Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

MÜDÜR

Adama belediyede görev verdiler, sen müdürsün dediler. Odası, masası, koltuğu oldu. 

İlk oturduğunda şaşırdı. Gece de “burada mı yatsam” dedi. İlk geceler gözüne uyku girmedi. Duyguları bir geliyor bir gidiyordu. 

Eğitim yok, bilgi yok, deneyim yok, ama adam müdür. Günlerce ben burada “nasıl yapacağım, ne yapacağım.” deyip durdu.

Sonra baktı ki her gelenden bir saygı,bir sevgi, bir övgü, bir ilgi. Yavaş yavaş alışmaya başladı,. Sonra da dedi ki; “Ben neymişim de haberim yokmuş.”

Kendini ancak keşfetti, ne cevher olduğunu yeni anladı. Her şeyi bildiğinin farkına vardı, Her konuda tecrübeli olduğunu anladı. 

Bir ayda tam havaya girdi, oturması kalkması değişti, yürürken süngere basar gibi yürümeye başladı. Etrafının kendine ne kadar çok ihtiyacı olduğunu anladı,

Hele de 40 gün sonra “ben anamdan müdür doğmuşum.” demeye başladı. Bu müdür şu an aslan parçası oldu. Belediyede ali kıran, baş kesen. Görünürde belediye başkanı yol vermiş müdür yürüyor,

Ama belediye başkanı da boş başkan değil, ya her şeyi biliyor, kendince haklı  nedenleri var göz yumuyor, ya da derinden ilişkiler farklı ilişkiler var.

Müdür bu süreçte kilo aldı, biraz göbek yaptı, etlendi, butlandı, ( Müdür göbeğine bakma, seni yazıyorum.)

40 yıllık mahallesini beğenmiyor, 

Alışverişi bakkalda, kasaptan, manavdan, esnaftan yapmayı kesti,. AVM ci oldu. Yeme içme kültürü değişti. Adam evrim değiştirdi,

Ama genleri uygun olmadığı için ortama uyum sağlamada zorluk çekiyor.

İşin kötüsü bu durumu bütün belediye personeli, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri biliyor, görüyor, konuşuyor ve bu durum o kuruma ve başkanına büyük zarar veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR