BİR KAÇ KONU ÜZERİNE

BİR KAÇ KONU ÜZERİNE

Bugün sizlere Tarihi Amisos kentinde yaşayan Ebu Ebalis(Şeytanların Babası) lakaplı, çok yüzlü, yaptığı hilelere akıl erdiremeyen şeytanların kendisine biat ederek kendisini BABAMIZSIN diye tanımladığı, siyasetçiden bahsetmeyi düşünüyordum, ancak haftanın yorgunluğunu atmak üzere Ladik, Havza bölgesini dolaşayım deyip yola çıkınca enteresan şeyler duydum onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Konularımızdan birisi siyasette son günlerde yaşanan bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak olacak.

Malumunuz Haziran ayında yapılan İl Başkanlığı kongresinde Genel Merkeze rağmen seçilen mevcut teşkilatla ilgili daha önce kanaatimi bu satırlardan sizlere beyan etmiştim. O konuda ki kanaatlerimde herhangi bir değişiklik yok, ancak Ak Parti Genel Merkezi bu konuda çok aceleci davranmadığından şu ana kadar çok fazla bir hareketlenme olmamıştı. Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in bu konudaki tavrının açık ve net ortada olduğunu zaten biliyorum, sürecin işlemekte olduğunu da yazmıştım, herkes son noktanın ne zaman vurulacağını bekliyor. Bu süreç o kadar kolay bir süreç değil, önce Genel Merkez bir izleme süreci politikası izledi, ardından yeni atanacak isimle ilgili perde arkasından nabız yoklamasına başladı ve süreç devam ediyor. Bu nabız yoklama işlemi son günlerde biraz daha gün yüzüne çıkmaya başladı, bazıları sabah kahvaltıları yapmaya başlayıp, İl Başkanı olmasını istedikleri isimlerle ilgili destek arayışına çıktılar. Örneğin eski teşkilattan mobilyacı bir arkadaşı İl Başkanı olarak görmek isteyen bazı kişiler, sabah kahvaltısında bir araya gelerek bu konuyu tartışmışlar. Olayı organize eden eski il Başkanlarından birisi olduğu iddia edilmekte.

Bir başka kulis çalışması ise eski Merkez ilçe teşkilatının adamlarından olan bir Avukatı İl Başkanı yapmak için uğraş veren halıcı arkadaş, Avukat arkadaşı yanına alarak yağ tulumlarının desteğine baş vurmuş. Bu arkadaşımızın asıl amacı ise iddialara göre perde arkasında ortak olduğu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi'nin Belediyede kurduğu düzeni devam ettirmek, Zira Meclis Üyesinin aldığı arsaları bu arkadaşın üzerine yaptığı iddia ediliyor. Adnan Bahadır'ın giydiği iç atletine varıncaya dek tüm mal varlığının hesabını soran arkadaşlar bu konunun üzerine de giderseler siyasetçilere değil, Vatana Millete hizmet etmiş olurlar. Siyasetçilere hizmet eden arkadaşlar unutmasınlar ki bugün Ergenekon ve diğer davalardan yargılananların bir kısmı dün birilerine hizmet etmekteydiler.

Gelelim ikinci konumuza Ladik ve Havza bölgesinde geçirdiğim süre içerisinde aldığım duyumlara göre Havza ilçesinde Hamamcı kardeşimiz tüm haşmetiyle iş başında, daha önce Osman Çetinkaya'ya bu arkadaştan uzak dur demiştim dinlememişti. Esintilerde beraber esinlendiler, Madolar'da beraber modaya ayak uydurdular ama sonunda benim dediğim çıktı. Şimdi aynı durum yeni İl teşkilatı ile devam ediyor, haftanın belirli geceleri odasız Müşavir, İl Başkanı, Büyükşehir Belediyesinde varisim olarak devam eden meclis üyesi arkadaşın, Hamamcı'nın tecrübelerinden istifade ettiklerini öğrendim. Ayrıca Hamamcı kardeşimizin uzun zamandan beri Vakıflara kira ödemediği iddia edilmekte, Hamam'ın ihale süresinin bittiğini ve yakında yeniden ihaleye çıkacağını öğrendim. Şayet iddia edildiği gibi kira borçlarını ödemeden bu ihaleye tekrar nasıl gireceği merak konusu. Yasalar Kira sözleşmesi biten kiracıların tahliye edildikten sonra yeniden ihaleye çıkılması gerektiğine, geçmişte kira borcu olanların ihaleye giremeyeceğine hükmediyor, bu arkadaşımızın durumunu merakla izliyorum, bakalım süreç nasıl işleyecek, bekleyip göreceğiz.

Bir üçüncü konuya gelince Ak Parti eski Atakum ilçe yönetim kurulu üyesi bir arkadaş Samsunspor Kulübü ve Ak Parti ile ilgili bir takım açıklamalar yapmakta, bu açıklamalar bizde ve diğer gazetelerde yayınlanmakta. Arkadaşımızın demeçlerine gelen yorumlar çok ilginç bir çok okur, arkadaşın daha önce Odasız Müşavir ve saz heyeti ile birlikte hareket ettiğini, bu çıkışının nedenini bir türlü anlayamadıklarını ifade ediyorlar, ben bu arkadaşı çok detaylı tanımam ancak gelen yorumlara bakıldığında arkadaşın mevcut yönetimi desteklediğini, hatta bu konuda bir hayli uğraş verdiğini, onun da esintilerden çok esinlendiğini anlıyorum. Arkadaşın beyanları siyaseten benim işime gelse de doğruyu söylemek gerekirse beyanatlarına bir anlam veremedim. Aklıma gelen şey arkadaş bazı duyumları alıp, gidecek olan yönetime mesafe koymak için bu demeçleri vermiş olmasın? Belki yanılırım, ancak daha düne kadar esintilenen arkadaşımızın, hatta Odasız Müşavirin Belediyesinden bir hayli istifade ettiği iddia edilen bu arkadaşın ani dönüşüne anlam vermek çok zor. Umarım başka bir gerekçesi vardır, açıklar da bizi de ikna eder. Kısa, kısa da olsa bugün üç konuya değindik, umarım yararlı olduk, bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR