OKUL BAHANE SİYASET ŞAHANE

Siyaset farklı kulvarlarda farklı konularda yapılabilen bir sanat olduğundan herkes kafasına göre bir konu belirleyip siyaseti onun üzerinden yapar. Kimisi direk siyasetin içerisinde olmayı tercih eder, kimisi siyasetin içerisinden dışlandığı için farklı konuları ele alıp onun üzerinden siyaset yapmak ister. Siyaset yapanlar arka plan hesaplarını iyi yapıp ona göre tavır ve ekip belirlediklerinden toplum olayların sadece görünen taraflarına bakar. Ancak birde işin görünmeyen tarafı vardır ki asıl işin önemli kısmı buradadır.


İktidar partisinde il Başkanlığı kongresinin yanaşması ile birlikte bazı arka plan hesapları yapılmak sureti ile yeni ittifaklar ortaya çıktığını görmek mümkün. Geçtiğimiz dönem Milletvekili seçilen ve patronunun isteklerini tam anlamı ile yerine getiremeyen bir arkadaşımız patronunun bizzat kendi eli ile Başbakan'a yazdığı mektup sayesinde Vekillikten düşmüştü. Peki patronu Başbakan'a ne yazdı derseniz izin verin anlatayım. Bir hayli masraf ederek siyasete koyduğu çalışanını Milletvekili seçen iş adamı seçilen arkadaşın işlerini takipte ve başarmada istenilen noktada olmadığını görünce Başbakan'a bir mektup yazarak listeye konmamasını talep etti. Başbakan iş adamını sevdiğinden veya ciddiye aldığından değil ama kendi patronunu dahi memnun edemeyen bir Milletvekili benim de işime yaramaz mantığı ile hareket ederek vekili listeye koymadı.


Vekil listeye giremeyince patronunun öngördüğü işlerin başına geçip onlarla ilgilenmeye başladı, ancak siyasette istenilen başarıyı sağlayamamasının en önemli nedeni birlikte çalıştığı arkadaşlarının siyasetten ziyade kakara, kikiri ekibi olması ve hiç bir konuda taşın altına elini koyabilecek bir ağırlığının bulunmaması olduğu yönünde idi. İş adamı siyasette sonuç alamadığı bu arkadaşı iş hayatında şirketlerinde önemli yerlere getirse de kazın ayağı çok farklı olduğu açıkça ortada. Bu arkadaşı ara işlerde istihdam edip asıl yapmak istediklerini farklı kişilerle yapmak istediğinden bu arkadaşa siyasetin altyapısında ara elemanı görevi vermeye karar vermiş. Bu çerçevede daha önce başka bir milletvekilinin öncülüğünde başlayan bir İmam Hatip okulunun yapım işini bu iş adamı üstlenip oradan da siyasette yeni ittifaklara yelken açmış.


Peki nedir bu ittifak konusu derseniz malum iş adamının yanında personel olarak çalışan ve il Yönetiminde daha önce sekreter görevini üstlenen ancak il başkanlığına aday olması gündeme gelince o görevden alınan arkadaş İl başkanlığına aday olmak üzere bir büro kiralıyor, büronun tüm masrafları malum iş adamı patron tarafından karşılanıyor ancak bu arkadaşa ciddi anlamda siyasi destek gerektiğinden siyasi ittifak yapmak üzere bir grup ile anlaşma yoluna gidiyor. Anlaşmanın görünen tarafı iş adamı İmam Hatip Lisesinin binalarının kaba inşaatlarını yapacak ve ismi okula verilecek. Tabii bu isim konusu da çok konuşılacak bir konu İmam Hatip Lisesi ile o iş adamının isminin aynı yerde anılması karga ile güvercinin yan yana durması gibi bir şey ancak o konuda önümüzdeki günlerde detaylı yazılar yazacağımdan şimdi asıl konumuza devam etmek istiyorum.


Allah rızası için okul yapan birisi okulun derneğini kendi istediği adamlara yönettirmez, mevcut yönetime para verip işi onlara gördürür ama burada olayın arka planında siyaset olduğundan derneğin dün yapılan olağanüstü kongresinde yönetim iş adamının eski Milletvekilinin Başkanlığında yeni bir heyete geçer. Bu heyetin bir kısmı daha önce Samsunspor Kulübü'nde de vardı, patronları istifa edin talimatını verince anında istifa ettiler. Şimdi bu arkadaşlar yeni yapılacak olan İmam Hatip lisesini yapacaklar. İyi güzel de adama sormazlarmı ki arkadaş sen kendi ilçende yıllardır yarım bekleyip tamamlanmamış olan İmam Hatip Lisesi binası varken bu iş nereden çıktı diye. Haa orada Allah rızası var burada siyaset Allah için değil, de siyaset için okul yapmak gerekirse burayı tercih etmek kadar doğru bir tercih olamaz.

Önümüzdeki günlerde bu okulu yapacak ekibi Osman Çetinkaya'nın karşısında aday olacak listede görürseniz şaşmayın. Peki bu birliktelikte kimler olacak derseniz kimler olmayacak ki. Kayınçomdan, tüm eski il başkanlarına hatta eski Belediye Başkanlarının bir kısmına varıncaya dek hepsi bir araya geleceğinden en ufak bir şüphem yok. Yüce Kitabımız iyiler iyilerle, kötüler kötülerle buyurmaktadır. Herkeskendisine uygun birisini bulup birlikte olacağından şüphem yok. Sizin anlayacağınız okul bahane siyaset şahane kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR