YÜKSEL YILDIRIM’I ÇOK İYİ ANLIYORUM

Köşe yazımın başlığını ‘Herkesin bir derdi var durur içerisinde’ olarak planlamıştım ancak yazı arşivime baktım daha önce bu başlıkla bir yazı yazdığımdan vazgeçtim ve bu başlığı koydum. Gazeteyi ilk kurduğumuz günden itibaren bu şehirde olup biten haksızlıkları yazıp çizmeye başlayınca kendisini ekabir zanneden bazı zavallılar veya başka bir deyimle haramzedeler öyle enteresan tepkiler verdiler ki aklınız şaşar. İşin daha da garip tarafı nedir bilir misiniz; Samsunspor Kulübüyle ilgili yaptığımız resmi belgeli haberden ötürü zamanı geçti diye ceza aldık. Oysaki yayınladığımız belgede İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası resmi denetçilerinin verdiği raporda Samsunspor Külübünün 2002 yılı itibarı ile dokuz milyon dokuz yüz bin dolar parası ile yedi buçuk milyon lirasının kimlerde olduğunu belirterek bununla ilgili kurumlar tarafından tahsil edilmesini talep etmişler ama gereği yapılmadığı haber yapmıştık. Bu haberden ötürü sekiz ay hapis cezası aldık ama yargıtay bozdu daha sonra beraat ettik.

Yüksel Yıldırımın açıklamalarını dinleyince aklıma o belgeler geldi. Yüksel Yıldırım’ın açıklamaları sonuna kadar doğrudur ve adamcağız her şeyi belgesiyle konuşmakta. Biz de o gün elimizdeki belgelerle konuşmuştuk ama cezayı yemiştik. Muhatapların bir kısmı aynı, bir kısmı ise başka ama ekip belli. Yüksel Yıldırım’ı bu konuda sonuna kadar destekliyorum, çok doğru ve haklı açıklamalar yapmakta, bunları bu toplum bilmeli. Olayların arka planını bilmeden konuşmak çok kötü bir şey, bu konuda yazı yazan meslektaşımız kendince haklı olabilir ama onun da gazeteyi şimdiki durumuna getirirken kimlere ne kadar kredi çektirdiklerini ve o krediyi hangi kurumun ödediğini yazsa daha inandırıcı olacağı kanaatindeyim. Şunu açık ve net söylemek isterim ki bu şehirde belediyelerden destek almaksızın kurulan tek gazete Denge Gazetesi'dir. Diğerleri şu veya bu şekilde kanunun hüllesine müracaat ederek destek alınıp kurulmuştur. Hele bir tanesi var ki altı milyondan fazla para aldığını biliyorum ama maalesef belgesini alamadığımdan yayınlayamıyorum ama hiçbir şey gizli kalmaz, mutlaka o belgeyi bir gün bulup sizlerle paylaşacağım.

Havada bulup karada yemeye alışmış olan bazı gazatacılar şimdi nemalanmayınca öteye beriye saldırmaya başladılar. Ele aldıkları konulara bakıldığında neyi neden yazıp çizdikleri açık ve net ortada. Atakum’daki City Mall AVM’nin 4300 metrekaresi kaçak olmasına rağmen bunu görmezden gelirken sürekli olarak EVKUR ve biyokütle santralini gündeme getirmeleri çok enteresandır. Kaldı ki biyokütle konusunda Bölge İdare Mahkemelerinin verdikleri kararlar da ortada. Normal mahkemelerin verdiği kararların tamamını bozup Valilik makamını ve santrali haklı bulmasına rağmen bunu haber yapmayıp, aleyhte ne varsa tamamını allayıp pullayıp haber yapmaları akla ziyan bir durum. EVKUR konusunda Mimarlar Odasının ortaya koyduğu duruşa saygı duyuyorum, orası çok merkezi bir yerde ve binadaki çıkmaların mutlaka kaldırılması gerektiği kanaatini taşımaktayım. Keşke o çıkmalar hiç yapılmasaydı da hepimiz yapılan işin yanında olsaydık ama o çıkmalar şehrin en önemli bölgesi olan Mecidiyenin göbeğine böyle bir çıkma yapmak bu şehrin halkına yapılan bir yanlıştır.

Havada bulup karada ve tavada yiyenler şimdi mamasız kalınca saldırıya yer arıyorlar ama çok daha ararlar. Santralcilerden kimlerin ne istediğini yazsam aklınız durur ama bu tür işlerde belge olmayacağından yazmaya kalksak suç olacağından yazamıyoruz. Bu arkadaşlara tavsiyem hiç öteye beriye vurmadan kıçlarının üzerine otursunlar yoksa akıbetleri şehrin en büyük medya kuruluşu olduğunu iddia edenler gibi olup yok olup gitmektir. Bu işi adam gibi yapsınlar, giderlerini azaltsınlar. Ona buna saldırıp ayakta durmaya çalışmasınlar, işlerini yapsınlar bize de iş çıkarmasınlar. Bu şehir yıllarca haramzadelerden çok çekti. Samsunspor Kulübünün borçları ortada. Bu borçları ben yapmadım, kimin nasıl yaptığı ortada. Bayrama girdiğimizden bu konuyu şimdilik kapatıyorum ama daha sonra devam edeceğimizi de unutmasınlar. Sözlerime son vermeden Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyor iki cihan saadeti diliyorum. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR