Ahmet Ufuk Erkan

Ahmet Ufuk Erkan

İSMET SAAT KAÇ

İSMET SAAT  KAÇ

 

İsmet Saat Kaç –Ankara Yazıları

Orhun Yayınları - e-buk serisi

149 sayfa

Temmuz 2012- Ankara

 

Kitap, tam bir Ankara taşlaması. Kendini,  adeta –içinde yaşadığı  halde-  sürgünde  hisseden birinin kaleminden çıkmış; bunu  size duyurtuyor yazar.

 

Kitaba  göz atan bile, soğur, yolunu düşürmez  Ankara’ya; o kadar yani... Elbet, beni Ankara’dan soğutması mümkün değil, o da başka. En çok Anıt Kabir tasvirleri hoşuma gitti, tümünü beğendiğimi de belirterek elbet kitabın...

 

O, “mâbedsiz şehir” şikayetlerini de namazı dert edinen herkes yaşamıştır, şehrin yabancısıysa.

 

Kitabın bir yerinde, Anıt Kabir Defteri’ne yazılanları göreceksiniz seçmeli olarak. Rahmetli Erbakan’ın yazdıkları, sizi de gülümsetecek.

 

Kitap, her okuyanı saracak tada sahip.Fakat bazı yerleri, meselâ Vadi’den, çıkardığı kitaplardan bahseden kısımları, az biraz da o çevreye âşinâ olanları sarmaya daha müsâit.

 

Elbet kitaba adını veren cümlenin hikâyesini anlatmayacağım. Kitabı alıp okuduğunuzda kendiniz göreceksiniz. Ve de cidden tebessüm edeceksiniz. Gerçi bana kahkaha attırdı.

 

Film ve kitap tanıtmak, o filmi ve kitabı anlatmakla da yapılabilir. Onu yapmadık, sadece tanıttık. Yani adres gösterdik; arabaya bindirip götürmedik adres soranı. Ki bence iyi de yaptık. Yoksa, “alıp okuyun” dememize gerek kalmazdı.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ufuk Erkan Arşivi
SON YAZILAR