki yanlışlıklar varsa eleştirelim, fakat bunları yaparken yapıcı olalım, konuları iyi bilelim, kulaktan dolma, kaynağı belli olmayan hiçbir şeyin peşinden gitmeyelim, tek taraflı karar vermeyelim, her görünen ,her duyulan göründüğü gibi, duyulduğu gibi değildir, karşı tarafı da dinleyelim, tek taraflı inanıp, yorum yapmayalım. 

O zaman daha doğru olur. Son sözüm Allah hepimizi fitne ve fesatlardan korusun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR