100 yıllık plan Armageddon

100 yıllık plan Armageddon

Kan ve göz yaşının dinmediği Ortadoğu üzerinde oynanan oyunları ,birkaç değişik parçayı birleştirerek günümüzde yaşanılan olaylar ile bunlar arasında bağlantı kuracak olursak.

Yahudiler, Yahudi oldukları için yada Yahudilik dinini tatbik ettikleri için değil,Hıristiyanların kurtuluşunda ve Hz. İsa’nın dünyaya gelmesinde rol oynayacakları için ‘’Aziz dost’’ olarak Hıristiyanlar tarafından görülürler..

Bu olay nasıl gerçekleşecek, Scofıeld İncil’ine göre ‘’Hz İsa’nın tekrar dönüşünün sağlanması için Yahudiler kendilerinden beklenen şeyi yapmalıdırlar.O da Armageddon savaşının başlatılması ve galip geldikten sonra İsa, Kral Davud’un tahtına oturarak  dünyayı yönetecektir’’

Bu savaş Evanjelik inanca göre Hz.İsa'nın yeniden dünyaya geliş alametidir. Evanjelizm kelime anlamı kutsal kitaba yönelmekken. Amerika’daki Hıristiyan toplumun en tutucu ve radikal kanadını bu inanç sahipleri oluşturmaktadır. İnançları arasında ise, eski ahitin (Tevrat ve Zebur) Yahudilerin Tanrı’nın seçilmiş halkı olduğu, kutsal toprakların Yahudilerin malı olduğu, Yahudilerin Mesihin gelişiyle birlikte bir dünya egemenliğine ulaşacağını kabul ederler. Bu konuda kendilerine düşen görevin Yahudilerin dünya egemenliğine destek olmak olduğunu düşünürler. Bu düşünce sistemi ile Evenjelistler ‘’ Siyonist Hıristiyanlar’’dır.

Amerika'daki en güçlü temsilcileri Neo-conservati(neo-con)  muhafazakarlardır. Birkaç neo-con ismi verip, etkin oldukları olayları kabaca hatırlatacak olursak, George W.Bush, Dıck Cheney, Donald Rumsfeld, Condeleezza Rıce, en büyük etkinlikleri ise, Irak devletinin işgali ve Kürt bölgesine destek verilmesi.

En önemli şartları bu inanç çerçevesinde  Ortadoğu ülkelerinin savaş ve kargaşa ile hazır hale getirilmesidir.

Özellikle, Müslümanların kendi aralarında bölünmeleri gerekmektedir.bu bölünme Mezopotamya bölgesinde gercekleşecektir.

Mezopotamya neresidir? Türkiye'nin Güneydoğusu , İran'ın Güneybatısı, Irak ve Suriye'nin bir bölümünü kapsayan bir bölgedir.

Söz konusu bölgenin önemli özelliği ise Yahudilere vaad edilmiş toprakların  önemli bir bölümü  olup ,buranın etnik olarak Kürt’lerin yaşadığı bölge olmasıdır .

Öncelikli hedefi, bölgenin güçlü devletlerinin yani Türkiye, İran ,Suriye ve Irak ın parçalarınıp bu bölümde yeni bir Kürt devleti kurabilmektir.

Irak'ta,oluşturulan bölgede  Barzani özerkliğini ilan edecektir.Dikkat ediyorsanız Irak savaşından sonra Barzani’nin hakimiyeti altında ki bölgede herhangi bir kargaşa oluşmamıştır. Beklenen, Suriye. Abd’nin ,Pyd’ ye neden yardım ettiği ve onu desteklediğini şimdi daha iyi görmeye başladık.

 Peki , Işid neden  biz Sünniyiz, Şiilere ölüm diyerek Şii’lere karşı bir savaş görüntüsü içerisinde? Bu bölgede kargaşa çıkarılması için en uygun , Müslümanların parçalanmasını en rahat sağlayacakları düşünce, Şii-Sünni ayrışmasıdır. Ortadoğu’da yada Müslüman devletler arasında  kargaşa çıkarılmak isteyenlerin en kolay kaşıyacakları ve ayrışmaya neden olacak konu mezhep çatışmasıdır.

Şimdi size ülkemizden küçük  bir not.

Kck diye bir oluşum ülkemiz üzerinde etkinleştirilmiş mi idi? Evet, Son zamanlarında aktf hale getirilmiş mi idi ? Evet. Ülke siyasetinde buna karşı bir hamle yapıldı mı? Ülke Kürt açılımı altında barış sürecini başlatarak hamle yaptı.

Balyoz tutuklusu askerlerden bir tanesinin notlarından küçük bir bölüm.

14 temmuz 2011 de Silvan'da 12 askerin şehit edildiği gün. Kck’nın Diyarbakır’da yaptığı toplantıda özerklik ilan edilmesi için karar alınmıştı. Kck o dönemde özerklik diye ayağa kalksaydı, Suriye ile birlikte aynı kaderi paylaşıyor olacaktık.

 

Dünya siyasetine yön verenlerin genelde Yahudi veya Yahudi destekçileri olduğunu, Amerika’da 11 Eylül olaylarından sonra özellikle Müslümanların hedef tahtasına oturtuldu ve bu bağlamda Müslüman ülkeler birbirine düşürülerek zayıflatılmaya çalışıldığını Irak’ın parçalanmaya başlamasının ve bu bölgede istedikleri doğrultuda küçük devletler kurmaya veya bağlı yönetimler için mücadele ettikleri daha net görülmektedir.Halk bu konuda bilinçlendirilmeli ve ülkemizde ki ayrıştırma çalışmalarının önüne geçilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR