Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN

Kardeş ülke Azerbaycan günlerdir toprak bütünlüğünün mücadelesini veriyor.Neden bu insanların açgözlülükleri bitmek bilmiyor,başkalarının topraklarına, malına, canına hunharca saldırıyor?Yıllardır bizi soykırımla suçlayan Ermenistan sivilleri hedef alarak savaş suçu işliyor.Ve kimsenin sesi çıkmıyor.Ama biz her zaman herşeyiyle Türkiye'nin yanında olduğunu gösteren Azerbaycan'ın yanındayız.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi"Dinimiz bir,dilimiz bir, aşkımız bir,yolumuz bir, Azerbaycan Türkiye.İki on ayrı ülke olsak da aynı milletin evlatlarıyız,iki devlet bir milletiz."Hatta Türk milletleri olarak altı devlet bir millet olma yolunda üç yüz milyonluk Türk milletiyiz.Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Türkiye.Turan birliğiyle aynı dili, aynı dini, aynı medeniyeti paylaşan milletleriz.

Azerbaycan'ı zamanında Hz.Ömer'in fethettiğini,sonraki yıllarda Alparslan'ın Selçuklu imparatorluğuna kattığını ve yine birçok işgal ve idareden sonra Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran zaferinden sonra Tebriz ve güney Azerbaycan'ı Osmanlı topraklarına kattığını hatırlarsak paylaştığımız değerleri anlamış oluruz.

Azerbaycan herzaman Türk tarihine ve Türkiye'ye bağlılığını göstermiştir.Azerbaycan Türk milletvekili Paşayeva Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik terörle ilgili tutumunu sert bir şekilde eleştirmiş, İlham Aliyev herzaman Türkiye'nin yanında olmuş"Türkiye'nin gücü bizim gücümüz"demiştir.Ermenistan Cumhurbaşkanının Türk temsilcilerinin bulunmadığı bir toplantıda 

Türkiye  karşıtı söylemlerine ve soykırım suçlamalarına karşı"Türkiye burada yok ama ben buradayım" demiş Türkiye'yi savunmuştur.Yine zeytin dalı operasyonu Avrupa konseyi parlamenter meclisinde tartışılıp Türkiye suçlanırken Azeri milletvekili "Türkiye'nin yaptığı işgal değil, terörle mücadeledir"demiş bizim içimizde bazılarının savunmadığı kadar Türkiye'yi savunmuştu.

Azerbaycanda Türk bayrağını yakmak isteyen Ermenilere Azeri Türk genci izin vermemiş,bizim bayrağımıza sahip çıkmıştı.Bütün bunların yanı sıra Bahar Kalkanı operasyonu sırasında Azeri gençlerin gönüllü katılmak için Türk silahlı kuvvetlerine başvurduğunu biliyor muydunuz? Türkiye'nin buna ihtiyacı yok denildiğinde üzülmüşler," ihtiyaç yok ne demek,gönüllülere yeşil ışık yakın , gönlümüz yan yana ,biz burada oturmak istemiyoruz.Biz gardaşlarımızı yanlız bırakmak istemiyoruz."diye gönüllerini  ve  canlarını ortaya koymuşlar."Şehitleriniz değil şehitlerimiz"demişler.

Hem petrol, doğalgaz hem de ticari olarak önemli bir yere sahip Azerbaycan. Ermenistan da Yunanistan gibi tek başına gücü olmayan bir ülke.Gücü arkasındaki ellerden alıyor.Yüzyıllardır ince ince dokuyarak İslam ülkelerini parçaladılar.Türk milletlerini, Türk birliğini de parçalamalarına izin vermemeliyiz.

Bu yüzden bir Turan birliğinden bahsediliyor.Ama biz Azeri spikerin gözyaşlarını yüreğimizde bu kadar hissediyorken,Azeri milleti bizim bu kadar yanımızda bizimle birken,iki devlet bir milletken BİRİZ,BERABERİZ, TÜRKİYE İLE AZERBAYCANIZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR