KAYINÇOM ADAY OLMAZ...

KAYINÇOM ADAY OLMAZ İSE ADAYI BİLADER

Yaklaşan Ak Parti İl Başkanlığı seçimi ile ilgili aday arayışları başladı. Mustafa Acar'ın aday olacağı üç aşağı beş yukarı belli idi ancak sevgili kayınçom Mustafa Acar'ın İl Başkanlığına razı olması çok zor olduğundan kendisi veya çok güvendiği birisini aday göstermesi gerekmekteydi. Canik ilçe kongresine kadar işi fena getirmedi, Osman Çetinkaya'ya istediği gibi bazı ilçeleri dizayn ettirdi ancak Canik'te iş sıkıntıya girince istediği sonucu alamayacağını da anlayınca kendi adaylığı ile güvendiği birisinin adaylığı arasında tereddüt etmeye başladı.

Siyaset çok zor bir iştir sürekli kaybederseniz silinip gidersiniz,kayınçom Ak Parti de İl Başkanı olduğu dönemlerde arkasında çok güçlü isimler vardı, bu isimler Necati Demir, Hasan Uzunlar, Davut Albayrak gibi çok güçlü isimler arkasında idi,şimdi ise bu isimlerden hiç birisi yanında değil. Sizin anlayacağınız köprünün altından çok sular aktı, Ali Akyüz karşısında seçim kaybetti, daha sonra Erdoğan Tok'u desteklemekle kalmadı bizzat seçim sürecini kendisi yönetti ama Erdoğan Tok seçimi kaybetti, süreç bununla da bitmedi Milletvekili aday adayı oldu Başbakan'dan vize alamamış olmalı ki listelere giremedi. Bu durumda bizzat kendisi aday olur mu bilemem ama şayet olur ise kendi açısından çok yanlış bir karar vereceği kanaatindeyim.

Yukarıda anlattıklarımı kendisi de bildiğinden bir kaç haftadır kamuoyu yoklaması yapıyor, hatta etrafındakiler eski teşkilat tabanına gidip, kayınçoma aday olması için baskı yapılmasını telkin ediyorlarmış, mesela en yakınında bulunan Çarşamba'lı arkadaşımız ta Çatalçam'da ki teşkilat mensubu arkadaşa gidip istişare etmiş ve kayınçomu desteklemesi için bir hayli uğraş vermiş, ancak o arkadaşın kayınçoma ve ekibine destek vereceğini hiç sanmıyorum. Bu arkadaşa giden arkadaşımızın hitap şekli ne haber bilader olduğundan bizde adını biladert olarak anmakta yarar gördük. Arkadaşımızın dünyalığı çok yerinde kayınçomla beraber işler yapar, kayınçomun en yakınındaki isimdir.

Kayınçom aday olup olmamakta tereddüt ettiğinden kendi yerine biladeri aday yapmayı da düşünüyormuş, bence çok iyi olur biladeri ben de severim iyi çocuktur en azından itici değildir, yüzü güler herkesle hukuku vardır ama kayınçomun dediğinin dışına çıkmayabilir, hiç önemli değil, önemli olan biladel gibi bir güler yüzlü arkadaşın aday olmasıdır, kazanmak kaybetmek siyasetin doğasında olan bir şeydir kaybetse de çok umursayıp, kendini kahredecek bir yapısı olmadığından bence aday olmasında yarar var. Kimbilir belki biz de biladere destek veririz.

Sevgili kayınçomla mahkemelik olsak da çocuklarımın kanını taşıdığından çok üzülmesine gönlüm razı olmaz, kazanma şansı olmadığına göre biladeri aday yapsın, kendisi aday olup kazanamaz ise ben de üzülürüm, ne kadar üzülürüme gelince onu bu şehirde iki kişi bilir birisi kuyucubaşı, bir diğeri ise kuyucubaşının üstadı, bu iki arkadaş bu konuda konuşmaya yetkili acenteler olduklarını buradan ilan ediyorum, onların dışında bu şehirde benim adıma konuşacak kimse yoktur, ama onlar benim adıma konuşmaya hem yetkili hem de liyakatlidirler.

Görünen o ki önümüzdeki günlerde bu şehirde siyasette çok canlı ve hızlı gelişmeler olacağa benziyor. Umarım kırmadan dökmeden demokratik teammüller içerisinde bu işi,bu şehir halleder, aksi halde işimiz çok zor. Bu konuda benim de biraz mutedil olmam gerektiğini düşünüyorum zira geçmişte bana yanlış yapanların tamamının kayınçomun yanında olma ihtimalleri olduğundan sinirlerime hakim olmak zorundayım. Yaklaşık dört yıllık mücadelenin ardından siyaset sahnesinde bulunan bir çok yanlış kişinin siyasetin dışına çıkarılmış olması beni ziyadesi ile mutlu kılsa da hala daha hırsım geçmediğinden kendime mukayyet olmam gerektiğini düşünmekteyim.

Cenabı Hakka binlerce kez şükürler olsun ki Ak Parti'ye küfreden, siyaseti her türlü çıkarlarına alet eden insanlar artık siyasette etkin isimler olmaktan pasif hale getirildiler, umarım önümüzdeki süreçte teşkilatlardan tamamen temizlenirler de hem şehrimiz hem de Ak Parti temiz kişilerin siyaset yapma imkanı bulduğu bir parti haline gelir. Başka bir deyişle Ak Parti kuruulduğunda yol arkadaşı olarak teşkilatlarda yer alan insanların kalitesinde insanlarla siyaset yapma imkanına kavuşur. Sözlerime son verirken sevgili kayınçoma tavsiyem kimi aday koyarsa koysun tereddüt etmeden yanında olacağımızdan şüphesi olmasın, yeterki kayınçom üzülmesin o üzülürse ben evime gidemiyorum haberi olsun. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR