Kral hazretleri, Batı Park’ta üçüncü tümülüs...

Kral hazretleri, Batı Park"ta üçüncü tümülüs tepesini yapmaya başlamış, üzerine de kendi heykelini dikerse şaşmam

Uzun zamandır iş yoğunluğundan fırsat bulup, ofisten çıkamamıştım. Pazar günü yazlığa gitmek üzere Atakum tarafına giderken, Batı Park"ta yapılmakta olan bir tepe görünce şaşırdım. Yavaşlayarak, ne olduğuna bakınca bizim Kral hazretleri Amisos tesislerinin bulunduğu tepede M.Ö. 300 "lü yıllarda, dönemin krallarının yaptırdığı mezar tepelerine özenip, madem 2300 yıl önce bu şehri yönetenler kendilerine tepe mezar yaptırdı, bende Batı Park"ta kendime bir anıt tepesi yaptırayım deyip, tepenin inşaatını başlatmış. Hayırlı uğurlu olsun, demekten başka bir şey bulamıyorum. Ancak tavsiyem şu ki; tepenin üzerine kendi heykelini, yanına da Amazon kadınlarının çıplak heykellerini koymayı ihmal etmesin.
Önümüzdeki Perşembe veya Cuma günü Sayın Başbakan Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayacağını söylemiş. Kanaatimce bizim Kral hazretleri de bu açıklanacak isimlerden birisi olabilir. Keşke milletvekilleri ve teşkilat, yapılacak olan yoklamalarda dik durup, bu adamla ilgili gerekli tüm detaylı bilgileri verebilse, en azından vicdanen rahat olunurdu. Burada önemli olan, kişilik olarak adamın gerçek kişiliği ve yaptığı hizmetleri kaça mal ettiği ve devletin malını nasıl hoyratça kullandığının birilerine anlatılmasıdır. Bu anlatıldıktan sonra adam aday olacakmış, seçilecekmiş, hiç önemli değil. Önemli olan doğruların söylenip, vicdanen rahat olabilmektir. Yoksa başkalarına dar gelen bize bol gelir, hiç önemli değil. Önemli olan toplumun doğru olanları bilip, ona göre oy vermesidir.
Burada yapılması gereken en doğru seçim, alt kademe belediye başkanlarından birini Büyükşehir Belediye Başkanı yapıp, hem 5 yıl hizmet etmiş olan arkadaşlarımızın daha verimli bir biçimde  5 yıl daha çalışmalarını temin etmek, hem de Ak Parti kimliği ve kültürü ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, üç liralık işi beş liraya mal etmekten zevk alan bir Başkan"dan bu şehri kurtarmak hem Ak Parti"ye, hem de şehrimize büyük bir hizmet olacaktır kanaatindeyim.
Müslümanlar camiye gidince nasıl rahat ederse, bizim Kral hazretleri de rotaryan, lions, soroptimist……v.s. leri görünce canlanıp, gözleri parlıyor. İnanmazsanız gazetelerin dünkü sayılarına bakın. Pazar günü Rotaryanları kahvaltıya alıp, hizmetlerini  gezdirmiş,adam keyfinden 4 köşe. Dersin ki; Ravzai mutahharaya  gitmişte, Peygamberimizle sohbet ediyor. O kadar mutlu bizimki, eh ne diyelim Allah ahiretlerini de beraber eylesin demekten başka bir şey gelmiyor içimden.
Bu arada birileri bizi örnek almış olmalı ki, bir mektuptan bahsedip, açıklayacağız diye gazetelerinde yayın yapmaya başlamışlar. O mektup tam üç yıldır bende mevcut! Birilerinin, Kral hazretlerinin Ak Parti"ye girmesini engelleyebilmek için Başbakan"a yazdığı bir mektup. Mektubu gazeteciye vereni de biliyorum. Zira o gazete artık Kral hazretlerinin emrinde olduğundan, adamları ara sıra talimatlar yağdırıp, yapılacak yayınların şeklini, şemalini belirlemekteler. Ancak gazetenin eski sahibinin çocukları bu talimatları kabul etmeyip, istifa etmişler haberiniz ola.
Yazıları uzun tutmaman konusunda aldığım tavsiyelere uymaya çalışıyorum. Ancak; bundan fazla da kısamadığımı arz etmek durumundayım. Aksi halde matlup hâsıl olmuyor.
Hoşçakalınız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR