ŞEHRİMİZ BUGÜN İKİ ÖNEMLİ OLAY YAŞAYACAK

ŞEHRİMİZ BUGÜN İKİ ÖNEMLİ OLAY YAŞAYACAK

Bugün  şehrimizde iki  önemli olay  yaşanacak, birincisi  Başbakan'ın  yapacağı  miting, ikincisi ise  Samsunspor kulübünün kongresi. Her iki olayın da şehrimiz için hayati önem taşıdığını düşünmekteyim. Neden böyle düşündüğüme gelince AK Parti içerisinde  sevmediğim veya yaptığı icraatları eleştirdiğim insanlar olduğunu gazeteyi veya köşe yazılarını okuyan herkes  bilir ancak Başbakan'ı seviyorum, neden sevdiğimi sorarsanız gerek duruşu, gerek inancı, gerek aile yapısı, gerekse  dünya  görüşü  düşüncelerime tercüman  olduğundan  kendisini hem seviyor, hem de saygı duyuyorum.

            AK Parti iktidarda olduğu yaklaşık dokuz yıllık süreçte çok güzel icraatlara imza atmıştır. Sağlık alanında, eğitim alanında, otoyol çalışmalarında merhum Özal'dan sonra çığır açtı. Sosyal güvencemin yirminci yılına kadar hastane kapısı görmemiştim, sürekli özel doktorlara gitmek zorunda kalıyorduk, SSK'lı devlet hastanesine gidemezdi, devlet memurları SSK hastanesine gidemezdi, Bağ-Kurlular prim ödediklerine dair belgeleri olmadan hiç bir sağlık güvencesinden yararlanamazlardı. Ne zaman ki tüm sağlık kuruluşları tek çatı altında toplandı herkes rahatladı. Sebep olanlardan Allah razı olsun diyor asıl konularımıza geçiyorum.

            Bugün yapılacak olan miting çok önemli, zira AK Parti Genel Merkezi'nde bulunan miting resmi 2002 yılındaki Samsun mitinginin resmidir. Samsun demografik yapı itibarı ile Türkiye ortalamasını temsil eder. Samsun'da birinci olan parti iktidarlık ipini göğüsler. AK Parti hem 2002 seçimlerinde, hem de 2007 seçimlerinde Türkiye ortalamasının on puan üzerine çıkmıştı. Şayet bu seçimde 2007 yılında alınan oyun altında bir oy alınırsa ne bakanlık kalır, ne de grup başkan vekilliği. 2009 mahalli seçimlerinden sonra yenilenen kabinede seçimi kaybeden hiç bir şehre bakanlık verilmediğini görmek mümkün olduğuna göre önümüzdeki seçimden sonra kurulacak kabinede ve verilecek görevlerde başarılı iller ile başarısız iller oy oranlarına göre nasipleneceklerini unutmamak gerek.

            Bugün şehrimizde yaşanacak ikinci önemli konu Samsunspor kulübünün kongresidir. Kongrede daha önceden belli olan favori aday Kazım Yılmaz  olmakla birlikte Kazım Yılmaz'ı istedikleri gibi oynatamayacaklarını düşünen kamyon şoförü kayınçom, Fırıldak Vekil ve böyyük işadamları Türkiye'nin en böyyük sanayicileri arasında bulunan hemşerilerimin desteklediği  Fazlı  Abdik'de aday olacak  gibi gözüküyor. Fazlı Abdik'in arkasında olanlardan bir kısmı fırçayı ve kalayı yedikten sonra tekrar arkasında durabilecekler mi bilmiyorum ancak onların en büyük beklentisi Kazım Yılmaz'ın daha önce söylediği  “ikinci liste çıkarsa ben çekilirim” sözüne güvenerek çekilmesini beklemeleridir.

            Fırıldak Vekil o kadar fırıldak ki, hızına ancak bozanak yetişir. Bir yandan Kazım Yılmaz'ı arayıp nasıl gidiyor, yapacağım bir şey var mı diye soruyor, diğer yandan da kayınçoma gaz verip karşılarına aday çıkarmasını istiyor. Adam o kadar becerikli ki sormayın gitsin. Bana mesaj göndermek istediği zaman alıyor yanına kamyon şoförü kayınçomu gidiyor bana yakın olan arkadaşların kafesine görüntü veriyor, başkalarına mesaj göndermek istediği zaman kayınçomdan ayrılarak başka kafeye gidiyor. Hatta işi pekiştirebilmek için birilerini arayıp kayınçomla konuşmadığını, aralarının açık olduğunu söylüyor. Onu dinleyenler de doğru konuştuğunu düşünüyorlar hâlbuki on gün önce kayınçomla birlikte buluştukları kafenin adresini isteyenlere verebilirim.

            Fırıldak Vekil ile aramız iyi olduğu dönemlerde kayınçomla ilgili yazı yazarken memnuniyetini ifade eden mesajları göndermeyi de ihmal etmiyordu, bu adamın hızına yetişmek için bozanak gibi dönmekten başka çare yok. Ancak Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bu Fırıldak'ın gerçek yüzünü bana tanıttı, ben de siz değerli okurlarıma tanıtmaya çalışıyorum. Bu adamı yaklaşık  sekiz yıldır tanırım düzgün işini göremedim, gören varsa  Allah rızası için söylesin. Sadece şehrimizde yaptığı atamalar içerisinde tek düzgün bir arkadaşı atadığını daha önce de yazmıştım, onun dışında düzgün işini göremedim varsa gören söylesin de günaha girmeyelim.

                Bugün yapılacak olan Samsunspor kongresinin ve AK Parti mitinginin şehrimize hayırlar getirmesi temennisiyle kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR