KÜRT AÇILIMI VE BİR OYUN PROVASI

Hükümet, demokratik açılım çerçevesinde, Kürt açılımı diye bir paketi Türkiye gündemine getirdi. Bu paketin bir parçası da eli silahlı PKK teröristlerini dağdan indirme planıdır. “Şehidin de dağdakilerin de annesi ağlıyor. Artık anneler ağlamasın”.

Sevinmeyelim; arkasını bekleyelim. Dini imanı tam sivil toplum örgütlerimizin bilinçlenmesi ve bu davaya el atacak duruma gelmesine kadar bekleyelim.

Sivil toplum örgütleri, akademisyenler, iş dünyası, hemen herkes bu konuda görüşlerini dile getiriyor. Açılımın temel esprisi, Türkiye'nin kardeşlik bağlarıyla sağlam temellere oturtulması… Türk İş; Türk İş Kadınları Derneği de 20 Ekim"de düzenleyeceği bir organizasyonda, terör ve şiddetten zarar gören anne ve çocukların yaşadıklarına dikkat çekmek… Kimler katılacak? Colin Powell gelecek. Avrupa'dan Amerika'dan birçok akademisyen gelecek.

Acaba Amerikalı ve Avrupalı gelen misafirler bizim derdimizden ne anlar? Şunu demek istiyorum ki bir barış projesi ortaya atıldığında işten anlayan da anlamayan da boy göstermek istiyor.

Antalya"da Sokak Çocukları ortaya çıkıyor; çocukların sokağa mahkûm edilmemesi, sevgi ve ilgi ile büyütülmesi, çeşitli suçlardan uzak tutulması, kötü alışkanlık kazanmaması, eğitim imkanlarının sağlanması ve ailelere iş bulunması amacıyla yürüyüş düzenliyor. Şu sloganı kullanıyor: “Çiçekler Solmasın Anneler Ağlamasın”…

Şimdi de DTP denilen PKK"nın yayın organı, Amerika"nın da arka planda desteğiyle bilmem 32 terör örgütünü, beki de İmralı"daki terörist başının yol haritası uygulaması çerçevesinde Türkiye"ye getirmiş.

“Bilindiği üzere Brez Öcalan"ın çağrısı üzerine PKK, barış ve çözüme şans tanıma, demokratik siyasetin önünü açma adına Türkiye"ye barış grupları gönderme kararı almış. DTP tarafından “barış grubu” olarak nitelendirilen PKK'lı ilk grup Habur sınırından girerek teslim olmuş, Adana'da DTP il binası önünde 5 yüz kişilik DTP'li sevinç gösterisi yapmış.

Bunlar ne demek? Biz, PKK"nın dağılma sürecine girmesini ve Kandil"de paniğin başladığını duymak istiyorduk.

Mahmur Kampı'nda belirlenen ilk grup terör örgütü PKK ve teröristbaşı sloganları ile Türkiye sınırına doğru yola çıktı.

Bu ne demek? Kandil"de henüz dağılma sürecine girmemiş bir beyin takımı, birkaç kişiyi kendi kontrollerinde törenle Türkiye"ye uğurluyorlar. Demek ki terör örgütü bütün zindeliğiyle işbaşında…

19 Ekim Pazartesi günü Batıkent"te milletvekilleri, belediye başkanları halka hitap edecek, sanatçılar konser verecek. Türkiye"nin çeşitli illerinden de siyasi gözlemci, barış aktivisti, yazar ve aydın ile gazeteciler Barış Grupları"nın Türkiye"ye giriş yapacağı Silopi"ye hareket etti. Silopi"ye gidenler arasında 1999"da Öcalan"ın çağrısı ile Türkiye"ye silahları ile birlikte gelenler da bulunuyor.

Diyarbakır Kent Kadın Meclisi KCK da gelen Barış Grupları"nı karşılayacaklarını belirtmiş. Ön görüşme ve danışma niteliğindeki temasları, toplumsal katılım ve sahiplenme ile olgunlaştırılması için, herkes duyarlı olsun demiş.

 Demek ki KCK da dimdik ayakta… Hiçbir şey dağılma sürecine girmemiş. Yapılan tüm askeri operasyon ve baskınlar tamamen boşuna ve hayalet… siyasi çözüm gerek, diplomasi gerek ve uzun süre gerek. Dağdaki eşkıya ve şehirdeki destekçileri dimdik ayakta…

Öte yandan DTP Diyarbakır Milletvekilleri ile Batman Milletvekili ve DT Kongresi Sözcüsü ve partinin Genel Merkez ve İl yöneticileri sabah saatlerinde mahallelerde bildiri dağıtarak halkı Batıkent"teki karşılamaya davet etti.

Değerli okuyucular, bizim uğraşmalarımız boşuna… Güneydoğu illerimiz tamamen PKK"nın elinde ve denetiminde… Halkı rahatça ve diledikleri gibi yönlendiriyor. Anadolu işsizlikten kan ağlarken hükümet hala Güneydoğuya yatırım yapsın. Boşuna… çok dikkatli olmak gerekiyor. Sol distanslı parti bütün parti temsilcileri de Güneydoğuda bayram yapıyor.

Jandarma, PKK mensuplarını önce Genel Bilgi Toplama'dan geçirdi. Silahlı eyleme katılıp-katılmayanlarını tespiti etti. Polis veya jandarma tarafından aranıp aranmadıkları arşiv kayıtlarından kontrol edildi. “Terör örgütü üyeliği" dışında örgüt adına silahlı eylem yapmak suçundan da işlem yapıldı. "Tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bırakıldılar.

Gazeteci Hasan Cemal: “Önemli bir sayfa açılıyor, tarihi bir kavşak dönülebilir, ama dikkat edilmesi şartıyla!”

Fehmi Koru: “Irak`ın kuzeyindeki Mahmur Kampı`ndaki Türkiyeli Kürt mültecilerden 34 kişi dün sınırı geçti. Bu ilk grubu Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde yerleşik PKK-sempatizanlarının dönüşü izleyecek. Bu iki grubu da Kandil`de mevzilenmiş başkalarının izlemesi bekleniyor.”

Kürşat Bumin"in iddiasına göre DTP, teslim olacak PKK'lıları TBMM'deki grup toplantısında konuşturmayı planlıyor. On yıl önce gerçekleşen benzer bir girişimin nasıl yarardan çok zarar getirdiğini hatırlatanlar da haksız değil.

İşte her şey açık seçik ortada… Türkiye"yi ziyaret eden bu grubun arkasından nelerin geleceğini beklemek gerek. Yoksa dün Türkiye"ye adeta bir çıkarma yapan bu 32 kişinin gelişiyle sevinmemek gerek. İnşallah ardından PKK"nın dağdaki eşkıyabaşılarının çözülme sürecine girdikleri haberini kulaklarımızın duymasıyla kesin sevinci yaşayacağımızı da iyi bilelim.

 Bakınız Yüce Rabbim Kur"an-ı Keriminde neler buyuruyor:

 “Nitekim oracıkta karşılaşan iki kesim konusunda sizlere gizemli bir belge var! Birisi Allah yoluna sıcak savaşçılar; öteki de gözelere kapalı; bedensizler… müşrikler o görünmeyen orduları kafa gözüyle kendilerinin iki katı görüyorlar.  İşte Allah dilediklerini; kendi yardımıyla böyle destekler. Kuşkusuz bu olayda, kalp gözü açık cemâate ibretler var!” Âl-i İmran Sûresi: 13.

Bedir savaşında Yüce Mevlam bu gözlere görünmeyen melek ordularıyla destekte bulunmuştu ev
İslam ordusu müşrik güçlerine karşı zaferle dönmüştü. İnşallah Rabbim böyle inançlı siyasi irade sahiplerinin imanına iman katar da onların samimi yalvarmalarının ve samimi diplomatik girişimlerinin meyvesi olarak görünmeyen ordular gönderir de bu ülkenin siyasi gücünü küçümseyen dağdaki eşkıyanın ve onları devamı olan siyasilerin gözlerini korkutur.    

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR