Ne zamandan beri hükümet ....

 NE ZAMANDAN BERİ HÜKÜMET ÇALIŞMALARINI İL BAŞKAN YARDIMCILARI AÇIKLIYOR? AYRICA KONU MAKAM MI, HASTAHANE Mİ?
 Daha düne kadar televizyonlara çıkıp, karşılıklı atışıp kavga eden insanlar, şimdi olmuşlar kardeş, biri diğerine haber servisi yapıyor, diğeri ise olan biten siyasi gelişmeleri gazeteye servis ediyor, parti adına, hükümet adına açıklamalar yapıyor. Sizin anlayacağınız, bizimkiler olmuş ağabey kardeş de, bizim haberimiz yok! Ne diyelim hayırlı, uğurlu olsun.
 Son iki haftadır şehrin gündemini meşgul eden olaylardan birisi de Mehmet Aydın Devlet Hastanesinin araştırma hastanesine çevrilip, yeni yapılmakta olan Sağlık kompleksine taşınması olayıdır. Bu konu iki yıl önce gündeme gelmişti, bölgenin sağlık merkezi haline getirilmesi istenen ilimizde yapılacak olan 400 yataklı sağlık kompleksinin yanında inşa edilecek olan diğer hastanelerin de bu şehirde yapılacak en güzel hizmetlerden biri olacağını hiç kimse inkâr edemez. Ancak yapılacak bu hastane; tek yataklı odalarında her türlü konforu olan bir Araştırma Hastanesidir, bölgemizde şu anda mevcut olan hastanelerin yatak sayıları yetmemesinden ötürü hastanelere gelen acil hastaları bile yatırmakta güçlük çekilirken, 700 yataklı Devlet hastanesini kaldırıp, yerine 400 yataklı hastane yapılması hizmet değil, eziyettir. Buradaki asıl amaç; mevcut hastaneye yetmeyen yatak sayısına ilave olması veya kapasitenin artırılıp, ihtisaslaşmış personelden oluşan bir hastane ilave edilerek bölge insanına kaliteli ve yeterli hizmeti vermektir.
 Buradaki sağlık kompleksine Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesi de taşınıp, onun yerine de Toki konutları yapılması program dâhilindeydi ancak geçtiğimiz haftalarda birileri devreye girerek, Mehmet Aydın Devlet Hastanesinin de Toki"ye verilip, hastanenin taşınması yönünde bir çalışma başlatmış, bu doğrultuda yapılan çalışmanın da maalesef onaylandığını gazetelerden öğrenmiş bulunmaktayız.
 İşin enteresan tarafı, sanki Mehmet Aydın devlet hastanesi Başhekimi bu makamından oluyormuş da, feveran ediliyor havası verilmesi. Ferhat Günaydının Başhekimliğe veya makama sevdalı bir insan olmadığını herkes bilir, daha birkaç gün önce Annemin rahatsızlığı nedeniyle gittiğim hastanede, üç ya da dört yıldır görmediğim Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih beyi görünce şaşırdım, adamcağız nerede ise çökmüş. Yöneticilik hamallıktır, hele hele uzman hekimlerin şiddetle kaçtığı iş yöneticiliktir, idealist bazı arkadaşların dışındakilere yalvarsanız yapmaz bu işi, isterseniz deneyin, adam para kazanmaktan vazgeçip bu işlerle uğraşmayı ister mi bir bakınız, burada arkadaşlarımızın üzüldüğü şey, makam ya da mevki derdi değil, zaten yetmeyen yatak sayısının daha da azaltılıp, vatandaşın mağdur olmasıdır.
 Burada üzerinde durulması gereken bir diğer konu ise, önceki gün köşe yazısında bu konuya farklı bakan bir köşe yazarının yazısıdır, il Başkan yardımcısı bilmem kim, bir buçuk yıl önce bu konuyu basına açıklamış da, bunun anormal olan neresi imiş de, yukarıdaki sağlık kompleksi yeterli imiş de, daha neler neler.
 Birinci yanlış, hükümetin yaptığı icraatları il Başkan yardımcıları ne zamandan beri açıklıyor? Hadi, diyelim il Başkanı yetkisini bu arkadaşa devretmiş, bu memleketin milletvekilleri yok mu, başka seçilmişleri yok mu da bu il başkan yardımcısı açıklıyor? İkincisi ise, bu açıklamayı yapan il başkan yardımcısı da özel hastane sahibi, köşe yazısını yazan hastanenin patronu da hastane sahibi, bu açıklamayı bu ikisinin paslaşarak yapmaları ne kadar doğru? Üçüncüsü ise, özel hastaneler şehrin göbeğinde yer ararken, devlet hastanelerinin şehir merkezlerine çıkarılmaya çalışılmaları ne kadar doğrudur sizce?
 Körlerle sağırların birbirlerini ağırladığı ülkemizde maalesef işine gelen, işine geldiği gibi beyan verirken, işine gelen de işine geldiği gibi yazıyor. Hoşçakalın 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR