Teşkilatların yapamadığını seçmen yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, Ak Parti Teşkilatlarının yapamadığını, seçmenin yapmış olması toplumumuzun ne kadar bilinçli oy kullandığının delilidir. Meclis üyelikleri ile ilgili listeler yapılmadan önce yetkili arkadaşlara bazı ikazları yapmakla kalmayıp, köşe yazılarımda ısrarla bazı gerçekleri yazmış olmama rağmen, kendilerini teşkilatçı veya siyasetçi sanan birileri, dediklerimin tam aksini inatla yaptılar. Sırf kendilerini haklı çıkarmak veya toplu tasfiye hareketi yapmak adına. Şimdi ise, kendilerini toplum tasfiye etti.
Büyükşehir belediye başkan adayı Ak Parti"de Y. Ziya Yılmaz olduktan sonra İl Başkanı Ali Akyüz ile bizzat kendim görüştüm ve dedim ki; “Bak Ali Başkan, senin yaşın benden 9-10 yaş küçük, siyaseti de benim kadar bilemezsin. Burada önünde çok ciddi ve önemli bir sınav var. Yapman gerekenleri teker, teker söyleyeyim sana ister yap, ister yapma ancak, şayet siyasete devam etmek gibi bir niyetin varsa bu dediklerimi yapmak zorundasın aksi halde kendi sonunu kendin getirirsin.”  "Söyle ağabey ben hazırım" deyince başladım saymaya. Öncelikle aday olamayan Erdoğan Tok"un gönlünü alacaksın, ona bürokraside veya Büyükşehir Belediyesinde önemli bir görev vereceksin, ardından Ahmet Okuyucu"nun gönlünü yapacaksın, istersen bu konuda da yardımcı olurum sana, ardından gerek İl Genel Meclisi"nde, gerekse belediye meclislerinde bazı önemli isimlere yer vereceksin, bazı şaibeli isimleri de listelere asla koymayacaksın. (İsimleri de teker, teker söyledim, burada detay vermiyorum) Bilhassa Büyükşehir meclisine gidecek isimleri Y. Ziya Yılmaz değil, teşkilat tespit edecek. Zira ben bu adamla 5 yıl çalıştım. Bu adamın teşkilat, parti, dava diye bir ölçüsü yoktur. Sağlam adamlar koyarsan belki frenleyebilirler onu. Aksi halde seçim bittiği gün itibarı ile, hiç kimseyi tanımaz. Hem genel merkeze, hem teşkilatlara karşı mahçup olursun, seçimi alsan bile alt belediyelerde sıkıntı çekersin kendi elinle sonunu getirirsin” dedim.
Bu dediklerimi bazı alt kademe belediye başkanı arkadaşlarıma da aynen demiş olmama rağmen, bizim mübarekler, dersiniz ki birisi onlara demiş ki; "Adnan"ın dediklerinin tam tersini yapın ki sonuç alasınız" onlar da benim dediklerimin tam tersini yaparak bugünkü sonuçları almaları mukadder oldu. Düşünebiliyor musunuz? Muharrem Soylu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yapmış bir arkadaş. Adamı ta 17. sıraya koymuşlar, Adil Tok;harita mühendisi12. sıraya koymuşlar, Şuayıp Sayın; üniversite mezunu, mevcut belediye meclis üyesi, iş adamı. 19. sıraya koymuşlar, Şuayıp Petek; üniversite mezunu, iş adamı bir arkadaş listenin en gerilerinde. İlkadım ilçesinin kurucularından ve mevcut meclis üyesi Sabri Kolcu Büyükşehir meclisine girmesi gereken bir isim, Erol Köseoğlu öyle, Adnan Varol öyle, Nimet Albayrak mevcut başkan yardımcısı ve de bayan olması nedeni ile o listelerin en önünde olması gerekirken listede hiç yok. Asım Azal, mevcut meclis üyesi ve şehrimizin sayılı iş adamlarından adamcağızı Büyükşehir"in meclisine göndermiyorsunuz bunun gibi niceleri var ancak, burada yazmak istemiyorum.
Gelelim yazdıkları arkadaşlara: Turan Çakır ; Belediye Başkanlığı yapmış bir arkadaş olması nedeni ile listenin başına yazılması kadar normal bir durum yok ancak, Atakum"un liste başına yazılması gerekirken, İlkadım"a yazılmasının mantığını anlayamadım, Yavuz Yılmaz, İlkadım"da oturmasına rağmen Atakum"un listesine yazılması da aynı şekilde büyük bir hata! Kral hazretleri Atakum"da seçim çalışması yapar iken, Yavuz Yılmaz"ın elini kaldırarak seçmenden destek istemiş, ancak maalesef Yavuz ağabey Büyükşehir Meclisine gelememiş. Kemal Certel denen delikanlı, Atakum listesinde olmasının nedenini bir türlü anlayamadım zira bu arkadaşın Çerkez olmanın dışında hiçbir meziyeti yok iken, listeye neden yazılmış sormak gerek.
Bu saydıklarımızı o kadar çok çoğaltmak mümkün ki anlatamam ancak fazla lafa gerek kalmadan sağ olsun seçmen benim dediklerimi yapmış ve Büyükşehir Belediye meclisinde Kral hazretleri muhalefette kalmış, diğer partiler sayısal çoğunluğu yakalayıp, iktidar olmuşlar. Toplam 25 üyesi olan Büyükşehir meclisinde Ak Parti 12, diğer partiler 13 üye ile temsil ediliyorlar. Bu demokrasinin, doğruluğun, dürüstlüğün zaferi, despotizmin, kibirlenmenin, kendisini insanüstü yaratık görmenin bedelidir. Artık dediklerimiz teker, teker gerçekleştiğinden Allah"a şükrediyorum. Ne demiştik; "25 Kuruşa şoför mahalli yok!" Bizim Kral hazretleri ve saz arkadaşları bazı gerçekleri görmemek için ellerinden geleni yapmış olmalarına rağmen, toplum onlara gerçeği gösterdi, Ak Parti"nin İl genelindeki oyu %45,  Kral hazretlerinin oyu ise %47.9. Arada  üç puanlık fark var, yani sizin anlayacağınız üç puanlık başkan! Herkese hayırlı olsun, hoşçakalınız.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR