SAMSUNSPOR KULUBÜ İLE İLGİLİ...

SAMSUNSPOR KULUBÜ İLE İLGİLİ PERDE ARKASI OYUNLARI

Ne hikmetse bu şehri yönetenlerin bir kısmı yönetim biçimi olarak kendisine iki yüzlülüğü seçmiş. Adam gibi doğru konuşup, insanlara doğruları anlatmak varken insanların yüzüne farklı, arkalarından farklı konuşup, riyakarlık yapmanın ne anlamı olduğunu çok merak ediyorum. Yalanın mesafesi çok kısa olduğu gibi iki yüzlülüğün de mesafesinin çok olmadığı ortada. Riyakar insanları tanımak bazen biraz zaman alabiliyor ancak gerçek yüzleri ortaya çıktığında etraflarında selam verecek adam bulmaları mümkün olmuyor.

İsmail Uyanık Samsunspor Kulüp Başkanlığını bıraktığı zaman dönemin AK Parti İl Başkanı kamyon şoförü sevgili kayınçom şehri yönetenleri Yalova Gemisi'nde topladı. O toplantının ardından belediyeye gittiğimde Kayıkçıbaşı ile Vezir Hazretleri'ni odama çağırdım ve onlara dedim ki bakın bu kulüp bu yıl küme düşme ile başa başa bir pozisyonda Galip Öztürk Bey'i bu kulübün başına getirirsek kulüp küme düşmez, yok başka birisi gelirse küme düşer ve rezil oluruz. Kayıkçıbaşı bu işe çok sıcak bakarken, Vezir Hazretleri asla olmaz o adam bu kulübün başına gelemez dedi ve daha sonraki süreçte yaşananları hep birlikte gördük.

Üzülerek ifade etmek istediğim husus şu ki; Bu şehri yöneten insanlar Galip Öztürk Bey'in yüzüne geldiklerinde dört takla atıp, saygıda kusur etmezlerken, arkasını döndüğü an aleyhinde olabilecek her şeyi yapıyorlar. Galip Bey'le en ufak bir yakınlığım, arkadaşlığım veya beklentim asla olacak bir insan olmadığımı bu şehirde herkes bilir ama bazı şeyler kanıma dokunduğu için bu yazıyı yazmak zorunda kaldım. Geçenlerde daha önce hiç bir hukukum olmayan Lokman Kondakçı bir dostumla birlikte ziyaretime geldi, adamın çok dolu, çok seviyeli ve çok delikanlı bir adam olduğu her halinden belli. Lokman ağabeye dedim ki ağabey sana bir soru soracağım bu şehirde işadamıyım diye geçinip, şehrin eşrafı olduğunu söyleyen en üst düzeydeki birçok insanla Galip Öztürk Bey'i kıyasladığımızda sence hangisinin kazancı daha fazla helaldir. Lokman Kondakçı çok rahat ve kendinden emin dedi ki o bahsettiğin adamların tamamının malı gayri meşrudur ama Galip Öztürk'ün kazancı meşrudur ama o saydıkların reklamlarını o kadar güzel becermişlerdir ki olayı tam tersine topluma anlatmayı başarmışlardır.

Son iki aydır bu şehirdeki üst düzey yöneticilere birileri özellikle talimat verip Galip Öztürk Bey'in kuracağı Samsunspor Kulübü A.Ş.'ye kulübün dahil olmaması için perde arkasından fevkalade bir çalışma içerisine girmiş durumdalar. Bunu yapanların bir kısmının Galip Bey'den bizzat nemalandıklarını da adım gibi biliyorum. İnsan bu kadar onursuz, bu kadar riyakar, bu kadar haysiyetsiz nasıl olur anlayamıyorum. Galip Öztürk benim anam değil, babam değil, akrabam değil ama bu şehirdeki bazı güç sahiplerinin onunla ilgili yaptıklarına şahit oldukça isyan ediyorum. Bunu yapanlar her türlü artistliği yapmayı o kadar güzel beceriyorlar ki ben dahi şahit olmasam inanasım gelmezdi.

Bu şehir artık bir karar vermeli. İnsanların ya olduğu gibi görünmeli veya göründüğü gibi olmalarının zamanı geldi de geçiyor bile, Galip Öztürk Bey'in kardeşi ölür gazeteciler para alacağız diye akşam şampanya patlatırlar, babası merhum olur yine aynısını yaparlar, bürokratlar ondan ne koparırızın hesabını yaparlar, siyaset yapanlar ondan nemalanırlar ama arkasından olmadık planları çevirirler. Geçenlerde bizzat şahit olduğum bir olay beni kahretti. Galip Bey'den nemalanan bir siyasetçi Samsunspor'a bunca destek olan Galip Bey'in arkasından çevirdiği dolaplara şahit olunca dondum kaldım, şehrin en üst düzeyindeki yöneticileri ile yaptığı görüşmeleri bir şekilde dinleme fırsatım olunca pes yani demekten kendimi alamadım.

Hayatım boyunca hiç kimseden en ufak bir beklentim olmadığı gibi Galip Bey'den de yok ancak bu şehirde ona dost görünüp arkasından iş çevirenleri tüm çıplaklığı ile ortaya koymadan önce adam gibi Pazartesi günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında olağanüstü kongre kararı alınıp, anonim şirketin kurulmasına karar verilmelidir. Bu yapılmadığı takdirde önümüzdeki süreçte yaşanacak olumsuzlukların sorumlusu bu kararı almayanlar olacaktır. Bu şehirde kim uyanık, kim keriz, kim adam, kim delikanlı herkes görecek. Kalın Sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR