UBASANİS UMASANİS

Yazı  başlığını  görünce  şaşırdığınızın farkındayım  ancak  yazının detayını okuduğunuzda ne demek istediğimi  rahatlıkla anlayacaksınız. Bu Atasözü  eski Yunanlıların  çok kullandığı bir Atasözü olup anlamı  “BAŞINIZA GELMEDEN ÖĞRENEMEZSİNİZ”        dir. Atasözünün bizdeki karşılığı bir musibet  bin nasihatten evladır sözüdür. İnsanoğluna ne kadar nasihat yaparsan yap bazı olayları bizzat yaşamadıkça akıllanmaz. Eskiden babam bana bir şey  dediğinde ona derdim ki baba haklısın ancak  benim de yaşayıp öğrenmem gerekmez  mi?  Ama her yaşayıp öğrendiğimizin  bir bedeli olduğunun ve bazılarının   çok pahalıya  mal olduğunu  belli bir yaşa geldikten sonra öğrendik.

                Yüce Rabbimiz Peygamberlere nübüvvet verirken kemalisin  dediğimiz yaşın kemale erdiği 40 yaş sınırını koymuş, efendimiz(S.A.V) de nübüvvet 40 yaşında gelmiştir. Eskiden Milletvekili seçilme yaşı da 40 yaşın biraz altında idi ancak daha sonra bu yaş sınırı düşürüldü   Kanaatimce çok doğru olmadı. İnsan belli bir tecrübeye sahip olmadan hayata  parlamenter  olarak atılırsa ilerideki hayatında normal hayata döndüğünde çok sıkıntı çeker. Bu nedenle  belli yaşın altındaki insanların tecrübe kazanıncaya kadar bazı hataları yapması  doğaldır.

                Önceki   hafta  Ahmet Yeni  vekilimizin  kızının düğününe gittiğimde  sağ olsun bir çok arkadaş  yanıma geldi ve görüşme fırsatı bulduk. İl Başkanı  Osman Çetinkaya, Çarşamba ilçe Başkanı, İlkadım İlçe Başkanı, Atakum ilçe Başkanı ve bir kaç belediye başkanının bulunduğu ortamda il Başkanı bana “ağabey ilçe başkanlarıma dokunma ben onların arkasındayım” dediğinde ona dedim ki Başkan iyi güzel söylüyorsun . Bu arkadaşlara sen  sahip çıkıyorsun da bu arkadaşlar sana sahip çıkacak mı? diye sordum. Bana çıkacak deyince ona dedim ki bak Başkan  bu mecliste olan arkadaşlar da şahit olsun ilçe başkanlarınının arkasında durmana rağmen bu arkadaşların bir kısmı senin arkanda durmayacak, hatta sevgili kayınçom  bizzat kendisi aday çıkmak için elinden geleni yapacak yok kendisi kazanamayacağını anlarsa o zaman birisini destekleyecek.

                Bu iki alternatif de olmaza bu kez Osman Çetinkaya'nın listesine  hatırı sayılır sayıda adam vermektir. Bu dediklerime inanmayan  Osman Çetinkaya ağır, ağır dediklerimi  yaşamaya başladı  bile. Önce  Atakum ilçe Başkanı Hüseyin Dereli  saf değiştirdi, mevcut İl Başkanına kayıtsız şartsız yanında olacağına dair söz vermiş olmasına rağmen geçtiğimiz hafta saf değiştirdi. Ardından diğer ilçeler de tek tek saf değişmeye başlayacak,  İlkadım ilçesindeki kongre siyasetin dönüm noktasını belirleyecek. Şayet İhsan Kurnaz seçimi alırsa mevcut dengeler değişmez, yok Mustafa Numanoğlu alırsa o zaman tüm  dengeler değişir. Mustafa Numanoğlu insan olarak çok değerli bir insan ancak onu destekleyenlere gelince   orada çok ciddi anlamda sıkıntı var. Siyaseten  mevta olmuş ne kadar adam varsa tamamı Mustafa Numanoğlu'nun yanında Adem Güney, sevgili kayınçom, Sandukacı İbraam Efendi, Ali Akyüz, Odasız müşavirimiz ve Ak Partiye ana avrat söven adam Mustafa  Numanoğlu'nu destekliyor.

                İhsan Kurnaz'a gelince çok hataları olduğu muhakkak, zira partiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan  bazı çete bozuntularını delege yapmış durumda ancak  burada tercih yapılması gerektiğinde ehveni şer olması bakımından İhsan Kurnaz tercih edilebilir. Ben bu konuda taraf olmamayı tercih etmiş olmama rağmen bu kadarlık bir yorumu  yapmam gerektiğini  düşünmekteyim. Temennim   Ak Parti'nin ve şehrimizin geleceği konusunda iyi niyetli olan adayın kazanmasıdır.

                Önümüzde süreçte olması muhtemel siyasi gelişmelere gelince  Çarşamba, Havza, Canik ve Atakum ilçe başkanları  aynı çatı altında toplanıp yeni bir il Başkan adayı çıkarırlar, İlkadım İlçe  Başkanlığını Mustafa Numanoğlu kazanırsa oda o ekibe dahil olur ve siyaseten mevta olmuş ne kadar adam varsa yeniden  sahneye çıkarlar, yok İlkadım ilçe Başkanlığını ihsan Kurnaz alırsa o zaman bu arkadaşlar Allah rahmet eylesinler. Siyasetle uğraşan arkadaşlar  bu yazımı  kesip kenara koysunlar zamanı gelince kimin dediği çıkacak hep birlikte göreceğiz. Siyasetter 24 saat çok fazla bir süredir önümüzde çok zaman var ancak bugünkü konjektürün sonucu budur. Halep orada ise arşın burada dileyen inanır, dileyen inanmaz. Kalın sağlıcakla 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR