Yarı resmi El Ahram...

       YARI RESMİ EL AHRAM GAZETESİNİN YALANLARI
 Aslında bugünkü yazımın konusu ortaya çıkan adaylarla ilgili siz değerli okurlarımızı aydınlatmaktı, ancak dünkü gazeteleri incelediğimde gördüğüm manzara karşısında şaşırmadım desem doğru olmaz, yalan olur ama bu kadarı da fazla veya habere takla attırmak dedikleri bir olay var ancak bu takla öyle takla olmuş ki haber tepe takla olmuş.
 Ak parti genel merkezi"nin her ay düzenlediği il başkanları toplantısının bu ayki oturumunda konuşma yapan Başbakan yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Ak partiye mensup belediyelerden söz ederken Samsun"u da saymış ve demiş ki, İstanbul Büyükşehir belediyesi yaklaşık 124 okulda kapalı spor salonu yaptı. Bakıyorsunuz Kayseri öyle, Gaziantep öyle, Ne bileyim bakıyorsunuz Samsun yeni, yeni projelerle ta sahilden tepelere kadar teleferikle Karadenizi görme imkânı yakalıyorsunuz. İlçe belediyelerine bakıyorsunuz öyle. Erzurum"a bakıyorsunuz MAŞALLAH her gidişimizde farklı bir değişimi görüyoruz. Tabi bütün büyükşehirler bir anda aklıma gelmiyor, kusura bakmayın. Bakıyorsunuz Sakarya"da değişen bir il var.
      Konuşmanın metni yukarıdaki metnin mota mot aynısı iken bizim yarı resmi el ahram gazetesi konuşmanın metnine takla attırarak Erzurum"la ilgili Başbakan"ın sözlerini Samsun gibi gösterip, gazeteden manşet yapmış, malumunuz Mısır"da yayınlanan El ahram gazetesi hükümet yanlı politikaları ile tanındığından dünya literatüründe yarı resmi El ahram olarak anılır, bizim Kral hazretlerinden yana yayın politikası olan gazetemize de yarı resmi Kral hazretlerinin El Ahramı demek yerine kısa ifade ile yarı resmi El Ahram deyip, geçiyorum, artık değerli okuyucularımız neyin ne olduğunu anlayacağını tahmin ettiğimden bundan sonraki literatürümüze bu bölüm böylece girmiş olacak.
 Peki, yapılan bu haber gazetecilik etiğine uyar mı, toplumu kandırmak doğrumudur, elde edilecek neticeden hayır çıkar mı, bunu yapan arkadaşlarımız neden böyle bir yanlış yaptılar gibi soruları sormaya gerek olmadığı kanaatindeyim, zira yaklaşan yerel seçimlerde yerel basın da kendine bir yol çizerek birilerini destekleme kararı almış durumda, bu doğrultuda A.B.D. nin resmi haber ajansı olan Reuters"in şehrimizdeki rolünü sizin için dergisinin baskı işini üstlenen gazete üstlenmiş durumda. Cemiyet başkanının gazetesi bu konuda henüz net bir tavır takınmamakla birlikte parlamenterlerle ilgili durumu belli ancak genç ve yakışıklı parlamenterin izin vermesi halinde veya tamamen duygusallığın hâkimiyetini kurması halinde politikalarda değişiklik olması kaçınılmaz gözükmekte. Bu konudaki patron, genel yayın yönetmeni ilişkisi henüz sağlıklı bir yapıya ulaşmamış, Kral hazretlerinin eniştesinin cenazesinde objektiflere takılan dörtlü çete (bana göre şer cephesi)nin alacağı kararlar doğrultusunda ilerleyen günlerde bu konu halledilmiş olacaktır.
       Peki bu haberler nasıl yapılıyor diye soracak olur iseniz malumunuz her kuruluşun basın ve halkla ilişkiler bölümü vardır, haberler oralarda yapılıp, ilgili haber ajanslarına ve gazetelere servis yapılır. İlgili gazeteler içerisinde bizim olmadığımızı hatırlatmaya gerek olmadığı kanaatindeyim.
 Görevi topluma doğru ve ilkeli haber yapmak olan görsel basınımızın Sayın Başbakan"ın il başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın nasıl tepe takla olduğunu bilmem anlatabildim mi, şayet anlatamadı isem eksiklik bendedir, zira yazının metnini sizlere sundum, takdir siz değerli okurların. Sağlık ve esenlik dileklerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR