Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

SAHİLİMİZ

Dün gece şehrimizin Atakum sahiline indim.

Sahilde deniz kenarında yaklaşık 2 saat yürüdüm.

Her yer dolu cafeler, restaurantlar, çay bahçeleri, dondurmacılar, çocuk parkları, sahildeki banklar, her köşe her kenar dolu, çocuğu, genci, yaşlısı hep birlikte sahilde yiyip içip geziyor, oynuyor, eğleniyor, sohbet ediyor.

Ne büyük bir imkân denizle kucaklaşmak. 

Sahil kentinde bulunmak.

Önünüz uçsuz bucaksız Karadeniz.

Ben bu sahilin karşısında da bulundum.

Dünyaya meydan okuyan Rusya’nın sahillerinde, Novorossiysk, Soçi, Anapa da, Ukrayna’nın Kyrylivka’sında, Yalta’sında, doğumuzdaki yakın komşumuz Gürcistan 'ın Batum unda, Kobiletti sinde, Poti sinde bulundum, yaşadım. 

Hiçbiri Samsun sahili kadar güzel ve özel değil. Bu kıymeti bilmemek bu şehirin hakkını vermemektir.

Samsun’ u cazibe merkezi yapacak, turizm çekimi sağlayacak, yatırım noktası oluşturacak bu sahili Türkiye'ye, dünyaya tanıtmalı ve değerlendirmeliyiz. 

Samsun’un kalkınmasına hazır bir imkân ve değer elimizin altında her şeyi ile duruyor. Bir nimet sahilimiz.

Ben 2012 yılında bu sahile ABD merkezli uluslararası dünya markası bir cafe açmak için mücadele ettim. Markanın Orta Doğu sorumlusu isteğimizi uygun görmedi. Samsun’un böyle bir yatırımı kaldıramayacağını daha hazır olmadığını ifade etti. Ben de markanın  ABD merkezine kadar ulaştım. Samsun’a davet ettim. O günkü şartların bugünü gösterdiğini anlattım. Bütün sorumluluğu üstüme alarak 5 artı 5 yıl taahhüt verdim. Marka dünya Ceo’sunu ikna ettim. Sonuçta açtım. 

Açtığım marka Samsun’da yabancı turist ve iş insanlarının bildiği, aradığı  dünya kahve çeşitlerini tadabilecek ve bulabilecek tek noktaydı. 

O günün şehir yöneticilerinin gelen yabancı misafirlerinin kahve taleplerinde getirecekleri tek noktaydı. Her gelen yabancı yatırımcı ve yöneticileri getirirler, kahve içerirlerdi.

Aradan 7 yıl geçti. Şimdi bakıyorum. Dünya markaları, ülkemizin önde gelen markaları sırayla sahilimize dizilmiş. Yani Samsun bugün dünyanın neresinden gelirse gelsin bütün konukların beklentilerine hazır bir şehir oldu.

Bu şehir hepimizin. 

Sevelim.

Sahip çıkalım. 

Koruyalım. 

Kollayalım.

Tanıyalım. Tanıtalım. 

Kalkınalım. 

Cazibe merkezi yapalım. 

Geleceğe hazırlayalım. 

Göç alan şehir yapalım. 

Nüfusunu artıralım. 

Büyütelim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR