VEKİLLERİMİZİN GÖZLERİ AYDIN OLSUN

      Ak Parti iktidarı kurulduğu günden bu güne kadar değişmeyen tek şey nedir dersenizrahatlıkla Milletvekilleridir cevabını   veririm, Karadeniz sahilinde  Samsun ilihariç tüm illerde Vekillerin büyük bir kısmı değişmiş olmasına rağmen  Samsun'da bir ikisi dışında değişiklik yapılmaması bu şehrin en büyük  talihsizliğidir.Siyaset yapan insanların yüzü ister istemez eskir, hele de bizim vekilerimiz gibi Allah kulunun işini görmeyen, sadece ve sadece kendi akraba, eş ve dostlarının işlerinden başka kimsenin işiyle ilgilenmeyen  vekillerin sürekli olarak listelere konulmasının hikmetine anlam verebilmiş değilim. 2002 yılından itibaren sürekli olarak halka dayatılan vekillerin icraatlarını biraz olsun irdelemek gerekirse öncelikli orlarak tevazu özürlü, mütekebbir, insanlara yukarıdan aşağıya bakan vekilimizden başlamak gerekirse geçtiğimiz on küsür yıllık süreçte elle tutulur en ufak bir icraatlarını görmediğim gibi Ak Parti iktidarının altı sefer görevden alıp mahkeme karaları ile geriye dönen Bürokratını son olarak yine Ak Partili Belediyenin alması sonucu Daire Başkanlığı koltuğuna oturtulup taltif edilen bürokratın arkasına durmalarının dışında elle tutulur bir icraatlarını görebilmiş değilim.

                Karnından konuşan Vekile gelince ondan daha sinsi, daha hesapçı, daha kinci ve daha ırkçı birini gördüm dersem  abartmış olurum, adam bu güne  kadar haketmediği hatta rüyasında görse kabus gördüm diye yorganı yırtacak boyutta hayrete düşeceği görevlere getirilmiş olmsaına rağmen  en ufak bir icraat yapmadığı bir yana Ramazan aylarında verdiği iftar yemeklerini dahi bu şehrin insanına çok görerek kendi doğduğu ilçeye gidip vermesi lokal ırkçılıktaki fanatikliğinin  delilidir. Görev yaptığı üst düzey siyasi görevlerde dahi kendi doğduğu ilçe insanı tercih edip başkalarına hayat hakkı tanımaması gerçekten üzücü bir durum.Adamlar o kadar tutucu, o kadar ırkçılar ki aldıkları arsaları, yazlıkları dahi kendi doğdukları ilçenin insanlarının yaşadıkları bölgede almayı tercih ediyorlar. Bu insanlardan bu şehre ne kadar fayda gelir siz takdir edin. Ben deTrabzonluyum ama bu şehrin ekmeğini yiyorum, suyunu içiyorum, bu şehirde vergi ödüyorum o halde herşeyimi bu şehrin menfaati için kullanmak zorunda olduğumun bilincindeyim.

                Bir diğer  Vekilimiz  insan olarak sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaş ancak onu da akrabaları  tepe tepe kullanıp tüm yetkilerini kendi işlerini görmede kullanmaları vekilimiz açısından ciddi anlamda sıkıntılı bir durum. İyi niyetli olan vekil sürekli olarak bazı siyasetçiler tarafından kandırılması sonucu adeta isyan edecek noktaya gelmiş olması  vekilimiz açısından üzüntü verici bir durum. Keşke insanlara inanıp onlara güvenmeseydi de sonunda üzülmeseydi, en son yaşadığı olayları geçtiğmiz günlerde bu köşede sizlerle paylaşmıştım, siyasetçilerin ne kadar sinsi, menfaatperes olduklarını bir kez daha açıkça görme fırsatı bulan bu vekilimiz umarım bundan sonraki hayatında daha dikkatli olur.

                2002 yılınan itibaren her seçim döneminde listede kendisine yer bulan bir başka siyasetçi ise benim de daha önce kendisine çok güvendiğim ancak 2007 yılında yaşadığımız olayların baş kahramanı olan bu arkadaş kendi icraatlarını başkalarına mal edip insanları kavga ettirmeyi de çok iyi becerdiğinden o günlerde bizleri farklı bir mecraya yönelmişti  ancak aradan geçen belli bir zamanın ardından olayın gerçek yüzünü rahatlıkla görme imkanımız olmuştu. Bu arkadaş kısa sürede görmemesi gereken veya aklının hayalinin alamadığı makamları görmüş olması ilk aşamada güzel görünse de aslında onun için üzülecek bir hayatın bundan sonra kendisini beklediğini açıkça ortaya koymaktadır. Siyasette son dönemini yaşayan bu arkadaşımız da Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için bir hayli uğraş verdi ama başaramadı. Doğrusunu arasanız Belediye Başkanlığı konusunda şimdi tercih edilen zat bundan  elli  sefer yıknamış bir adamdır en azından insanları biri birleri ile kavga ettirmeyi beceremez, dünya görüşü liberal, masonik bir düşünceye mensup olmakla birlikte düşmanları ile yaptığı müadeleyide kurallarına göre yapacak kadar onurludır.

                Yeni seçilen Vekillerimize gelince ablamız iyi bir insan şu anda en çok uğraştığı konu Fatma Şahin'den boşanacak Kadın ve aile Bakanlığı koltuğuna oturma mücadelesi, umarım başarır ama çok zor gözüküyor. Genç Vekilimize sıra gelince onun rahatına diyecek yok Babasını yerleştirmiş Gençlik ve Spor Bakanlığına,kendisi ise Başbakan'ın Samsun'da ev tutacaksın talimatına rağmen sol görüşlü oda Başkanının evini kendi evi gibi kullanarak işi götürmeye çalışan, Ak Parti politikaları ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir arkadaş.

                İşte bu iş beceren!... Başarılı!.... Şehrin menfaatlerini kendi menfaatlerinin üzerinde tutan!...Vekillerimizin bir araya gelip bir isim üzerinde mutabık kalmamaları sonucu bu şehir bir kez daha mevcut Başkanla yola devam etmek mecburiyetinde kaldı. Bu şehirde İslamın ve Allah rızası dışında yaşanacak her icraattan bu Vekillerin sorumlu olacağını untmamaları gerekir, gerek şahsım adına gerekse yaptığım görev gereği toplum adına buna sebep  olanların Allah müstehakını vermesini dileyerek bu kadar becerikli vekillerimize şehrimize yeniden hediye ettikleri Başkan adayı için gözleri aydın olsun diyorum ve sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla ...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR