SURİYE HAREKATI

Dünyaya mührünü basmış olan milletimiz bir başarıya daha imza atmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle, 30 yıldır devam eden terörün kökü kazınmakta, yeni oluşacak muhtemel hain örgütlerin önü kesilmektedir.

Osmanlının yıkılışıyla, haçlı zihniyeti anadolu üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için her birisi farklı bölgelerden saldırmışlar,  milletimizi tarihten silmek için bütün planlarını yapmışlardır. Ancak, Allah'ın planını ve milletimizin iradesini hesaba katmamışlardır. Zengin tarihi tecrübeye ve güçlü bir imana sahip olan milletimiz anadolunun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak varlığını devam ettirmiştir.

Yüz yıl önce emellerini istedikleri gibi gerçekleştiremeyen haçlı zihniyeti, ülkemiz üzerindeki emellerinden hiç bir zaman vazgeçmediğini tarihi süreçte gösterdiği bir çok farklı hain girişimlerle göstermiştir. Yüz yıldır topraklarımız üzerinde oyunlar kurmuşlar, vatanımızı bölmek için her yönteme başvurmuşlardır.

Ülkemizin son otuz yılının terörle mücadeleye ayırması, haçlıların hain hesaplarına karşı savunma ve korunma amaçlı yapılmış, binlerce evladımız vatanımız için şehit olmuştur. Seksenli yılların sağ-sol çatışması, son otuz yılın terör faliletleri ve 15 temmuz hain darbe girişimi ülkemiz üzerindeki hain hesapların yansımasıdır.

Son 15 yıldır devletimiz büyük bir gayretle; siyasi iradenin dik duruşu ve stratejik hesaplarıyla, özellikle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vatan sevdası ve iman gücüyle, milletimizin siyasi iradenin ülkesi için siyasi iradenin arkasında durmasıyla bütün hain hesaplar alt üst olmuştur.

Arap baharı ile ülkemiz müslüman çoğrafya üzerinden tekrar mindere çekilmek istenmiş ama sayın Cumhurbaşkanımız milletimizi muhtemel maceralardan korumasını bilmiştir. Mısır, Yemen, Libya, Katar, Somali Suriye, Irak ve bir çok irili ufaklı islâm ülkeleri tek tek haçlıların tezgahına kurban olmuş veya kurbanlar vermiştir.

Suriye; ülkemiz için hainlerin son harekat planı olmuştur. Suriye üzerinden -ki 450 km sınıra sahip, birbiriyle akraba bağları da bulunan güneyden- ülkemize çeşitli yöntemlerle hucüm etmişler ama ordumuzun güçlü savunmasıyla bu plan üzerinden yapılan hesaplara da ulaşamamışlardır. 6-7 yıldır Suriye üzerindeki operasyonlarım nedeni ülkemize ulaşabimek ve vatanımızı bölmek içindir.

Son Suriye harekatını milletçe topyekûn destekliyoruz. Suriyenin bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Sınırımızda güvenli bölgenin oluşturulmasının mutlaka gerekli olduğuna inanıyoruz. Böylece; hem ülkemizi korumuş, hem de misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerinde huzurlu bir yaşama ulaştırmış oluruz.

Müttefik olduğumuz ABD bizi sadece yalnız bırakmamış, kendi hesapları için hainlerin yanında yer alarak karşımıza da geçmiştir. Devletimiz, milletiyle birlikte, siyasi iradenin tasarrufları doğrultusunda tek başına da olsa Suriye harekatına başlamıştır. Ordumuz bu işin üstesinden gelecektir.

Osmanlının son yüz yılını da dikkate alarak, topraklarımız üzerinde yaklaşık 200 yıldan fazla zamandan beri yapılan hain hesaplar artık bozulmuştur. Güneydoğu korkulan ve kaçılan bir bölge olmaktan çıkmış, koşulanve gezilen bölge haline gelmiştir. Çok kısa zaman içinde dünyanın gözde merkezi o bölgelerimiz olacaktır. Bu güzel sonucu engellemek için o bölgeyi terör yuvasına dönüştüren hainler de belasını bulacaktır.

Suriye harekâtı yerinde bir tasarruftur. Her vatan evladı ve ülke vatandaşı bu harekâtın destekçisi olmalıdır. Dua etmek dahil her bir yardım ve katkıdan kaçmamalıdır. Bunu başardığımızda-ki başarılı olunacaktır- artık ülkemizin sırtı yere gelmeyecektir. Bu devlet tasarrufunun oluşmasında en büyük paya sahip olan sayın Cumhurbaşkanımızı bu konuda yalnız bırakmamak dini, milli ve vicdani sorumluluktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR