2 GOL 3 PUAN

2 GOL 3 PUAN

PTT 1.Lig'in 4'ncü haftasında Samsunspor kendi saha ve taraftarları önünde ligin kuvvetli ekibi Şanlıurfaspor konuk etti. Her takım sporcuları maça çıkarken son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle el ele "Terörü karşı birlikteyiz" pankartıyla yürüdüler. Samsunspor son günlerde gelişen puan silme olayları dolayısıyla bu maçı mutlak 3 puan parolası ile sahaya çıktılar. Oyuna Kırmızı Şimşekler daha ilk dakikalarda rakip üzerinde baskı kurarak, oyunu lehine çevirdiler. Bu önemli maçta kalede Furkan'ı dinlendiren Özat, yerine genç kaleci Bekir Sevgi ile oyuna başladı. Samsunspor defansını sağlap tutup, orta saha destekli forveti Şanlıurfa kalesini ilk yarıda abluka altına aldı. Kaleye sırtı dönük ve 1'e 1'de etkili bir isim olan Kone bu maçta gerçekten profesyonel oynadı ve bunu 45'nci attığı golle gösterdi. 

 

Samsunspor ikinci yarıda hızlı oyuncusu Ofoedu'ya kullanmak istedi. Bunun sebebini ise şuna bağlıyorum; Teknik Direktör Ümit Özat'ın kesinlikle bir futbol anlayışı yok. Eskiden oyunun yerine pas yapıp organize atak oynayan bir takımı sahaya sürmek istiyor. Fakat daha ligin başında olduğumuz için bu sistemi oturtması zor olacak. Bunun nedeni ise geçen sezon oynanan futbol anlayışıdır. Geçen kadroda bulunan oyuncular müsabaka geriye çekilince, yine Ofoedu'yu kullanmak istedi. Fakat gördüğümüz gibi Ofoedu çıkmadan son 10 dakika performansı beğenilmedi. Teknik Direktör Özat'ta oyundan alarak yerine genç Alperen'i sürdü. Geçen sezon Ofoedu bir maçta bir maçta yoktu. Şimdi öyle bir şey söz konusu değil, yerine geçebilecek joker oyuncular var. Bunun farkında olduğu biraz daha istekli.


İkinci yarının başlarında bir 25 dakika futbol oynadık. Kırmızı Şimşekler'in tecrübeli oyuncusu Mehmet Çakır, adeta kaleye bir füze yolladı ve takımı rahatlatan golü kaydetti. Bundan sonra Şanlıurfaspor 1 puan için bastırmaya başladı. Şanlıurfaspor net pozisyonlar yakaladı. Samsunspor'da ki takım ruhu ise bu golü engelledi. Takım ruhu farklıdır, uyum farklıdır.  Geçen sezonda Ahmet Burak Solakel ve Murat Akyüz'ün yerini dolduran 2 genç oyuncumuz Canberk ve Oğuzhan performansı kusursuzdu. Bunların sonucunda ise 3 puanı almayı başardık. Bu 3 puanın anlam kazanması için Boluspor maçında da galibiyet alması gerekiyor.

HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR