Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

Sayın Başkan Kazım Yılmaz'a

Öncelikle her yazımın başında olduğu gibi yazıma başlamadan evvel tüm Samsunlu ve Samsunsporlu dostlarımı her zamanki gibi büyük bir sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.
Evet, acısı ve tatlısı ile aslında acısı içimizde daha büyük 6. yılımızda büyük zorluklar sonucunda çıktığımız Spor Toto Süper Lig'den eğer ki TFF'nin şikeyle ilgili 14 Mayıs'ta alacağı kararda bizlerin lehine olan bir karar çıkmazsa doğal olarak 6 ayda TFF 1. Ligi'ne malesef düşmemiz kesinleşecek. Belki dünyanın sonu değil. Fakat bizler için bu olay kabir azabı gibi sevgili dostlarım. Şimdi müsadenizle tüm bu gelişmeler gerçekleşirse bir sonraki sezonda neler yapabileceğimiz gerektiğini kendi bilgi, birikimlerimi ve gördüğüm doğrularımı Sn. Başkan Kazım Yılmaz'a da köşemden seslenmek istiyorum:
Sevgili Başkan. Sezon bitti 5-6 maç hariç her hafta alınan acı mağlubiyetler adeta hepimizin içini yaktı, bizleri kahretti. Siz de, biz de çok iyi biliyoruz ki sezon başından itibaren yapılanlardan sonra ve akabinde daha sonra gelişen olaylar bizi malesef küme düşürdü. Şimdi içinizden belki de bana diyeceksiniz ki: "Bu yazı da nereden çıktı? Niye bunları yazarak bana geçmişi hatırlatıyorsunuz." da diyebilirsiniz. Sn. Yılmaz haklısınız da. Ama geçmişimizi de unutmamamız lazım. Zaten herkes günlerdir yazmadı mı büyük harflerle başlıklarında "Küme düştük" diye. Neden size böyle bir hatırlatma gereği duydum biliyor musunuz? 35 milyon ile küme düştük küme, Sn. Yılmaz! Demek ki herşey şarkılarda da söylendiği gibi "Saadet parayla olmuyor". Tabi ki parasız da olmuyor. O zaman şimdi size eğerki seneye tekrar Süper Lig'e çıkmak istiyorsak 8 maddelik kendimce inandığım -belki size ve yönetiminize yanlış gelebilir, doğal olarak saygı duyarım- bir reçete yazmak istiyorum. İşte reçetemiz Sn. Başkan:
 1- Başkanlığa başladığınız ilk günden itibaren iyi niyetinizden hiçbir zaman şüphe duymadık. Tecrübesizliğinizden dolayı bunları yaşadığınızı ama artık en büyük tecrübeyi ve bilgi birikimini en acı olay olan küme düşmeyle öğrendiğinizi, artık hiçbir mazeretinizin kalmadığını size söylemek, hatırlatmak istiyorum.
 2-Yönetim kurulunuzu -şayet olağanüstü kongre yaparsanız- sizin her 'evet' inize 'evet' diyen, her 'hayır' ınıza da 'hayır' diyen, aile şirketi gibi yöneticilerden oluşan değil, sizin ve Samsunsporumuz'u gerçekten, canı gönülden başarısını isteyen ve bu şehrin evladı olan, futbol bilgisi yüksek spor adamlarından oluşturmanız lazım.
 3- Kulübü futbol anlamında idare edecek Genel Koordinatör'ün de Adnan Sezgin örneğinde gördüğümüz gibi dikdatör ve paragöz biri değil, futbol cambazı, şehrimizin, ülkemizin saygı ve sevgi duyacağı futbolcuların da, futbolun da gerçekten dilinden anlayan babacan biri olmasına dikkat ediniz.
 4- Teknik Adam yönündeki tercihinizde ise ince eleyip, sık dokuyup, bin defa düşünüp bir kere doğru karar vererek TFF 1. Ligi ya da ligde 22 takımla kalırsak iki ligi de, futbolcularını da çok iyi bilen biriyle çalışmanızı öneriyor, anlaştığınızda ilk günlerde yönetim kurulu toplantısına katılıp, "Bu takım zaten küme düştü, paranıza yazık, böyle taraftar ömrümde görmedim, düşsek de beraberiz, Samsun tam bir futbol şehri, ligde kalacaksak Zenke'siz de kalırız" diyen sadece kendisine yarayan puanları toplayan bize hiçbir final maçını alamayan, sonra da düşünce "Hakkınızı helal edin." diyerek kaçan, tüccar ruhlu bir hocayla yani laf ebesiyle çalışmamanızı öneriyorum.
 5- Sn. Başkan unutulmamalı ki bir evin temeli vardır. Temel olmazsa olmazdır. Yani bir futbol takımının da temeli alt yapısıdır. Sezon başı alt yapı için verdiğiniz sözleri yerine getirmenizi ve oraya daha çok canı gönülden sahip çıkmanızı, canınızın istediği gibi alt yapıyı dışlamamanızı, eğerki son aylarda yaptığınız gibi temelimize sahip çıkmazsanız Uğur Boral, Serdar Özkan, M.Sarp, E.Teber, S.Teber vs. gibi topçulara harcadığınız paranın 10 da 1 ini alt yapıya harcamazsanız bu sene olduğu gibi 33 milyon paramızı çöpe atarsınız çöpe!
 6- Sizi siz yapan, değeriniz olan Samsunumuz'un firmaları olan firmaların takımımızı taşımasını, ters düştüğümüz şehrin firmasının değil de Çarşambalı olduğunuz için Çarşambamız'ın ya da diğer ilçelerimizin konforlu otobüslerini kullanmanızı sizden bir Samsunlu ve Samsunsporlu olarak rica ediyorum.
 7- Bir an önce kendimce ve Samsunspor taraftarlarınca doğru sayılan bu yazdıklarımı okumanızı, gelecek yıl da Süper Lig'e dönen bir Samsunspor hayata geçirmenizi ve hiçbir şeyi bahane ve sorun etmeden size ait olan bir sözü size tekrar hatırlatmak istiyorum: "Küme düşeceğimizi sanmıyorum. Ama benim için düşerse bırakıp gider diyorlar. Değil TFF 1. Lig'e 3. Lig'e de düşsek takımı aldığım Süper Lig'e çıkarmadan başkanlığı bırakmam." demiştiniz.
 8- Sn. Başkan, biliyoruz ki sizler de, bizler de Samsunluyuz Samsunsporluyuz. Lütfen gelecek yıl kimsenin bizi üzmesine ve Süper Lig'e çıkmamıza engel olmasına izin vermeyin diyor, geçen hafta yaşadığınız sağlık sorunlarından dolayı da büyük geçmiş olsun diyorum.
 Allah bizi gelecek yıl utandırmasın. Hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin. Yolumuz açık şansımız bol olsun diyorum. Hoşçakalın sevgili Samsunsporlular...   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR