SİYASET NE İÇİN YAPILIR

 

Zaman zaman bazı konuların detaylı ele alınması gerektiğini düşünmekteyim, bunun nedeni sapla samanı biri birine karıştırmamaktır. Bunu söyleme nedenim; olayları değerlendirirken neyin neden yapıldığını veya olayların arka planının ne olduğunu çok iyi tahlil etme imkanı bulmaktır. Bir mesleği seçerken hedefinizi çok iyi belirlemeniz gerekmektedir, yapacağınız mesleği sadece geçiminizi sağlamak veya iş olsun diye yaparsanız hayatınız beyhude geçer. Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka bir hedefiniz olmalıdır, hedefsiz insanın dünya ve ahret mutluluğu olamaz.

Gazeteyi kurarken asıl amacımın siyasette yapamadıklarımı yapmak olduğunu belirtmiştim, daha sonraki zamanlarda da bu söylemimi çok sık aralıklarla tekrar ettim, bunu neden yaptığımı tüm okurlarımız üç aşağı beş yukarı biliyor ancak bilmek istemeyen veya işine gelmeyenlerin kafalarına göre yorumlamaya çalışmalarına söylenecek bir şey yok. Siyaset benim tarifimle mümkün olanı yapma sanatıdır, mümkün olanı yapar iken paylaşmanın da olması işin olmazsa olmazıdır.

Siyaset ne için yapılır diye soracak olursanız herkesin farklı amacı vardır ancak 'Demokrasinin gereği siyaset; ülkeyi yönetmek için bir araçtır, bu aracı kullanırken çok dikkatli olmak zorundayız, siyasetin içerisinde olan insanların kaliteli, kapasiteli, omurgalı olmaları gerekmektedir, bu vasıfları taşımayan insanlar siyasetten uzak tutulmaları gerekmektedir, aksi halde ülkeye ciddi sıkıntılar yaşatabilirler.' Bunu söyleme nedenim az sonra izah edeceğim konuların daha rahat anlaşılabilmesidir.

Siyaset ülkeye hizmet etmek için mümkün olanı yapma sanatı ise, ki öyle olduğu kanaatindeyim ülkesini, milletini, devletini seven herkesin siyasetin bir yerinde olması gerektiğini düşünmekteyim. Hayatımın büyük bir bölümü siyasetin içerisinde geçmiştir, çok sıkıntılar çektim ama Allah'a şükürler olsun ki hedeflerimin büyük bir kısmını gerçekleştirdim. Gazetecilik mesleğini de siyasette yapmak isteyip de yapamadıklarımı yapmak için seçtim, hiç pişman değilim, iyi ki bu mesleği seçmişim.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ak parti İl kongresi ile ilgili bazı okurlarımızın kafalarında soru işaretleri olduğunu biliyorum, hatta sadece bilmekle kalmıyorum, zaman zaman arkadaşlar arayıp bilgi almak istiyorlar.Merak edilen konuların başında son bir haftaya kadar Osman Çetinkaya'nın arkasında duran tek gazete olmamıza rağmen, son bir hafta neden ortada kaldığımızdır. Siyaset paylaşma sanatıdır, ekip ruhu içerisinde yapılır, birlikte olduğunuz çalışma arkadaşlarınızın da yönetimde söz hakkı vardır, siz onları belli bir yere kadar kullanıp, işinizi gördükten sonra sokağa koymağa kalkar iseniz muhatabınız da bunun gereğini yapar.

Yaklaşık üç ay, belki de altı aylık bir süreçte Osman Çetinkaya'nın arkasında dimdik durmamıza rağmen, sürekli olarak bizi idare etmeye kalkıp, yapılanmada bizden ciddi anlamda uzak durması bizi ziyadesi ile üzmekte idi, hatta yakın arkadaşlarıma bu adam bizi anında satacak ama yapacak çok şey yok, zira şartlar bunu gerektiriyor dediğimi arkadaşlarım bilir. Osman Başkanın her defasında alttan alıp, beni idare etmeye çalıştığını bilmeme rağmen sesimi çıkarmıyordum, ne zaman ki yönetime yanlış bazı isimleri alma noktasında birileri ile pazarlık yapıp, onları listeye aldı, işte orası ipin koptuğu yerdi.

Kimse kimsenin uşağı veya kullanıp sokağa koyacağı marabası değildir, herkes aklını başına alacak, hele hele Adnan Bahadır bu numaraları hiç yutmaz. Yutar gibi yapar ama zamanı geldiğinde anında gereğini yapar. Hayatımda hiç ama hiç kimseyi satmadım, hep satılan ben oldum ama beni satanların fitil, fitil burunlarından getirdim. Bazı okurlar yönetime adam koymak istememden rahatsızlık duyup eleştiri yapıyorlar, arkadaşlara saygı duymakla birlikte siyaseti bilmediklerine bağlıyorum. Siyaset yönetimi paylaşmaktır, ortağınızla, hısım, akrabanızla, baldızınızla, eşiniz, dostunuzla siyaset yapmaya kalkarsanız sokakta kalırsınız. Unutmayınız ki siyasette ve ticarette acıyan acınacak hale gelir. Merhamet hayatın her dalında vardır ama siyasette ve ticarette asla merhamete, duygusallığa yer yoktur, siyasette hak edene gereğini yapmaz iseniz o size gereğini yapar. İşte bu nedenledir ki geçtiğimiz hafta yapılan Ak Parti il kongresinde hak edene gereği yapılmıştır. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR