VEKİLLER NE İŞ YAPARLAR?

Hayatımın otuz yılından fazlası siyasetin içerisinde geçmiş olmasına rağmen Milletvekilliğine hiç heves etmedim, neden heves etmedin? Derseniz seçildikten sonra geriye gelmesi olmasa bir yolunu bulup seçilirdik ancak seçildikten sonra geriye gelmek o kadar zor ki anlatmak için yaşamak gerekir. Milletvekili olduktan sonra seçilemeyenler içerisinde Ankara'ya yerleşmeyen birkaç kişiyi bulmaz. Hatırladığım kadarı ile Mehmet Çakar tekrar işinin başına döndü, Fatih Öztürk çalıştığı kuruma geri döndü, onun dışında evini Samsun'a taşıyan vekil hatırlamıyorum. Hüseyin Özalp bu şehirde en çok seçilmiş olan kişi olmasına rağmen evi Samsun'da olsa da sıkıntıları var. Bunun dışında eski Vekillerin tamamı ya Ankara'ya ya da İstanbul'a ya da başka bir şehre yerleşmişlerdir.

Milletvekillikleri döneminde halkın derdi ile dertlenip onlara kucak açan İlyas Kılıç'ın dışında halka inen ve sıkıntıları ile dertlenen Vekil yok denecek kadar azdır. Haluk Koç hoca ilk dönemlerinde gayet iyi çalışmaktaydı ancak son zamanlardaki teşkilatçılık çalışmalarında yanlış insanlarla birlikte hareket ettiği için halkın sempatisini kaybetti. Her ne kadar parti yönetiminde görev aldı ise de tabanın desteğini kaybettiği kanaatindeyim. Destek verdiği kişi İl başkanı seçilmiş olabilir ancak çakma delegelerin oyu ile kazanılan seçimin ne kadar kıymeti olur siz takdir edin.

MHP'den son iki dönemdir seçilen Vekiller Allah'a emanet Osman Çakır hoca muhtaca himmet dede gayrisine nasıl himmet ede misali adamcağız kendi nefis mücadelesine düşmüş, tabiri caiz ise nefsini köreltmenin yollarını aramaktan seçmenle ilgilenmeye zaman bulamadı. Osman Çakır'ın devre dışı kalmasının ardından yerine geçip seçilen arkadaşın adını dahi hatırlamıyorum, bu suç belki de benimdir ancak adamcağız henüz piyasaya çıkmadı ki adını sanını bilelim, nerededir ne iş yapar bilen varsa beri gelsin.

İktidar partisine gelince seçilen altı vekilin dört tanesi kendi çaplarında bir şeyler yapmaya çalışan arkadaşlar. Bir kısmı yeni seçilmiş işi öğrenmeye çalışıyor, henüz ne yapacağına tam karar verememiş, bir kısmı seçilmiş ancak siyasetteki çirkeflikleri görünce dünyası yıkıldığından umduğunu bulamadığı için “bir daha seçilmek mi asla” dercesine bu işten kurtulmaya çalışıyor. Geriye kalan dört vekilden birisi son dönemi olduğundan bundan sonraki hayatında neler yapabileceğinin planlamasını yapıp, kendisine bir yol çizmeye çalışıyor. Bir diğeri ise sessiz sedasız köy şehir demeden dolaşıp acaba Büyükşehire gidebilir miyim diye nabız yokluyor.

Geriye kaldı iki ağır siyasetçi bunlardan birisi teşkilat işleri ile uğraşıp Başbakan'a olan yakınlığını fırsat bilip teşkilatları istediği gibi kurup Büyükşehir'e nasıl giderimin hesabını yapıyor ancak son İl başkanlığı seçiminde dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da oldu. Kendisine YANLIŞ adamlarla çalışmayı ilke edinmiş olan bu arkadaşımız kendisini çok akıllı zannettiğinden her zaman çuvallamaya mahkumdur. Bu güne kadar hasbelkader birilerinin itelemesi kakalaması sonucu geldiği için kerameti kendisinden menkul zannediyor. Aslında bu işi hiç bilmediğini son kongrede herkes gördü ama kendisinin hala daha ders almadığı kanaatindeyim ancak bu kafayla o ancak asar deresinde bir beldeye Başkan olur.Gündemimizin son kahramanına gelince onunla ilgili yazı yazmak abesle iştigaldir, zira o bir kahraman!., o bir siyasi deha!.., o bir üstat, hatta o aranıp da bulunmayacak bir siyaset adamı olduğundan onunla ilgili yazı yazmaya dahi gerek yok.

Bu şehir ve Ak Parti ne zaman rahatlar biliyor musunuz? Bu ağır iki toptan kurtulduğu gün emin olunuz ki bu şehrin siyasi kurtuluş günüdür. Çünkü bu şehirde son on yılda olan her şey bu iki kişinin şu veya bu şekildeki müdahalesi sonucu olmuştur, aksini iddia eden varsa biz buradayız. Sorarım size il Özel idaresinde onca olumsuz şeyler oldu. Bu bürokratları buraya ben mi atadım? Yoksa siyasetçilerin oluru ile mi atandılar? Peki bu kadar para bir iki kişiye aktarılır iken bu insanların arkasında siyasetçiler var mıydı, yok muydu? Şayet yok diyor iseler o zaman biz bir aydan beri yayın yapıyoruz Milletvekillerinden bir tanesi arayıp arkadaş nedir bu işin aslı şu belgeleri bir görelim deme cesaretini gösterebildi mi? Peki sizce neden gösteremedi? Önümüzdeki günlerde bu soruların cevaplarını hep birlikte görmek üzere kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR