Hayatım boyunca yanımda saklayacağım,...


Hayatım boyunca yanımda saklayacağım, kızımın mektubu

 

Ben Ergenekon, mergenekon bilmem. Olay, tamamen hukuki bir olay olabilir de, olmayabilir de. Ülkemizde neyin ne zaman olacağı hiç belli olmuyor; bir bakıyorsunuz bugün çok doğru olan, yarın çok yanlış olabiliyor. Daha düne kadar rejimin teminatı olanlar, bugün rejim için tehlikeli olanlar olabiliyor, kalkıp "Doğrusu budur" deseniz, yarın o doğru yanlış olabiliyor, ülke de, hukuk ta, siyaset de, bürokrasi de, Kamuoyu"nun eğilimi doğrultusunda karar veriyor dersek yanlış demiş olmayız.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Ferit Bernay"ın, "Ergenekon Soruşturması" kapsamında gözaltına alınması, bana göre beklenen bir süreçti. Nedenine gelince; Ülkede bir soruşturma başlatılıyor, bu kapsamda belli başlı insanların ifadesine başvuruluyor, onların konuşmalarından birlikte oldukları insanlarla ilgili bir araştırma yapılıyor ise, doğal olarak arkadaşları da bu işlerden nasibini alacaktır. Örneğin bizim malum A Takımı davasında, Kenan Şara içeri alındığında yanında olmazsa olmaz benim de alınmam gerekirdi, çünkü adamla nerede ise 24 saat birlikte sonradan Kral hazretlerinin kayığının küreğini fazla çekip, Kayıkçıbaşı unvanını aldıktan sonra beni terk etmesine bakmayın siz.
Ferit Bey; insan olarak çok sevecen, alçak gönüllü, kafası çalışan iyi bir idareci idi, ancak siyasi düşüncesi, icraatlarındaki hataları, yanında bulundurduğu arkadaşlarının fanatizmi beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren yönü, beşeri münasebetleri ve makamının hakkını vermesi idi, şayet yanlış bir işin içerisine girmiş ise, hesabını vermek zorunda, ancak insanlar idarede iken çok iyi, idareden düştükten sonra dünyanın en kötü adamı ise, bu bizim eksikliğimizdir.
Dün Gazeteleri okurken gözüme takılan bir mektup, beni hayli duygulandırdı. Bundan iki yıl önce yaşadıklarım, film şeridi gibi gözümün önüne geldi. Sayın Bernay"a, kızı Ekin"in Londra"dan yazdığı mektubun bir benzerini de kızım  yazmıştı bana. Çocuklarıma sürekli olarak siyasetin riskli bir meslek olduğunu, hiç beklemediğiniz bir anda çok farklı olaylarla karşı, karşıya gelebileceğinizi, bizim de aile olarak her türlü, hileye, entrikaya, desiseye hazır olmamız gerektiğini söylediğimden, ailem her şeye hazırdı.
Meşhur A Takımı operasyonunun yapıldığı 17 Mart 2007 tarihinde, apar topar, makamımızdan alınarak polis bölgesinde, Jandarma tarafından yapılan operasyonda götürüldüğümüz İl Jandarma Komutanlığı"nda, beton üzerinde iki gece sabahladıktan sonra, üçüncü gün gece geç saatte Hakimin karşısına çıkıp, salıverilmemizin ardından iki gün geçince, Başsavcının itirazı sonucu yeniden tutuklanmamızın ardından üniversitede okuyan kızımın, bana yazdığı mektubu noktasına virgülüne dokunmadan siz değerli okurlarıma sunuyorum. Neden gazete kurduğumu, bu kadar mücadeleler ettiğimi görün ve ona göre karar verin. 

Yayınlanan mektub' un orjinal hali resim formatında olduğundan  dolayı veb sitemizde yayınlayamıyoruz
Mektubun orjinal halini Denge Gazete' sin de bulabilirsiniz

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR