MUHTEŞEM GALİBİYET MUHTEŞEM SAMSUN

MUHTEŞEM GALİBİYET MUHTEŞEM SAMSUN

PTT 1.Lig'in 23'üncü haftasında kendi saha ve taraftarları önünde güneşli ve güzel bir havada Samsunspor kendi evinde Antalyspor'u konuk etti. Geçen hafta Adanaspor karşında şok bir mağlubiyetin telafisini alan Kırmızı Beyazlılar sahaya herşeyleri ortaya koyarak 12. adam güvenini arkasına alıp Antalyaspor'u evinde tarumar etti. Adana mağlubiyetinden sonra Samsunspor'un kendi sahasında ki Antalyaspor maçının zor geçeceğini biliyorduk ve maçta nefeslerimizi tuttuk. Fatih ve Murat Akyüz'den yoksun çıktığı müsabakada 59'uncu dakika 2'inci sarı karttan Hasan Kılıç'ın maçın hakemi Çağatay Şahan saha dışına göndererek Samsunspor'u 10 kişi bıraktı. Daha önce ki yazılarımda söylediğim gibi orta hakem Çağatay Şahan'la Samsunspor hiç gülmemişti. Maçta gösterdiği sarı kartlarla ve Samsunspor aleyhine verdiği kararlarla taraftarları ve yönetimi çileden çıkarmış oldu. Fakat Samsunspor sahadan galip ayrılarak hem Çağatay Şahan'ı ve Antalyaspor'u mağlup etti.

Müsabakaya temkinli başlayan Kırmızı Şimşekler defansta Ahmet,Ercan,Sezer ve Tuna dörtlüsü iler başarılı bir savunma yaparak Antalyaspor'a ilk yarı geçit vermedi. Samsunspor temkinli başladığı ilk yarının son 15 dakikasında tempoyu artırarak sağlı sollu geliştirdiği ataklarla rakip Antalyaspor defansının yıpratmayı başardı. İlk yarının bitmesine çok az bir zaman kala dakika 45'de sahneye Mustafa Sevgi çıkarak önünde bulduğu meşin yuvarlağa muhteşem vurarak Antalyaspor kalecisini avladı ve ilk yarıyı Kırmızı Şimşekler önde tamamladı. 

Samsunspor bulduğu golden sonra İkinci yarıya yıldırım gibi başladı. Samsunspor formda oyuncusu M'Billa'nın 2 rakip oyuncu tarafından markaja alıp ancak faulle durdurulabildi. Kale çaprazlarından atılan Serbest vuruşlarda Samsunspor istediği bir türlü bulamadı. Rakip Antalyaspor, Samsunspor üzerine bu dakikalar ileriye dönük bir futbol oynayarak dakika 76'yı gösterdiğinde Antalyaspor aradığı gole kavuşmuş oldu ve Erman Kılıç durumu beraberliğe taşıdı. Samsunspor yediği bu şok gol sonrası çabuk toparlanarak rakibin üzerine yüklenmeye başladı. Teknik Direktör Erhan Altın maçı iyi analiz ederek Samsunspor'un golünü atan Mustafa Sevgi'yi kenara alarak yerine orta sahayı güçlendirmek adına Zafer Özden'i oyuna dahil etti. Oyuna Zafer'le denge getiren Erhan Altın 71'inci dakikada da mücadelesiyle göz dolduran Ivanov'u oyundan alarak Samsunspor'un gol silahı olan Ofoedu'yu oyuna dahil etti. Performansıyla taraftarın sevgisini kazanmayı başaran Ofoedu dakika 83'te Antalyaspor oyuncusunu terse yatırıp harika vurarak Samsunspor'u tekrar öne geçirdi. Bu dakika'dan sonra rakip Antalyaspor'un baskısı Samsunspor'un üzerinde yoğunlaşınca Kırmızı Beyazlılar defansına ve kalecisi Soner Şahin'e büyük görevler düştü. Bu dakikadan sonra maçın Hakemi Çağatay Şahan son düdüğü çalmayarak taraftarları ve yönetimi çileden çıkardı. Oyunu 8 buçuk dakika uzatan Hakem Şahan Samsunspor'un engelleyemedi. Bir kez daha Süper Lig ümidini tazeleyen Kırmızı Şimşekler hedefe kitlendi.

HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR