HAVZA’DA İLÇE BAŞKANI KİM?

Siyasetin zor iş olduğunu  her fırsatta söylerim, ancak siyasette hiç sevmediğim veya hazmedemediğim durum  nedir derseniz seçilmişlerle  teşkilatlar arasındaki  yaşanan  gereksiz sıkıntılardır. Bu sıkıntıların kaynağını daha önce belirttiğim siyaset fareleri  oluşturmakta. Bu tarla fareleri  işi o kadar iyi beceriyorlar ki sormayın gitsin, bunlar her parti iktidarında iş başında  olurlar  parti  yöneticilerini kafaya alıp, istediklerini yaptırırlar, ne zaman ki o parti iktidardan düşer parti yöneticilerini veya Milletvekillerini  gördüklerinde tanımazdan  gelirler.

                Bu gün sizlere Havza  ilçesinde yaşanan   sıkıntılardan bir nebze bahsetmek istiyorum. Zira  sıkıntı had safhada olduğundan el atma mecburiyeti hasıl oldu. Yaklaşık otuz yıldır Havza'da  siyaset yapanları tanırım, İrfan Demiralp'ten Süleyman Yağcıoğlu'na,  Musa   Uzunkaya'dan  Tuncer Keskin'e hatta  Mahmut Karahan'a  kadar  bir çok siyasetçinin arka planını çok iyi bilirim. Hangi siyasetçinin  ne kadar akçeli işi var, ne kadar belden aşağı işi var üç aşağı beş yukarı bilirim. Ancak bugünkü konumuz bunlar değil. Bu günkü konumuz Havza'da  yaşanan çakma delege olaylarının perde arkasında olanlar  ve toplumun duyduğu rahatsızlık.

                Havza ilçesindeki  en büyük problem  tüm siyasi partilerin iktidarları döneminde söz  sahibi olmayı becermiş bir hamamcının  şu anda  Ak Parti ilçe Başkanlığını gölge  Başkan olarak yürütmesinden duyulan rahatsızlık ve teşkilat  mensuplarının tepkisidir. Bu arkadaşımız o kadar maharetli bir arkadaş ki sormayın gitsin önce İrfan Demiralp'i kafa kola alıp ona istediğini  yaptırmış, onun dönemi bitince Süleyman Yağcıoğlu'nu kafa kola almış, onun da dönemi bitince Musa Uzunkaya ile kanki olmuş, onun da dönemi bitince bu kez  Mahmut Karahan ile kanki olmuş. İşin enteresan tarafı   kanki olduğu adamları hep bitirmiş, ticarette de başarısız olduğundan  babasına  iflas topunu attırmıştır.

                Bu arkadaşımız sadece ilçe Başkanı  Mahmut Karahan'ı  kafa kola almakla kalmamış, ilçedeki tüm bürokratlara korku salıp kendisinden habersiz kimsenin atanamayacağı  havasını vermiş  hatta  bundan bir kaç  ay önce Balıkçı Fevzi'nin lokantasında sevgili kayınçom, İl Başkanı Osman  Çetinkaya, bilahare Mahmut Karahan ve Ilıca Belediye Başkanı'nın katılımı ile bir akşam yemeği yeyip Samsun'un ve Havza'nın sorunlarını konuşmuşlar!...  Merak ettiğim nedir bilir misiniz?. Bu  arkadaşla birlikte olan  insanların birlikte olma nedenini  bir türlü anlamış değilim. Bu adam iyi bir iş adamı mı?.  Hayır çünkü kendi öz babasını iflas ettirmiş, peki iyi bir siyasetçi mi?. Yine hayır çünkü tuttuğu partiler Havza'da hep kaybetmiş peki kerameti  ne ola ki   bu insanlar bu adamla birlikte oluyorlar? Birisi anlatsa da biz de bu zatı muhteremin feyzinden, bereketinden  istifade etsek!...

                Ak Parti Havza İlçe Başkanı 24 saat bu zatı muhteremin yanından ayrılmıyorsa bu işte bir bit yeniği var demektir. Ak Parti  Havza İlçe Yönetim kurulunda yirmi kişi var tek bir tanesi dahi olup bitenden haberdar değilken bu hamamcı arkadaşımız herşeyden haberdar ise ilçe başkanlığı görevini de üstlensin de insanlar gölge Başkanı  aramak yerine gerçeği  ile muhatap olsunlar. Bu konuda tezgaha  gelmeyen tek kişi  Belediye başkanı Murat  İkiz kendisini bu duyarlı davranışından ötürü tebrik ediyorum.

Mahmut Karahan'ın   ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri  bu Hamamcı  ile birlikte yaptığı ve herkesten sakladığı iddia edilmekte, hatta sadece iddia değil  Ak parti tüzüğünde 40, 41 ve 42. Maddelerinde belirtilen şartlarda üyelerden yapılan delegelerin ilçe kongresinden 15 gün önce askıya asılması hükmüne rağmen askıya asılmadığı, bu maddenin ihlali nedeniyle kongrenin iptal edilebileceği  konuşuluyor. Ben olsam  yanıma bir noter alıp ilçe binasına gider delege listesini sorardım, şayet liste yoksa doğru ilçe seçim kuruluna ve Genel Merkeze durumu bildirip, gereğinin yapılmasını isterdim. Demek ki  olay o kadar vahim ki yapılan delegelerin tamamı çakma ve partiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlar olduğundan ortaya çıkacak tepkiden korktukları için delege listesini gizli tutmak zorunda kalıyorlar. Sandık kurulmadan, oturdukları yerden belki hamamda, belki de saunada yaptıkları listenin  bir gün başlarına bela olabileceğini unutmasınlar. Benim Mahmut Karahan'a iki tavsiyem var.Birincisi rüzgar eken fırtına biçer. İkincisi ise iki  kişi arasında yaşanan hiç bir şeyin sır olarak kalmayacağını bilmesidir. Zira, bankalardan alınan kredilerden, kullanıldıkları yerlere, işe yerleştirilen kişilerden, bürokrat atamalarındaki  sıkıntılara  dek elimde bir çok evrak var bunları zamanı geldikçe yayınlayacağımı bilmesini istiyorum. Kalın sağlıcakla 

     

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR