NASİHAT VERENLERE BAKAR MISINIZ?

Vezir hazretlerini sevmem ama bazı söylediklerini de hiç unutmam. Bunlardan birisi de ‘fahişelik yapan birine sakın fahişe demeyin, zira o konuşunca sanarsınız ki siz fahişesiniz de o namuslu biridir’ derdi. Şimdi bazı köşe yazarlarını okuyunca vezir hazretlerinin sözü geldi aklıma, adamları okuyunca bu şehrin en namuslu, en dürüst adamları bunlar dersiniz ama işin arka planındaki gerçekleri öğrenince de Allah ıslah etsin demekten kendinizi alamıyorsunuz. Basın camiasında olduğu süre zarfında yalamalıktan başka hiçbir şey yapmayanlar, bazılarının kendilerinden daha yalama olduklarını görünce adeta isyanlara oynamışlar. Daha düne kadar falancanın karşısında oldukları kişi, bir yerlere gelince onlarla beraber aynı karede olanlara ateş püskürmüşler. Yani adamlar diyorlar ki, kardeşim bu şehrin en yalamaları biziz, siz nasıl olurda bizden daha çok yalama olabilirsiniz? Bu adamlar hayatları boyunca yalamalık yaparak geçimlerini sağlamışlar. Yalamalıkta onları geçmeye çalışanlardan aşırı derecede rahatsız olmuşlar ve acayip tepki veriyorlar, işte bizim camianın mensuplarının kahir ekseriyetinin durumu bu.

 

 

Bir başkası Belediyelerde geçmiş Başkanların hesaplarının incelenmesini, yapılan yanlışların halkla paylaşılmasını istemiş. Bunu okuyunca gülmekten kırıldım, adamın gazatası eski Başkanın resmi haber ajansı gibi çalışmış. Arka planda tüm giderleri onun tarafından karşılanmış ama resmiyete girmediği için bol keseden atıp tutuyor. Belediyeler biz hariç, basına öyle hoyratça paralar ödemişler ki aklınız durur. Evrakların bir kısmı elime geçti, tamamı geçtiğinde hepsini yayınlayacağım. O zaman bu toplum neyin ne olduğunu çok iyi anlayacak. Beş yıl uzun bir süre değil, göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor, yönetimler değişince geçmiş yönetimlerin tüm amel defterleri ortaya çıkıyor. Eski Canik Belediye Başkanı o kadar enteresan işler yapmış ki aklınız şaşar, adam İller Bankasından kesintiden sonra gelen paralarla ilgili özel Bankalarla anlaşma yapıp yüklü miktarda kredi çekip parayı har vurup harman savurduktan sonra personele ödenecek parayı o kredilere bağlayıp, yeni Başkanın elini kolunu bağlamış Canik Belediyesi tamamen kilitlenmiş durumda.

 

 

Atakum ’da ve İlkadım ’da da durum hiç iç açıcı değil. Belediyeler bağlı şirketler üzerinden yapılan araç kiralamalarında ödenen yüksek kiralardan tutun da ödenen yüklü yemek, ağırlama giderleri gibi fuzuli harcamaların miktarları milyonlarca liralardan oluşmakta. Bunu yapan babam olsa asla affetmem. İnsan kamu malını harcarken biraz insaflı olmalı, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bir kurumun parasını keyfine göre harcayan her kim olursa olsun Allah bin kere belasını versin ifadesini her fırsatta yinelemek istiyorum. Bazı basın kuruluşlarına ödenen milyon liralık faturaları da zamanı gelince yayınlayacağım, bu millet ödediği vergilerin nerelere gittiğini görecek. Öyle yaptım oldu mantığıyla hareket eden insanların cezasız kalacaklarını da zannetmesinler. 

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nde de durum çok farklı değil. Her ay tramvay gazetesine 80 bin lira para ödeniyor. Bu yılda 1 milyon lira civarında bir paraya tekabül ediyor. Son 5 yılda sadece bir gazeteye ödenen para miktarı 10 milyon lira civarında. Bu vezir hazretlerinin döneminde olanı, bir de Zihni Şahin dönemi var ki o da maşallah vezirden geri kalmamış. 11 aylık dönemde bu tür harcamaların miktarı 10 milyon lirayı bulmuş. Bu paraları alanlar resmiyette farklı, gayri resmide farklı kişiler olduğunu da biliyoruz ama ispatı zor olduğundan yazmıyoruz. Bu arada yeni Başkan Mustafa Demir’in getirdiği yeni Genel Sekreteri ve SAMULAŞ genel müdürünü de buradan tebrik ediyorum. Enver beyi 2014’deki İlkadım Belediye Başkan aday adaylığından tanıyorum. Genel Sekreter olarak atanan arkadaşı tanımıyorum ama hakkında çok olumlu bilgiler geldi. Umarım bu şehre güzel hizmetler eder.

 

 

Son olarak Çiğdem Karaaslan Hanım daha önce yaptığımız ‘‘İhaleyi kim aldı’’ haberi ile ilgili bizden tazminat talep etmiş. Biz de korkumuzdan onunla ilgili daha haber yapmamaya karar verdik(!) Bizi tanıyan herkes bilir ki muhatabımız kim olursa olsun doğru bildiğimizden asla taviz vermeyiz. Millet Bahçesi’nin ihalesini kimin aldığını öğrenene dek haber yapmaya devam edeceğiz. Biz ihaleyi şu veya bu kişi aldı diye de ilan etmedik. Sadece kim aldı diye sorduk ama henüz kimin aldığını da öğrenmiş değiliz. AK Parti bugün sıkıntı yaşıyorsa önce bu tür işlerle kimlerin uğraştığını bulup onları partiden uzaklaştırmak zorundadır. Aksi halde 2023 hayaldir, kimse kimseyi kandırmasın. Bu seçimde AK Parti’ye oy verenlerin büyük bir kısmı bir yandan tepki gösterdi. Bir yandan tepki göstererek oyunu verdi ama önümüzdeki süreçte toparlanma olmaz ise işleri çok zor. AK Parti’yi iktidara taşıyan tepki ve inanç oylarıydı. Daha sonra iktidarda kalmasına neden olan ise sağlıkta, bayındırlıkta, ulaştırmada yaptığı güzel icraatlardı. Bugün bu icraatlarla ilgili ciddi sıkıntılar var. Özellikle sağlıkta 2002 öncesine dönülmüş durumda, bu konulara acilen çözüm bulunmalı yoksa atı alan Üsküdar’ı geçti haberleri olsun. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR