YENİ DÖNEMDE YENİ GÜNDEMLERE...

YENİ DÖNEMDE YENİ GÜNDEMLERE HAZIR OLALIM

Gazetemizi takip eden siz değerli okurlar gerek haberlerimizde, gerekse köşe yazılarında işlediğimiz konularla ilgili politikaları üç aşağı, beş yukarı bilirler. Gündem belirlerken kamuoyundaki gündemi takip etmekten ziyade, belirlediğimiz olayları gündem yaparak, sürekli olarak kamuoyunda sıcak tuttuğumuzu bilirler. Belirlediğimiz gündeme gelince ülke genelindeki önemli konuları veya şehrimizdeki önemli konuları gündem yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmaktayız. Geçtiğimiz iki aylık süreçte ülkenin ve şehrimizin en önemli konusu seçim olması nedeniyle biz de eforumuzu bu yönde sarf ettik, önümüzdeki günlerde üzerinde yoğunlaşmayı düşündüğümüz konulara gelince onları da maddeler halinde vereyim.

Öncelikle yaklaşık on günden beri gazetenin üst kuşağından verdiğimiz Samsunspor'un paralarını iç edip kamufle olanları siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum. Kanaatimce bu yazı serisi bir hayli zamanımızı alacak. Zira Samsunspor kulübünün 2002 yılından itibaren yaklaşık on yıllık hesaplarını İçişleri Bakanlığı resmi görevlilerinin tespit ettiği evraklardan vereceğiz. Bunun yanı sıra Sezgin Gümüş döneminde hesap uzmanlarına yaptırılan inceleme sonucunda ortaya çıkan raporu ve bu konuda valilik makamına yazılan yazının tarih ve sayı numarasını verdikten sonra Kazım Yılmaz başkanlığında iş başına gelen yeni yönetimin incelettirdiği hesaplarla ilgili detayları sizlerle paylaşacağım. Sizin anlayacağınız Samsunspor kulübünün son on yıllık amel defterini kahramanları ile birlikte kamuoyuna tanıtacağız.

Bu şehirde yaşayan herkes kimin ne olduğunu bilmek zorundadır, insanlar gerçek yüzlerini toplumdan saklamayı belli bir dönem becerseler de DENGE Gazetesi yayın hayatına başladıktan sonra insanların gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Samsunspor kulübü o kadar büyük bir kulüp ki sayesinde kimler adam oldu, hangi şirketler kuruldu, hangi işadamları araba acenteliği aldı, kimler siyasette, kimler iş hayatında bu kulübü kullandı tüm detayları ile ortaya çıkacak.

Gündemimizin bir başka konusu kamu kurumlarındaki usulsüzlükler, kaybolan kamu kurumunun tribünü, kamu kurumundaki yöneticilerin çetelerle yaptıkları iş birlikleri, kamu kurumunda amir olan siyasetçilerin akrabalarının aldıkları makam arabalarının sayısının kaç olduğu, kamu kurumunda çalışan yöneticilerin tuttukları dostlara kamudan harcadıkları paralar, kamuda çalışan çete mensubunun işe aldırdığı akrabaları, kamudaki kurum amirinin kendisini koruması için yanında çalıştırdığı çete mensubuna ödediği paralar, devletin gemicilere tanıdığı ucuz mazot alma imkanını hangi siyasetçilerle kimlerin iş birliği yaparak yüksek fiyatla piyasaya sattığı, kaçak akaryakıt işi yapan işadamları, gizli siyasetçi ortakları, daha neler neler var gündemimizde aklınız şaşar.

Şundan emin olunuz ki şehrimizde o kadar enteresan şeyler oluyor ki şayet evrakları ile önüme gelmemiş olsalar inanmam söz konusu olmazdı. Ne kadar saf olduğumu bu evrakları görünce çok iyi anlayabiliyorum. Adamların ellerindeki yetkileri uçkurları için kullandıkları yetmiyormuş gibi, arkadaşlarına pezevenklik yapmaktan da geriye kalmıyorlar, nasıl olsa para milletin olduğu için kendileri yemekle bitiremeyince arkadaşlarına da yedirmeyi vazife sayıyorlar.

Bir kamu kurumunda çalışan işçilerden spor aidatı kesiliyor, ama kamu kurumunda spor kulübü yok, bu da yetmezmiş gibi yapılan kesinti ile ilgili hiç kimseden muvafakat alınmamış, çete reisi kesinti yapılacağını söylemiş, kurumun amiri de bu talimata aynen uyup her ay tüm personelden kesinti yapılıp çete liderine ödenmiş, işin bir başka enteresan boyutu bu tür kesintileri sadece 657 sayılı yasaya tabi olan memurlar veya mutemed yapması gerekirken, bu kesintiyi işçinin yapıyor olması olayın başka bir boyutu. Üniversitede yaşanan alımlarla ilgili gündemimiz çok ses getireceğinden emin olabilirsiniz. Kamu kurumlarına mevcut iktidar döneminde alınan geçici işçilerin büyük çoğunluğu ya dev solcu veya Başbakan'a hakaret eden tiplerden oluşuyor.

Sizin anlayacağınız önümüzdeki günlerde çok güzel olayları siz değerli okurlarımıza sunacağız, renkli ve cümbüşlü günlerde buluşmak ümidiyle kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR