ATAKUM İMAM-HATİP ÜNİVERSİTE YOLUNDA

Atakum (Proje) Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri rekor üzerine rekor elde ediyor. Bizimde, Yusuf ve Yunus isimli iki oğlumuzun öğrencisi olduğu İmam-Hatip Lisesi, bu yılki üniversite sınavında bir çok başarı elde etmiştir. İlk bine giren öğrencilerle birlikte, ilk otuz bine yüz üzerinde öğrencinin girdiğini okul müdürümüzden öğrendik. Başta okul müdürümüz olmak üzere, öğretmen veli ve en önemlisi de öğrencilerimizi kutluyor, tebrik ediyorum.

Dört yıl önce büyük oğlumuz Yusuf'u, puanı yüksek olduğu için biraz da nazlanarak, okul müdürümüz kıymetli hocamız Zahit Köseoğlu'nun yönlendirmesi ve ısrarlı takibiyle sözünü ettiğimiz okula kayıt yaptırmıştık. İkinci yıl, ikinci oğlumuz Yunus için hiç tereddüt etmeden, teklif ve ısrar beklemeden, onun da puanı yüksek olmasına rağmen, tek tercihle aynı liseye kayıt yaptırdık. Birinci yılda gördüğümüz eğitim ve öğrencilere dönük ilgi bizim bütün kaygılarımıza cevap olarak yeterli olmuştur.

Çocuklarımız vesilesiyle, okula gider gelir ilişkilerimizi sürdürmeye ve okula katkıda bulanmaya gayret ekmekteyiz. Eşimin de okul aile birliği üyesi olmasından ötürü  okulun çalışmalarını daha yakından takip etme şansına sahibiz. Dört yıldır neredeyse her gün okul hakkında birebir bilgi ediniyor, takibini yapıyoruz. Çocuklarımızın katıldığı etkinlikler nedeniyle, okulun ne kadar büyük bir misyon yürüttüğünü yakinen görmekteyiz. Gerek dil konusunda, gererse eğitim ve sosyal etkinlikler açısından Türkiye'nin marka okulu demiş olsak maksadı aşmayız. Hatta, okulun adının uluslararası eğitim ağında da gündem oluşturduğunu biliyoruz.

İngilizce ve Arapça hazırlık dil programı ve bunu takip eden yıllarda yapılan dil etkinlikleri nedeniyle öğrencilerin;   dil konusunu halletteklerini çocuklarımızdan dolayı biliyorum. İngilizceyi; konuşma,  anlama, okuma hatta tercüme etme açısından yetişmiş bir öğrenci ordusunun oluştuğunu görmekten mutluluk duymaktayız. Geçen yıl İstanbulda ingilizce yapılan bir etkinlikte, etkinliğe katılan 45 ülke öğrencileri arasından Samsun Atakum Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi birinci olmuştur. Dil konusunda başlı başına başarı örneği olan okulun, diğer eğitim başlıklarında da başarılı olduğunu yaptıkları yarışmalar nedeniyle biliyorum.

Sahibi olduğumuz KESMEN TURİZM organizasyonuyla, hafızlık çalışmasında başarılı olan okul öğrencilerini farklı zamanlarda ziyaret amacıyla Kudüs'e götürmüştük. İngilizce ve Arapça olarak yapmış oldukları konuşmalara birebir şahit olmuştum. Üstelik; dilin orjinal halini konuşan, Arapça ve İngilizce ana dilleri olan Filistinli vatandaşlar ve dışardan ziyâret için gelen ingilizce ana dil sahibi turistlerle yaptıkları konuşmalar; hem kendi çocuklarımız hem de okulun öğrencileri adına gurur verici olmuştur.

Dil, eğitim, etkinlik, sosyal faliyet ve kurumlar arası ilişki gibi; önemli konularda dereceyi elden bırakmayan Atakum Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi; üniversite sınav sonuçları açısından da marka oluşturmuştur. İlk otuz bine yüzün üzerinde öğrenci yerleştiren okulumuz; bu konuda da marka değerini tescil ettirmiştir. On yıl sonra memleketin etkili ve yetkili noktalarında Atakum Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi imzasını göreceğiz. Okulun  gelecek yıllarda daha yüksek başarı elde edeceğine inanıyorum.

Yorulmadan, bunalmadan, kızmadan, kırmadan, kırılmadan koşturan okul müdürümüz Zahit Köseoğlu hocamızı kutluyorum. Çocuklarımızla yakından ilgilenen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Başarı gösteren çocuklarımıza hayırlı gelecekler diliyorum. Samsun halkını da, ilimizi; ulusal ve uluslararası ortamlarda marka değer olarak temsil eden okulumuza sahip olmaya davet ediyorum.  Toplumun desteği ile ayakta durduğuna inandığımız bu ve benzeri okullara desteklerimizi sürdürmenin dini bir sorumluluk olduğunu da hatırlatmak istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR