SAMSUNSPOR İLE İLGİLİ BAŞKALARI DA YAZMAYA BAŞLADI

SAMSUNSPOR İLE İLGİLİ BAŞKALARI DA YAZMAYA BAŞLADI

Şehrimizdeki olumsuzlukları yazdığımız için bazılarının çok rahatsız olduğunu biliyorum, ancak bedeli ne olursa olsun geri adım atmayacağımızı bilmelerini tekrar ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Neden böyle bir giriş yapma gereği duydum derseniz belgeleri ile yaptığımız haberlere verilen tazminat cezalarını ödemekten rahatsızlık duymuyorum. Ancak yıllarca bu şehirdeki olumsuzlukları görenlerin neden susmayı tercih ettiklerini merak eder dururum. Bu şehirde yanlış yapan herkes elini kolunu sallayarak gezerken yanlışların üzerine gidenler bedel ödüyor iseler burada bir sıkıntı var demektir. İl Özel idaresi ile ilgili aylarca yayın yaptık, hiçbir adli merci konuyla ilgili soruşturma açma gereği duymadı. Ne zaman ki biz gidip bizzat Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduk, işlem yapıldı. Ama bizimle ilgili iftira, hakaret, her türlü yalan isnatlarda bulunanların yazılarının anında işleme konulması da bir hayli düşündürücü.

Ben bu konularda şimdiye kadar sadece ceza davaları açmıştım. Yaklaşık elli civarında dava açtım. Ancak bize olur, olmaz konularda tazminat davaları açıldığını görünce Avukatımla görüştüm, ödediğimiz tazminatları rahatlıkla karşılayacak miktarda davalar açıp kazanabileceğimizi söyledi. Nasip olursa önümüzdeki haftadan itibaren işimiz bu yönde yoğunlaşmak olacak. Bakalım adalet sadece bize mi işliyor? Yoksa başkaları bu güne kadar onlara tazminat davaları açmadığımızdan istifa ederek ortaya attıkları iftira ve yalanların bedellerini nasıl ödeyecekler.

Bazı Avukatların sadece bize dava açmak için eleman istihdam ettiklerini öğrenince biz de sadece bize atılan iftiralar ve yapılan yalan yanlış haberlerle ilgili bir Avukat tuttuk, Avukat yaklaşık on gündür çalışıyor, henüz yazıların yarısını ancak okudu, sanırım bu hafta sonu bitirir. Bizimle ilgili şu kadar mahkemesi var bu kadar tazminat davası var diyenler bakalım o zaman ne diyecekler, hem bu davalar sadece köşe yazarları ve muhabirlere değil, yasada kimlere açılacağı belli olanların tamamına açılacak, o zaman bizim müşteki olduğumuz dava sayısı üç yüz mü olur, yoksa beş yüz mü bakacağız. Ondan sonra bakalım el mi yaman gül mü yaman.

Ben merhametli bir insanım insanlara kızsam da sıkıntıya düşmelerinden keyif almam, başkaları gibi mahkemeden tazminat kararı çıkar çıkmaz elden takip edip, değirmene mısır yetiştirenlerin sıra alma aceleciliği gibi sabahın erken saatlerinde soluğu gazetede almam. Diyeceksiniz ki aldılar da ne oldu havalarını aldılar. Zira biz bir şeyi yapar isek bedelini daha önceden hazırlarız. Başkaları gibi köşe bucak kaçmayız. Ancak her şeyin bir etiği vardır. Bir adamdan alacağınızı varsa onu arar, talep edersiniz vermezse o zaman gereğini yaparsınız. Avukatının aldığı tebligatı size ulaştırmamasından istifade ederek fırsattan yararlanmak doğru bir hareket olmasa gerek. Bu şehirde Adnan Bahadır'ın veya DENGE Gazetesi'nin bana borcu var ama ödemedi diyecek bir Allah kulu yoktur, Allah'ın izniyle de olmayacak.

Gelelim asıl konumuza geçmişte Samsunspor Kulübü ile ilgili yazdığım köşe yazılarından rahatsızlık duyanlar bizi mahkemeye verdiler. Keşke mahkemeye verdikten sonra çıkıp bir açıklama yapmış olsalardı ve deselerdi ki bu yazılanlar yalan. Bizim yazdığımız yazılarda da haberlerde de belgesiz iş yapmamaya özen gösterdik. Son günlerde eski Samsunspor Kulübü Başkanı merhum Hasbi Menteşoğlu'nun oğlu Tarık Menteşoğlu bir haber sitesinde yazdığı köşe yazılarında bizim dediklerimizi biraz daha ileriye götürerek daha cesurca, daha iddialı yazılar yazmış. Merhum Menteşoğlu'nun ailesi gün görmüş, varlığı da yokluğu da bilen insanlar. Gerek annesi, gerekse eşi saygıdeğer insanlar. Bu insanların ekonomileri iyiyken herkes yanlarındaydı, ama ne zaman ki ekonomik sıkıntıları oldu, kimse yanaşmadı. İşte tam o dönemlerde bu fakir hiç tanımadığı bu aileyi gitti ziyaret etti, dost oldu, olmaya da devam edecek. Biz insanların var günlerinde değil,yok günlerinde yanında olmaktan keyif alırız.

Tarık Menteşoğlu'nun yazdığı köşe yazıları çok ilginç yazılar, okumanızı tavsiye ederim. Süleyman Salur'da Samsunspor ile ilgili bizzat yaşadığı olayları cesurca kaleme alıyor. Bu insanları okudukça demek ki bu şehirde doğruları yazabilen cesur insanlar da var diyorum. İyi ki varsın Süleyman Salur, İyi ki varsın Tarık Menteşoğlu diyor, sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR