Samsunspor'un Takım Ruhunu Yakalaması..

Samsunspor'un Takım Ruhunu Yakalaması..

 

Samsunspor geçen sezon takım ruhunu ortaya koyarak yapmış olduğu mücadele sonucunda Finali yakalayarak büyük bir başarı elde etmiştir. Bana göre bu sezonda bu ekibin takım olma ruhuna ihtiyacı var.. Bunuda Erhan Altın hocayla gerçekleştireceklerine inanıyorum.. Samsunspor kendi saha ve taraftarları önünde çıktığı Boluspor müsabakasında iyi futbol sergilemesede kazanmasını bildi..  Orta Hakem Murat Özcan'ın Samsunspor alehine verdiği kararlar ve çizğiyi geçmyen topu gol sayması ile tribündeki taraftarları çıldırttı. 19 Mayıs stadının eski dolu günlerini artık özler gibi olduk.. Passolig Bolusğor maçınada damgasını vurarak tribünlerin boş kalmasını ve Samsunspor'un simgesi Şirinler Grubnunun olmamasıda bir kayıp olarak göründü..

 

Bu sezon ilk üç puanımızla tanışmış olduk. Takım üzerindeki ölü toprağını böylece atmış oldu.. Teknik direktör Erhan Altın Basın odasında verdiği demecinde veryansın etti. Bakınız neler söyledi. "Futbol adına bir şey yoktu, Bu futbolla bu lig marka olamaz, Futbolda Dünya sistem kurdu. Biz bir türlü sistem kuramıyoruz. Samsunspor bu maçta oynatılmadı engellendi. Müsabakada heyecan vardı, tempo vardı ama ne yazıkki futbol yoktu. Futbol oynayalım kavga etmeyelim ve sadece gollerle yetinmeyelim. Kısacası şunu bilinki mutlu değilim." Söyledikleri buydu. Ama bu takımın Teknik direktörüde kendisi. Ozman bu takıma futbol oynatacakta sensin hocam. Ben böyle anladım ya siz nasıl anladınız?

 

Geçen hafta bu köşemden tenkit ettiğim Umar Boluspor maçının hem yıldızı hemde kahramanıydı. Sağda, Solda ve Ortada yağtığı ani hareketlerle Boluspor defansını adeta apallaştırdı. Bir kişilik değil üç kişilik oynadı. Taraftarların gönüllerini fehtetti. Aferim Umar her maçta böyle oyna uçur Samsunspor'u. Bana göre Samsunspor iyi değildi. İyi futbol oynamıyor. Henüz takım olabilmiş değil. Ama takım olma yolunda bir adım önde. En azından geçen haftadan çok çok ilerde. Kazanılan 3 puanda bunun cevabı olsa gerek. Bana göre 3 kilit ismi vardı. O da Doğan, Umar ve Taha. Bu 3 isim tempolu oynadıkları zaman takım olarak daha çok topa sahip oluyoruz..


Kadroya baktığımızda Erhan Altın nokta rütüşler yaparak ideal kadro arayışlarını sürdürüyor.. Takımda sakatların iyileşerek forma giymeleri, ilerleyen haftalarda Samsunspor'un kendisini bulmasını sağlayacak.. Çarşamba günü Diyarbakırspor ile deplasmanda oynayacağı Türkiye Kupası maçınının Samsunspor'un bu hafta sonunda Kayseri'de oynayacağı karşılaşmanın provası olması bakımından forma şansı bulamayan futbolcularımız bu mücadelede forma giyeceklerini düşünerek iyi şeyler olacağından şüphe duymuyorum.. Artık sabır gerek. Daha ligin 4. haftasındayız. Bu takım her hafta üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Her Şey Büyük Samsunspor İçin..!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR