Siz ve Ülkeniz

    Avrupa'ya neden özenirler anlamış değilim. Dün sokağa çıktığımda çocuğunun elini tutan bir anne sinirli ve soğuk tavırlar içerisindeydi.
Küçücük çocuğa "beni deli ediyorsun, yürüsene" diyerek çekiştiren anneler... Elbette, bir anneyle çocuğun arasına girmek haddimiz olmasa da insan üzülüyor.O anneler yerine yarım yamalak iki farklı dili karıştırarak konuşan çocukları mı tercih edersiniz yoksa? Ana dillerinden uzak "lanlı, lunlu" cümlelerle yetiştirilen çocuklar...
Kendilerini ifade edememekten sinir olmuş ve henüz 15 yaşına basmamış olan çocuklar... Binlerce mutsuz gurbetçi! Kriz de vurdu haliyle. Yabancılar Avrupa'da basamak olarak kullanıldı ve kullanılmakta.
Bu ülkelerde doğup büyümüş olanlar da aynı durumda. Dedelerimiz babalarımız bize "ülke sana imkan sunmuş, kullanmalısın" dedikçe o imkanın eşitsizlik ve adaletsizlik olduğunu görüyorum. Öncelik her zaman onların (Avrupa'nın) ve kendi insanlarının oldu.
Bir Avrupa ülkesinde ne doğru düzgün Türkçe konuşan bir Türk'e rastladım ne de başka bir ülkede gördüm bunu.

Avrupa Türkiye'yi de böyle eder, uzaklaştırır. Küçük bir çocuğa şeker uzatarak "gel gel" sözleriyle kandırıp yanına çağırır. Medeniyetle kandırır, eşitlikten, özgürlükten bahsederek yoksul kalmayacağınıza inandırırlar.
Önce sizin kendinizden vazgeçmeniz istenir, bu ülkelere ayak uydurulması istenir. Senin düşüncelerin ve kalbin var; ama onlar için önemli mi? Hayallerin varsa bile, onların yenilikçi sistemiyle kurmak zorundasındır.
Kendi içinizdeki doğadan kaçıp karanlık bir ormana yerleşmek gibi. Ormanda sizi kimse duymaz bu ülkeler. Siz insanlar arasında konuşsanız bile herkes kendi dilinde bir ağa olacağım diye sizi anlamak istemez. Konuşsanız da anlamazlar.
Bizim ülkemizde zaten tembellik diz boyu, bir de buralara gelerek dil de öğrenmez bizim insanımız. Ana toprağında kültürsüzken, bizim insanımızı farklı ülkelerin fırsatçıları ve çıkarcıları mı eğitecek?

İnsanlarımız daha küstah ve soğuk olacaksa bu Hollanda'ya ve diğer ülkelere kesinlikle gelmesin! Gelinirse bile sizin birçok lezzetten vazgeçmeniz önerilecek.Damak zevkinizi bile onlar kontrol edecek!
Bana sorarsanız, olduğumuz yerde kendimizi geliştirerek göstermek daha mantıklı. Kıskanç olanlar gibi özenti ve başkalarını kopya ederek olmasın yaşantılar.

Barış ve Sevgi dileklerimle,

Tolga Yavuz
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR