Çok Zenginiz

Çok Zenginiz

Ülke olarak çok zenginleştik ve büyüdük, öylesine devasa bir büyüme ki bu, dünyanın başka bölgelerindeki insanlar gıpta ile bize bakarken, Avrupa birliği neden Türkiye'yi kendi bünyesine katmadığını sorgular oldu.

Dubai'de  yapımı biten  Burj-Al-Arap   yedi yıldızlı otelinin  geceliği  binlerce  dolar iken, klozet kapakları,kapı kolları vs. altın kaplama ile yapılması bir arz talep sisteminin ürünüyken, ülkemizin büyümesi bu şaşalı otelin bile önüne geçmiştir.

Seçimler yaklaştığı zaman şehrin her yeri şantiyeye dönerken,  bu  dönem  işimiz gereği gittiğimiz her ilçede gözle görünür top yekün seferberlik  çalışmalar takdir topluyordu, bu çalışmaların  en çok görüldüğü yerler ise  kaldırım taşları, yol yapımı, asfaltlama çalışmaları şeklinde icra edilirken, seçim sonrasında o günlere inat başlayan alt yapı çalışmaları zenginliğimizin göstergesidir.

Yapılmakta olan bir sitenin inşaatı devam ederken  belediyenin  kaldırım düzenleme ve asfaltlama çalışmaları, sitenin yapımı sona erince başlatılan, yeni yapılmış kaldırımların sökülmesi, asfaltın kırılarak site alt yapısının şehir gider sistemine dahil edilme çalışmaları, ekonomimizin ne kadar güçlü bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir.

Aslında çok basite indirgenirse olay, ekonomiyi canlı tutma faaliyetinin en güzel örneğini görmüş olacaksınız. Bir çok ekonomistin bile altından kalkamadığı bu kalkınma hamlesinin ve ekonomideki  canlılığın kuralı,  yol yap, asfalt üretimi artsın, istihdam büyüsün, orada çalışan araçların tamiri ile sanayi gelişsin, bir hafta sonra yapmış olduğun asfaltı kazı, bir ay sonra tekrar asfalt dökerek hem sanayi esnafını hemde asfalt yapımında  oluşan yüzlerce bağlı birimin canlı tutulmasını sağla.

Bu göz boyama  ve geleceğe değilde seçime yapılan yatırımların, ülke kalkınmasındaki katkısı inkar edilemezken, yine böylesi göz boyama çalışmalarının başka alanlarda devam etmesi çok bariz hataların yapılması, belediyelerin, şehir planlayıcıların  veya  değişik  mimarlıkların, ekonomiye yapmış oldukları olumlu  katkının   göstergesidir.

İlçemizde bulunan yol ve bağlantı yollarının yapımından sonra ki çevre düzenlemeleri ile bölgeye bir nefes aldırılırken, karayollarının yapmış olduğu çalışma takdir toplamış olup, çevre düzenlemedeki çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu çalışmalar sürerken bazı aksaklıklarda kendini göstermeye başlamıştır.

Engelliler için yapılan engelli parkurları,kaldırım çalışmasının yapımı sonrası başlayan sarı çizgili taşlar ile engelliler kaldırım taşlarını takibinde ilginçlikler ile karşılaşmaktasınız, mesela bu üst geçiş yolunun altında yapılan düzenleme çalışmaları için seçilen duvar şekilleri engelli kaldırımlarının kapanmasına yada kullanılmamasına neden olmaktadır. Aynı şekilde  ışıklandırma direkleri  bu sarı taşların üzerine yada tam yanına yapılarak engelli vatandaşlar için düşünülenlerin sadece göz boyama olduğunun göstergesidir.

Yine Canik ilçesinden İlkadım ilçesine geçiş için kullanılan köprünün (Atasam-Medicana) bölümünde Canik'ten İlkadım ilçesine geçen bir engelli vatandaşın 10 metre sonra bir durağa çarpmasını kimse engelleyemez. Sarı kaldırım taşlarının üzerine camdan bir otobüs durağı monte edilmiş olup, bu çalışmanın sadece göz boyama ve ekonominin canlı tutulması adına yapıldığının göstergesidir.

Yine Şehit Mesut Birinci caddesi üzerinde  Medicana istikametine inen yolun orta şeridinde bulunan bir yaya  geçiş noktasının çıkışı, demir bariyerle kapatılmış olup, insanların bunu yapan sorumludan işçisine kadar kimsenin olayı neden göremediğini  hayret ile izliyor.

İşte Avrupa Birliğinin hala düşünür olması bu vurdum duymaz savurganlığımızın sonucudur, başarıda katkısı olanları halkça kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR