İYİ GAZETECİ OLMANIN YOLLARI

 

İYİ GAZETECİ OLMANIN YOLLARI

Bugün siz değerli okurlarıma iyi gazeteci nasıl olunur konusunda bazı ipuçları vereceğim. Neden böyle bir yazıya gerek duydun derseniz geçenlerde bir köşe yazımda bu sıralar Üstat Bediüzzaman ile Üstat ali Ulvi Kurucunun hatıralarını okuyorum demiştim ya Üstat Bediüzzaman'ın çok güzel bir sözü beni çok etkiledi Üstat diyor ki “HAKSIZLIĞI HAK ZANNEDEN ADAMLARA KARŞI DAVA ETMEK, HAKKA BİR NEVİ HAKSIZLIKTIR” Değerli okurlar ne dehşet bir söz değil mi, tam günümüzü tarif etmiyor mu? İnsanlar yaptıkları her kötülüğü öyle kanıksamışlar ki onlara karşı doğruları savunmak doğrulara ihanet değil de nedir?

Dürüst olmak, Hakkı savunmak, Allah'ın emir ve yasaklarına riayet etmeye çalışmak günümüzde en büyük ayıp değil mi? Sırf birilerine hoş görünmek adına yaptıkları her şeye eyvallah demek, onlara takla atmak, üç beş kuruşluk menfaat için büklüm büklüm olmak hayatın normal akışı haline gelmiş. Herkesin yaptığını savunmaya kalkıp, masumiyet karinesine sığınmak istemesi sizce Üstadın bu sözü ile örtüşmüyor mu? Toplumu aydınlatmakla görevli meslektaşlarımız kalkıp yaptıklarına kılıf arıyorlar, hatta onlar gibi yaşamayanları, düşünmeyenleri topluma öcü gibi göstermeye kalkmalarına ne demeli?

Üstat Bediüzzaman toplumun kirlenmişliğinden kaçmak adına münzevi hayatı seçmiş, orada dahi rahat bırakılmamış, dış güçlere bağlı olan siyasetçiler Üstada her türlü zulmü reva görmüşler ama o yine yolundan dönmemiş. İmanı, Züht ve Takvası sayesinde bu musibetleri hizmete çevirmiş, hatta Rabbimden gelen lütuf olarak adlandıracak kadar olgunluk göstermiştir. Üstadı tanımak onu yaşamakla olur, onun adını kullanıp nefsinin esiri olanlara gelince onlarla ilgili çok ama çok detaylı yazacağımdan şimdilik o konuyu geçiyorum.

Günümüzde insanların içerisine girip, onlarla hemhal olmayı, onların çirkefliklerine karışmayı kendisine yakıştıramayan bazı insanlar toplumdan uzaklaşıp, kendi işleri ile uğraşmaları bazı meslektaşlarımızı o kadar rahatsız etmiş ki anlatamam. Bu insanlara toplumun içerisine çıkamayan insanlar diyecek kadar basiretsiz, ilkesiz, seviyesiz davrananlar herkesi kendileri gibi zannettiklerinden içlerindeki safraları kusuyorlar. Ancak o zavallılara birisi höt dediğinde kaçacak yer aramayı bir tarafa bırakın, yazdıkları yazılarla ilgili birisi onları arayıp ufacık bir eleştiri yapsa veya tehditvari konuşsa anında doksan derecelik dönüşle haberleri tam tersine çevirip haber yapacak kadar ödlek olmalarına rağmen başkaları için toplumun huzuruna çıkmıyorlar ifadesini kullanmaları gerçekten hayret verici ve Üstat Bediüzzamanın yukarıdaki sözünün tarifidir.

Peki bu şehirde iyi gazeteci olmak için ve toplumun her kesiminin gönlünü alabilmek adına ne yapmak gerekir derseniz izin verin açıklayayım; Öncelikli olarak iki yüzlü olmak yetmez, sayısı toplumdaki insanların karakteri kadar olmak kaydı ile çok yüzlü olacaksınız. Çünkü her insanın gönlünü yapmak üzere onların karakterine uyum sağlamalısınız ki onların hüsnü kabulüne layık olasınız. Bu yetmez her akşam kafayı çekip, birilerinin masasında onlara yağdanlık yapacaksınız, bu da yetmez şehirdeki çetelerle iş birliği içerisine girip onların emrine amade olacaksınız. Sadece bunlar yeter mi derseniz elbette yetmez, bazı iş adamları ile bir olup, fakir fukaranın dişinden tırnağından artırdığı üç beş kuruşu nasıl iç ederiz diye planlar yapıp o zavallı insanların zor günler için biriktirdiği paraları iç edeceksiniz.

Peki bunlar yeter mi derseniz o da yetmez yanınızda çalıştırdığınız personeli eşinden ayırıp yuvasını yıktıktan sonra sen de ona arkanı döneceksin zavallı sokakta kalacak, işi o kadar ileriye getireceksin ki arabanda ahlaksızlık yaparken basılacaksın, bunu da senin yanında çalışan bir personelin başkasına ait gazetede başkasının adıyla yazacak. Bunlar da yetmeyecek akrabalarının paralarını alıp onlara para kazandıracağım derken hepsini kaybedeceksin. Adam gibi rakiplerinin karşısına çıkamayınca müsvedde adamlar tutup el altından onları besleyerek rakiplerine vurmaya çalışacaksın.Bu dediklerimi yaparsanız o zaman toplumun hüsnü kabulünü kazanıp, sürekli onlarla beraber olabilirsiniz. İşte size bu şehirde iyi gazeteci olabilmenin bazı ipuçları, beğenin beğenebildiğiniz yerden alın.ancak bize hiç lazım olmadığından iyi gazeteci olmak gibi bir niyetimiz de yok. Bırakalım onların Dini onların, bizim Dinimiz de bizim olsun. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR