KOBANİ DÜŞMESİN…

KOBANİ DÜŞMESİN…
TÜRKİYE'nin temennisi bu… Kobani'nin IŞİD eline geçmesi  ne demek? Türkiye'nin 500 küsur km'lik sınırının yabancı bir komşunun eline geçmesi demektir. Şu anda o bölgede PYD Kürt örgütünün komşusuyuz.

Amerika emretti… Türkiye Kürdistan Başkanı Barzani'nin askerlerine/Peşmergelere  Türkiye üzerinden Kobani'ye geçme izni vermiş. Kürt askeri peşmergeler şimdi Gaziantep… Urfa sınırından Kobani'ye geçiyorlar. Çünkü Obama telefon etmiş… Cumhurbaşkanımıza emretmiş… Cumhurbaşkanımız da peşmergelere izin vermiş. Genel Kurmay askerlerimiz diyor ki, bizim haberimiz yok. Siyasi bir karardır.

Kobani, Türkiye'nin şu andaki baş belası… şu PKK belası var ya… hani çözüm sürecini başlattık. O zamanki Başbakanımız; “Baldıran Zehiri!” demişti ya… işte o zehiri içmek, şu anda IŞİD belasını başımıza bela etti. Çünkü silah satamadılar. Çünkü, Tayyip Erdoğan iktidara gelmesinin ilk gününden itibaren neler yaptı? Oslo Görüşmeleri niçin idi? Habur denemesi neden rezaletle sonuçlandı?

Ülkücüler ne diyordu? “Açılım… Oslo görüşmeleri… Habur rezaleti ve BOP eşbaşkanlığı. ..”

“Akılları fikirleri başkanlık sisteminde.. Bu rejim değişikliği ile kürtlere rahatça eyalet verecekler… Önce özerklik… sonra bağımsızlık ve Irak Suriye yapılanmaları ile birleşecekler… işte BOP…” diyorlardı.

Ortadoğu Gazetelerinde; “Neticede Habur'a, PKK'lıların ayağına gönderilen seyyar mahkemeler… Habur'da yaşanan rezaletler hükümetin yanına kar kaldı…” demişlerdi.

Yani Tayyip Erdoğan baldıran zehrini içmeye hazırdı. Yeter ki “Anneler Ağlamasın”…

Bu süreçte gelinen nokta silah satan ve Türkiye'yi terör bataklığından çıkarmak istemeyenler… Silivri'de devlet misafiri olanlar… Erkenekoncular… Balyozcular… vs vs. tamamı Paralelciler elinden olmuştu. Sonra salındılar.

İşte Amerikan istihbaratı ve İngiliz intellajansları IŞÜD'i kurdular. Palazlandırdılar  silahlandırdılar. Irak üzerine saldılar. Başarısız kalan Maliki'yi IŞİD elinden uzaklaştırdılar. Yeni hükümet kurdurdular. İran'cı Şiilerin baskısı altındaki Sünni aşiretleri biraz özgürleştirdiler.

IŞİD petrol kuyularını ele geçirince Amerikan askerleri kudurdu ve bombalamaya geçtiler. Ama tek başına olamazdı. Erdoğan'ı da işin içine soktular. Bana göre amaç, Türkiye sınırlarını silahlı örgütlerle rahatsız etmek… Gelişmekteki Türkiye ekonomisini çökertmek… sınırlarımızdaki silahlı terörist sayısını arttırmak… bir PKK iken şimdi PYD… o da yetmedi; üstüne üstlük… bir de IŞİD üretmek ve ağır silahlarla donatmak… Türkiye'nin başına bela etmek…

İşte oyunlar budur. Petrol silahını Amerika kimseye yar etmeyecek… Parasını sadece kendi kullanacak… IŞİD'i sadece bu noktayla sınırlı bombalayacak. İncirlik üssünü kullanarak fiilen Türkiye'yi IŞİD hedefine sokmak…

Güneydoğu illerimiz tam da Türkiye'nin kontrolüne girmek üzereyken… Cizre… Yüksekova Havaalanları devreye girmiş ve girmek üzereyken… Sanayi şirketleri Diyarbakır… Van vd illere yavaş yavaş kayış gösterirken… huzur… güven gelmek üzereyken Amerika daha büyük bir belayı sınırlarımıza yerleştirmek üzere…

Yüce Rabbim, Hz Ali'yi KV şehit eden ve Harici mezhebinin 21. yy  versiyonları IŞİD belasından Türkiye'yi kurtarsın! Biz Sünni Müslümanlara akıl… izan… ümmet bilinci… Millet aşkı versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR